mikii0077 Opublikowano 21 Czerwca 2017 Opublikowano 21 Czerwca 2017 Mogłby mi ktoś opisac jak wymienić chłodnice klimatyzacji w a4 b6 1.6. Na co zwrócić uwage i jaką chłodnice kupić bo były dwa rodzaje.
adadur Opublikowano 21 Czerwca 2017 Opublikowano 21 Czerwca 2017 Jak to mozliwe nie jezdzij bez czynnika.Resztki czynnika oddessij w zakladxievzwaza ci go i po naprawievzaplacisz za "dolewke".Z wymiana chlodnicy wymien zawor rozprezny z siteczkiem. Jesli klima calkiem rozszczelniona i nez czynnika to do wymiany takze osuszacz.Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
mikii0077 Opublikowano 21 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2017 Mialem stluczke i pas przedbi przebil mi chlodnice 2dni temu. W takim wypadku tez wymienic oszuszacz.
Pjotras Opublikowano 21 Czerwca 2017 Opublikowano 21 Czerwca 2017 Bezwzględnie. Po dwóch dniach otwartego układu mógł wchłonąć tyle wilgoci, ze do niczego się nie nadaje. nie jest to jakiś wielki koszt. (80-100) W warsztacie poproś o zrobienie dłuższej próżni, żeby dobrze osuszyć cały układ po złożeniu.
adadur Opublikowano 21 Czerwca 2017 Opublikowano 21 Czerwca 2017 Dokładnie osuszacz wymień i ten kupiony ma być "zamknięty"Co do chlodnicy to trudno o dobry zamiennik kup mimo wszystko dobry markowy zamiennik i paragon trzymaj i przed uplywem 2 lat niech przeswietla ja lampa uvWysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
mikii0077 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2017 Majac na mysli zawor rozprezny z siteczkiem chodzilo ci o zawór bezpieczeństwa i dławik tak?
adadur Opublikowano 22 Czerwca 2017 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Tak ten w okolicy przylacza ... tam w rurke go sie wsuwa.Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi