Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Gdzie dorobić kluczyk ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No więc własnie :wallbash:

Tych 190zł nie obejdę ale zastanawiam się czy mogę jakoś sam zaprogramować czy zakodować (czy jak się tam mówi) ten kluczyk. :mysli:

Opublikowano

Instrukcja programowania pilotów. GRUPA VAG ( Audi, Seat, Skoda, VW).

Do programowania pilota zdalnego sterowana muszą być dwa kluczyki.

A ten wkładany do stacyjki może być plastikowy?? bo mam taki jakis dodatkowa z tworzywa a scyzoryk mi coś nawala

Opublikowano

A ten wkładany do stacyjki może być plastikowy?? bo mam taki jakis dodatkowa z tworzywa a scyzoryk mi coś nawala

:polew: :polew: :polew:

Sorki, ale nie mogłem się powstrzymać :decayed: :decayed:

Opublikowano

:polew: :polew: :polew:

Sorki, ale nie mogłem się powstrzymać :decayed: :decayed:

ale nie wiem co Cie tak rozbawiło??

Opublikowano

Włóż ten plastikowy do stacyjki i odpal ;)

Opublikowano

bo mam w sumie 3 kluczyki 2 scyzoryki i cienki plastikowy ale jeden scyzoryk mi pieprzy przy otwieraniu z kluczyka a drugi z pilota :confused4:

Opublikowano

Plastikowym kluczykiem można normalnie odpalić auto. Jest to kluczyk awaryjny, który według zaleceń producenta powinien być przechowywany np. w portfelu.

Gdzieś czytałem że powinno się go używać jedynie w sytuacjach awaryjnych. Podobno komputer odnotowuje, że użyto awaryjnego klucza.

Opublikowano

Włóż ten plastikowy do stacyjki i odpal ;)

Nie wiem jak jest w B5, ale w B6 spokojnie odpalisz silnik z tego 3 plastikowego (u mnie przynajmniej nie ma z tym najmniejszego problemu).

Czyli w tym plastikowym również jest chip...

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano

No to biorę wszystkie klucze i idę próbować :>

dzięki za info :hi:

Opublikowano

Kluczyk plastikowy jest kluczykiem 4. Pełen komplet jaki otrzymuję się wraz z nowym autem to: 2 kluczyki główne, 1 warsztatowy i 1 awaryjny,plastikowy. :wink4:

Ktoś kiedyś twierdził że kluczyka awaryjnego można użyć ograniczoną ilość razy. Chyba chodziło, że nie można go stale używać i komputer liczy ile razy został użyty pod rząd. Głowy za tą teorie nie daje :tongue4:

Opublikowano

Chyba troszkę się zagalopowałem. Sorki :embarrassed:

Cały czas byłem przekonany, że ten plastikowy jest tylko do otwarcia drzwi (awaryjnego).

Nie wiedziałem, że da się nim odpalić brykę.

Sorki :hi: :hi: :hi:

Opublikowano

Chciałbym sam zakodować imo w nowym kluczyku. :wink4: Znalazłem na allegro transponder MEGAMOS ID13, posiadam VAG COMA USB KKL oraz program VAG EEProm. Czy to mi wyszczy żeby sczytać pin z imo i zaprogramować nową pastylkę? :mysli:

Opublikowano

Nie. Bo ten program nie zagra z fejsem na USB.

Opublikowano

A w b6 jaka jest częstotliwość? :gwizdanie: To zależy od modelu czy jest wszędzie tak samo i gdzie mogę sprawdzić jaka jest u mnie :cool1:

Opublikowano

Jeśli to nadal aktualne, to daj znac na PW to dam Ci numer do znajomego. On z IMO radzi sobie bez problemu, ma sprzęt, czy z alarmem da sobie rade to niewiem. To jest w Jabłonnie/pod wawa/.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Piszę bo nie znalazłem odpowiedzi.

Chodzi o pilota do b7 mam 2 scyzoryki. oba działaly, po czym z obu wyjołem baterie i przestały działać.

zakodowałem oba piloty chyba wkładając jeden do stacyjki a drugi do zamka, dzialały.

Teraz jeden główny przestgał działac i używam zapasowego. nie mogę zakodowac głównego. wymieniłem baterie i nic??????????

• 5 tygodni później...
Opublikowano

witam.

mam problem z zakodowaniem kluczyka, przestudiowalem w praktyce wszelakie teorie na temat programowania kluczyka i ni hu hu...

a rozchodzi sie o to ze gdy podpinałem nowe radio poszła mala zwara a kluczyk byl w stacyjce..(mam nadzieje ze sie rozkodował) od dluzszego czasu nie moge sie z tym uporac, a otwieranie zamochodu niczym poloneza kluczykiem w zamek jest nieco uciazliwe...

Opublikowano

odświeżę temat

muszę dorobić kluczyk scyzoryk do Audi 2007, czy wiecie gdzie mogę to zrobić w Poznaniu lub okolicach w miarę tanio, uknułem że kupię obudowę z transponderem na allegro i muszę tylko dorobić grot i zaprogramować immo (chyba tak można)

może zna ktoś ceny samego dorobienia i zaprogramowania

Opublikowano

Raczej nie da rady.

Pozostaje ASO.

Opublikowano

U mnie w Gdańsku u gościa dorabiającego klucze taka operacja kosztuje tyle co w ASO przed upustem. Czyli uważam że bez sensu. W ASO za domówienie zwykłego kluczka biorą 190 zł + 150 za zaprogramowanie. Możliwe że zamawiając sam grot będzie taniej o ile się tak można.