Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Drżenie przy przyspieszaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam......

ja mam takie same objawy w przedziale 1800 2000 obr.... mysłałem że to skrzynia biegów zaczyna padac w drgania. W miedzy czasie padł synchronizator 3 biegu.... i zakończyło sie na wymianie skrzyni na nową patrz inną, jednak problem pozostał. Teraz jestem przekonany na 99% ze te drgania to powoduje zatkany katalizator(przebieg 140 tyś) który wprawia cały układ wydechowy w niesamowitą trzęsawke. Tak wiec wiertło 40 mm i go chcę przewiercić.. co wy o tym myślicie :a4fan:

Opublikowano

Zatkany katalizator powoduje spadek ciśnienia doładowania, w skrajnych przypadkach notlauf. Mało prawdopodobne że to katalizator. Wybij cały do kartonika, to jeszcze dobrze zarobisz na tym "gruzie".

Opublikowano
Mam pytanie który czujnik prędkości należy odłączyć ( pręd. silnika czy pręd pojazdu) Jeżeli któryś odłącze to nie bede miał albo prędkości pojazdu albo obrotomierza :question:

czujnik predkosci w skrzyni biegów ....

po odłączeniu nie bedzie wskazan predkosci na zegarach ...... :wink:

Opublikowano

Ja kiedys wyciągnąłem czujnik ze skrzyni biegów a wskazania nadal miałem. Moze to nie ten? Prawde mówiąc innego nie widziałem.

Opublikowano
po odłączeniu nie bedzie wskazan predkosci na zegarach ......

tak to sie sprawdza czy dwumas jest w porzo czy nie :wink:

Opublikowano
po odłączeniu nie bedzie wskazan predkosci na zegarach ......

tak to sie sprawdza czy dwumas jest w porzo czy nie :wink:

to znajdz dwumas w 1Z-ecie ... :rotfl:

pompy prawie identyczne 1Z/AFN (zasada działania identyczna :wink: ) a procedura sprawdzania nastawnika taka sama .... :wink:

Opublikowano

panowie ten czujnik to można odłączyć po podniesieniu maski czy z kanału? też chce to sprawdzić a może ktoś napisze jak wygląda?

Opublikowano
to znajdz dwumas w 1Z-ecie ...

chodzilo mi ogolnie a nie konkretnie na tym przykladzie :bicz::rotfl::wink: :twisted:

Opublikowano
to znajdz dwumas w 1Z-ecie ...

chodzilo mi ogolnie a nie konkretnie na tym przykladzie :bicz::rotfl::wink: :twisted:

:twisted:

panowie ten czujnik to można odłączyć po podniesieniu maski czy z kanału? też chce to sprawdzić a może ktoś napisze jak wygląda?

da sie odłaczyc podnoszac maske i wyciagajac mocno raczke w prawa strone skrzyni biegów (stojac przodem do auta :wink: )

Opublikowano

to musze poprosić koleżankę o wyciągnięcie wtyczki ma małe cieniutkie rączki i cała jest filigranowa :twisted:

Opublikowano

Dzięki za pomoc sprawdze czy odłączenie czujnika pręd auto pomoze

Opublikowano

a ja dalej nie wiem która to wtyczka , zajrzałem pod maske z prawej strony iii........ i nie wiem. mam webasto i nie chce tam nic pochrzanić. mam prośbę może ktos wskazać miejsce na fotce lub dokładnie opisć?

Opublikowano

Opierasz głowę tak żeby czołem prawie dotykać zbiorniczka z płynem hamulcowym, bierzesz lampkę i patrzysz w dół - widzisz wtyczkę - TO NIE TA - ta właściwa jest niżej pod tą co widzisz. Prawie przy wejściu półośki do skrzyni.

Opublikowano

Siemka wczoraj sprawdziłem jak radziliście odłączyłem czujnik prędkości i nic :cry: dalej autko szarapało spróbuje jeszcze wyczyścic nastawnik pompy :evil:

Opublikowano
Siemka wczoraj sprawdziłem jak radziliście odłączyłem czujnik prędkości i nic :cry: dalej autko szarapało spróbuje jeszcze wyczyścic nastawnik pompy :evil:

to moze wtrysk sterujacy kuleje ..... :question:

Opublikowano

Nie wiem jak przepędze z 20 min koło 140 to potem wszystko przechodzi do zgaszenia silnika Jakby sie coś przestawiło albo nauczyło grom wie

Opublikowano
  • Autor

U mnie drgania to raczej wychodzi że wina kata i plecionki.....czy do sprzedaży ma być w całości?czy może być wydłubany "jakbądź"?

Opublikowano

Simon ma dokładnie tak jak Ty.....(ten sam silniczek) i w sobote wywalam kata

......zobaczymy jaki wynik będzie... :a4fan:

Czytam tez na forum -- chyba mercedesa ze takie dgania powodował amortyzatorek napinacza rolki

Opublikowano

witam właśnie wróciłem z wymiany oleju i poduszek silnika. teraz mniej trzęsie jak gasze i odpalam jest tak jak powinno ,przy przyspieszaniu nie szarpie . miałem też drgania wydechu i o dziwo pozostały a nawet wydają mi się trochę większe :confused: (taki głuchy rezonans środkowego tłumika) teraz przyjdzie pora na siatke, tłumik drgań. I POBIŁEM REKORD za wymiane siatki zaśpiewali mi 500 zł :bicz: bo niby śruby mogą się ukęcić i coś jeszcze wyjść - moja odpowiedź -panie idź pan w h... :evil: koniecznie siateczka do wymiany bo mnie to już strasznie męczy zabiera radoche z jazdy. za poduszki płaciłem 108 zł i 112zł.

Opublikowano
zaśpiewali mi 500 zł

:rotfl: naciagacze :rotfl: