Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Jak wyciągnąć zbiornik płynu do spryskiwaczy ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów! Mam kolejną prosbe do Was..

Ubywa mi płyn do spryskiwaczy ze zbiornika i nie wiem jeszcze co jest tego powodem.Kapie mi tuz pod nim.Czy to moze pekł ten zbiornik czy moze z pomki leje :confused4: Pomózcie mi i powiedzcie jak wyciagnac ten zbiorik gdzie jest przymocowany i czy musze odkrecac nadkole czy uda mi sie górą go wydostac.????Robił ktos cos takiego kiedys???

Opublikowano

nie wiem jaki masz zbiornik. u mnie (mam wiekszy na dwie pompki) trzeba odkrecac nadkole bo jest sruba od spodu. wydaje mi sie ze mniejszy zbiornik tez jest w tym miejscu przylapany. z tego co looknolem w etce to druga sruba jest po jego prawej stronie (patrzac od przodu auta).

Opublikowano

Musisz odkręcic nadkole (bodajże 10 wkretów na gwiazdkę). Pewnie uszczeleczka lub spadł wężyk - tak czy siak trzeba wyciagac. Opis jest gdzies na forum :wink4:

Opublikowano

A gdzie bo ja tez mam ten sam problem a nic więcej nie mogę znaleźć, a ogolnie siusia tam gdzie wiatr zawieje i chciałbym to wyjąć i przeczyścić bo może kamieniem się zapchało.

Opublikowano

A gdzie bo ja tez mam ten sam problem a nic więcej nie mogę znaleźć, a ogolnie siusia tam gdzie wiatr zawieje i chciałbym to wyjąć i przeczyścić bo może kamieniem się zapchało.

stojąc przed autem prawe nadkole musisz odkręcić pod nim masz zbiornik w inny sposób go nie wyciągniesz
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Musisz odkręcic nadkole (bodajże 10 wkretów na gwiazdkę). Pewnie uszczeleczka lub spadł wężyk - tak czy siak trzeba wyciagac. Opis jest gdzies na forum :wink4:

ale pamiętaj aby najpierw koło odkręcić i zdjąć , :tongue4: zaufaj mi , będzie ci łatwiej , pozdrawiam

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

ale pamiętaj aby najpierw koło odkręcić i zdjąć , :tongue4: zaufaj mi , będzie ci łatwiej , pozdrawiam

a czy musze zdejmowac nadkole jesli mam zdjety zderzak? :hi:

Opublikowano

a czy musze zdejmowac nadkole jesli mam zdjety zderzak? :hi:

tak

Opublikowano

Ja też muszę się zabrać za demontaż zbiorniczka ale jak czytam ile z tym zachodu to jakoś mi się delikatnie odechciewa. Poprzedni właściciel używał chyba tylko i wyłącznie wody i łatwo sobie wyobrazić co znajduje się w środku zbiorniczka - istny kamieniołom. Prawdopodobnie przez to zatykają mi się co chwilę końcówki spryskiwaczy :(

Opublikowano

nie panikuj , wcale dużo pracy z tym nie ma , wystarczy zdjąć koło , odkręcić kilka wkrętów mocujących nadkole , i masz elegancki dostęp do zbiorniczka , 2 lub 3 śruby ( jedna u góry przy zbiorniczku na płyn do wspomagania , dwie masz już na dole łatwo widoczne i dostępne)

Opublikowano

nie panikuj , wcale dużo pracy z tym nie ma , wystarczy zdjąć koło , odkręcić kilka wkrętów mocujących nadkole , i masz elegancki dostęp do zbiorniczka , 2 lub 3 śruby ( jedna u góry przy zbiorniczku na płyn do wspomagania , dwie masz już na dole łatwo widoczne i dostępne)

No to trochę mnie uspokoiłeś, może faktycznie tak źle nie będzie. Dzięki, pzdr.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

koledzy, wole sie upewnić odnośnie wymontowania tego nadkola ; )

również mi zbiornik sie rozszczelnił....

i czy te śruby trzeba dkręcać: ?

dsc00435e.th.jpg

dsc00436.jpg

dsc00435a.th.jpg

dwie takie "jakby kwadratowe podkładki"

pozdro.

Opublikowano

Nie musisz odkręcać błotnika tylko nadkole

db21b1ae4014b3f2m.gif

Opublikowano

o kurna :)

jednak dobrze że zapytałem :embarrassed: