Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Gdzie dorobić kluczyk ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!
Potrzebuję dorobić kluczyk do mojej A4. Posiadam Immobiliser oraz przycisk do alarmu/centralnego zamka. Niestety poprzedni właściciel miał tylko jeden (w AC jest to uwzględnione), a ja ostatnio będąc daleko od domu wystraszyłem się totalnie, że go zgubiłem :P Chciałbym mieć drugi taki sam, nie jakieś rzemiosło... No i trzeba zakodować Immo i alarm. Gdzie najlepiej/najtaniej zrobić to w okolicach Warszawy ?
Pozdrawiam,
Traviz

Opublikowano

Domyslam sie ze przywieszki z PIN-em tez nie posiadasz. Dorobienie grotu to w jakims lepszym zakladzie do 50 zl mysle ze powinni Ci zrobic. Ja dorobilem za 30 ale to znajomy. Co do imo jesli nie posiadasz PIN=u to chyba pozostaje Ci serwis. Pytalem sie ile to ale teraz juz nie pamietam. Za IMO albo 150 albo 250. Zakodowanie pilota to jesli posiadasz VAG to zrobisz sam.

Opublikowano
  • Autor

Czyli rozumiem to tak: kupuję sobie kluczyk (w miarę oryginalny), dorabiam gdzie popadnie i koduję sam VAGiem ? Tylko, gdzie znaleźć instrukcję kodowania ? :roll:

Opublikowano
Czyli rozumiem to tak: kupuję sobie kluczyk (w miarę oryginalny), dorabiam gdzie popadnie i koduję sam VAGiem ? Tylko, gdzie znaleźć instrukcję kodowania ? :roll:

Chwila, chwila Ty masz scyzoryk czy zwykly? Do tego masz jeszcze alarm to nie bardzo wiem jak to sie ma.

Ja mam scyzoryk, wiec u mjnie wyglada sprawa tak:

1) kupilem juz kluczyk taki jak powinienem

2) dorobilem juz do niego grot

3) teraz za pomoca VAG-a moge zakodowac piloty

4) jesli bym posiadal PIN to przekodowalbym rowiez IMO (tak przynajmniej mi sie wydaje, bo gdzies cos widzialem na temat robienia tego VAG-iem.

Nie posiadam PIN-u musze prawdopodobnie oddac kluczyk do serwisu i poczekac tydzien albo dwa.

Opublikowano
  • Autor

Pikuś, mam zwykły kluczyk, tyle że napewno jest w nim IMO oraz przycisk do alarmu :mrgreen:

31271e98c5feb9f5m.jpg

Opublikowano

Sluchaj powiem Ci tak: podjedz do dobrego goscia co dorabia klucze i sie zapytaj czy Ci przekodouje IMO i alarm. Bo ja jak bylem ze swoim to gosc mi powiedzial, ze sam by to zrobil znaczy przkodowal IMO i pilota ale kluczyk jest ciut za nowy i on juz sobie z tym nie poradzi. Chodzilo o jakis uklad scalony, ktory byl juz zaawansowany i on powiedzial, ze nie da rady.

Wiec radzilbym Ci pierw podjechac do jakiegos goscia i sie dopytac co i jak.

Opublikowano

Witam w Trojmiescie kluczyk scyzoryk kosztuje okolo 300zl ale nie jestem pewnien czy to byl serwis:(ale moge zapytac dokladnie jak cos ;)

Opublikowano
  • Autor
w Trojmiescie kluczyk scyzoryk kosztuje okolo 300zl

o matko :shock: i weź tu człowieku się nie stresuj przed każdą wypłatą :lol:

Opublikowano
Witam w Trojmiescie kluczyk scyzoryk kosztuje okolo 300zl ale nie jestem pewnien czy to byl serwis:(ale moge zapytac dokladnie jak cos ;)

Ale to o co chodzi? Ze nowy tyle kosztuje bez kodowania i bez dorobionego grota?

Ja dzisiaj bylem w serwisie w Łodzi i powiedzieli mi za przekodowanie imo + sterowania zamkiem centralnym 150 zl.

Chyba juz nie bede nigdzie szukal tylko zrobie to w serwisie.

Opublikowano
  • Autor
"banany"

banany ? :o

Opublikowano
No tak sie mowi na te kluczyki: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=103849210 :smile:

ale one dzialaja na 433mgh :roll: a B5 maja inna czestotliwosc :roll:

No wiem ze pracuja na innej czestotliwosci. Ale chlopaki co juz mowilem albo przekladali srodki albo robili sobie sami plytki przelutowywali elementy i im smigaly. Poszukaj na AKP i jak cos to popytaj.

Opublikowano
  • Autor
No tak sie mowi na te kluczyki: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=103849210 :smile:

to nie jest zwykły banan - to banan od Chiquity :)

Swoją drogą trochę czasu i sianka trzeba włożyć :)

Opublikowano

wczoraj rozmawiałem z moim szwagrem, który pracuje w serwisie audi w usa i pytalem go czy przy mojej A4 nie powinno byc klucza ktory nazywa sie VALET KEY. (otwiera tylko drzwi i uruchamia auto). Powiedział mi że jak podam mu VIN to mi taki wytnie :shock:

orientujecie się może czy serwisy u nas mogą coś takiego zrobić.

Pozdrawiam,

Janek

Opublikowano
wczoraj rozmawiałem z moim szwagrem, który pracuje w serwisie audi w usa i pytalem go czy przy mojej A4 nie powinno byc klucza ktory nazywa sie VALET KEY. (otwiera tylko drzwi i uruchamia auto). Powiedział mi że jak podam mu VIN to mi taki wytnie :shock:

orientujecie się może czy serwisy u nas mogą coś takiego zrobić.

Pozdrawiam,

Janek

Serwis u nas to na pewno Ci tego nie zrobi.Przyjmą zlecenie i wyślą do Niemiec :wink:

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Jak to jest z tymi pilotami bananami :lol: ? 433mgh pasuje do modeli B5, czy nie? W innym temacie ktoś pisał, że w modelach 98-01 właśnie takie są.

Opublikowano

w aso twierdza ze nie, ale nowa centralka kosztuje 200pln....jak w koncu po roku sie zbiore zeby to zrobic to powiem co i jak

Opublikowano

Tez miałem ten problem teraz z drugim autem, przytargałem z niemcowni golfa IV i dostałem scyzoryk (z imo i alarmem) i 2 serwisowy kluczyk. Chciałem dorobić drugi klucz ale jak mi zaśpiewali w serwisie VW w Zabrzu (Besmarex) za dorobienie scyzoryka + wszystkie ustawienia żeby działał 770zł to mi kopara opadła. Na allegro kupiłem nowy alarm za 180zł a płytki z pilota idealnie pasują do scyzoryka, takze założyłem nowy alarm do scyzoryków włożyłem nowe płytki i śmiga jak fabryczny. Wystarczy wpisać na allegro "scyzoryk" i wyskoczą aukcje, gość jest z Wrocławia i sprzedaje takie alarmy lub przerabia scyzoryki.

Opublikowano
  • Autor

Mi oferowano dorobienie kluczyka pod scyzoryk za 150zł (dorobienie grotu + oryginalny scyzoryk + programowanie IMO), ale obawiam się, że alarmu i centralnego z pilota nie będę miał ? Czy to też idzie "przegrać" ? Bo koleś nie był w stanie mi odpowiedzieć na to pytanie w 100% :roll:

[ Dodano: 28-11-2006, 09:01 ]

I jeszcze jedno. Kluczyk wyglądał dokładnie tak jak ten z aukcji: LINK

Zastanawiam się czy nie dać sobie spokój z tym scyzorykiem bo w razie sprzedaży autka czy ubezpieczalni to będę miał jeden kluczyk starszy, drugi nowszy - żeby to źle nie wyglądało :) Taki kluczyk z dorobieniem jak ja mam to cena 130zł (20zł różnicy)