Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Gdzie dorobić kluczyk ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam zgubilem kluczyk od skody felicji z 2000 r. to ten sam koncern immo siemens Jak moge odczytać kod pin bo nie mam blaszki jest ktoś z bialegostoku kto móglby mi pomóc?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Odgrzeje temat, mam problem z zakodowaniem kluczy, mianowicei kupilem nowy licznik z fis mam wszystko co mi potrzeba vag tacho zwykly vag i za pieruna nie moge z tym dojsc do ladu, robie wszystko jak trzeba(chyba :P) odczytalem pin z licznika wchodze w vaga 17 instru. potem login wpisuje pin przyjmuje wtredy kontrolka immo gasnie daje adaptacje kluczy kanal 21 i wedlug procesu 0 test save potem 4 test save i powinna zgasnac kontrolka immo i zakodowac pierwszy klucz i wsadzac kolejne i po 2 sek powinna kontolka zgasnac a tak sie nie dzieje tylko szybciem mruga i pupa :wallbash: auto idzei odpalic po mimo mrugania kontrolek potem juz nie, prosze o pomoc

Opublikowano

No to trza spojrzeć w bloki z danymi, pokazuje się tam info, czy klucz odpowiedni itp.

Opublikowano

Moglbys mnie bardziej naprowadzic co mam zrobic? czytalem ze idzie zgrac z vagtacho przez eeprom dane za starego i wgrac do nowego licznika. wie kots jak to zrobic zeby bylo ok?

Opublikowano

Moglbys mnie bardziej naprowadzic co mam zrobic? czytalem ze idzie zgrac z vagtacho przez eeprom dane za starego i wgrac do nowego licznika. wie kots jak to zrobic zeby bylo ok?

tak jesli oba liczniki sa z fisem,w twoim wypadku jeden z fisem drugi nie.I bedzie cacy tylko nowy licznik bedzie jakby bez FIS,mimo ze ma wyswietlacz

Opublikowano

tzn ze nie idzie modyfikowac tych danych? gosc pisal ze przez winhex to robi i kopiuje niektore elementy nie calosc. rozumie ze to jest dosc skomplikowane i nie kazdy da se z tym rade, dlatego pytam czy ktos sie na tym zna.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, ja mam podobny problem, a mianowicie: rozleciał mi się kluczyk scyzoryk (pękło mocowanie grotu) i rozebrałem ten kluczyk i jakieś dwa tygodnie sobie leżał w częściach. Dziś zakupiłem nowy kluczyk (obudowę), wymontowałem z tej obudowy mocowanie grotu, ponieważ cały środek jest inny i nie pasuje do nowej obudowy. Zamocowałem grot, wszystko poskładałem do kupy i udałem się do samochodu z chęcią zakodowania pilota. Wkładam kluczyk do zamka w drzwiach i okazuje się, ze nie da się przekręcić kluczyka w zamku (jest opór tak jak by w ogóle nie było tej opcji) jak bym mocniej przekręcał to w końcu bym złamał kluczy.

W związku z tym mam pytanie, czy ma się dać przekręcać ten kluczyk w zamku drzwi, czy jest tam mikro wyłącznik i on nie działa z powodu, że robię to kluczykiem, który właśnie chcę zakodować? (drugim nie próbowałem).

Czy jest jakaś inna opcja? :mysli:

Z góry dzięki.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Może po prostu zamek zamarzł i dlatego nie mogłeś przekręcić czy auto trzymasz w grażu ? bo dziwne, żeby ori grotem nie można było otworzyć drzwi :mysli:

Opublikowano

Właśnie, też pomyślałem, że mógł zamarznąć, jutro sprawdzę, bo nigdy wcześniej nie próbowałem otwierać samochodu kluczykiem, zawsze tylko pilotem.

Opublikowano

ja mam tak samo w tylnej klapie wszystkie klucze ori i zaden nie pasuje do bagaznika tylko pilotem sie otwiera i zamyka, spprawdzane w lecie, wie ktos o co z tym chodzi?

Opublikowano

ja mam tak samo w tylnej klapie wszystkie klucze ori i zaden nie pasuje do bagaznika tylko pilotem sie otwiera i zamyka, spprawdzane w lecie, wie ktos o co z tym chodzi?

może miałeś bity w tyłek i ktoś wymienił klape na inną :gwizdanie:

Opublikowano

U mnie też się klapy nie da otworzyć bo jest tak zasyfiony ten zamek w środku że już nawet kluczyk cały nie wchodzi.Ogólnie to często się tak zdarza jak się tego zamka nie używa, bo w innym aucie które mamy od nowości po jakiś 2 latach też się już nie dało otworzyć bagażnika z kluczyka.

Opublikowano

od kad mam to auto(2lata) to sie nie dalo otworzyc kluczem bagaznika mozliwe ze jest tak jak mowice ze jest zabrudzony i dlatego tak jest, puki dziala centralny to nic nie bede robil :gwizdanie:

Opublikowano

Może po prostu zamek zamarzł i dlatego nie mogłeś przekręcić czy auto trzymasz w grażu ? bo dziwne, żeby ori grotem nie można było otworzyć drzwi :mysli:

Witam, miałeś racje zamek był zamarznięty, już wszystko hula, kluczyk zakodowany

U mnie również klapy nie da rady kluczykiem otworzyć.

Wiecie może, jak zakodować kluczyk co by klapę nim dało radę otworzyć? Bo u mnie ta opcja nie działa.

Pozdrawiam.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Mam audi a4 99r, jeden kluczyk. Dorobiłem sobie piloty (scyzoryki) wyrzeźbiłem grot, zakupiłem transponder i teraz trzeba zakodować kluczyk. Mam VAGA ale nie wiem co gdzie i jak, może mi ktoś udzielić jakiejś instrukcji kodowania? Aha jest jeden problem, przy zakupie auta przy kluczyku nie było żadnej zawieszki z kodem (pinem), można go jakoś odczytać?

Opublikowano

przy zakupie auta przy kluczyku nie było żadnej zawieszki z kodem (pinem), można go jakoś odczytać?

odczyt vag can comanderem, vag tacho lub dash-em
Opublikowano

Ale muszę mieć jakiś inny interfejs niż do vagcom

Opublikowano

Ale muszę mieć jakiś inny interfejs niż do vagcom

no przeciez napisałem co potrzeba do odczytu pin-u. Jak masz pin to vagiem zakodujesz
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

witam ja mam pytanie co do kodowania kluczyka spaliła mi sie pompka od centralnego dostałem pompke ale z innym nr czy jest jakas mozliwosc na sukces zeby zakodowac ten kluczyk centralny działa i sie otwiera lecz na pilot nie reaguje pilot ma scyzoryk z 3 przyciskami jeden do zamykania wszystkich drzwi 2 służy do otwierania tylko bagażnika a 3 przycisk do otwierania wszystkich drzwi próbowałem juz wczoraj kodowac ale bez skutku probowałem tą metode z wkładaniem kluczyka w zapłon a 2 zamknąc drzwi po zamknieciu drzwi przyciskałem przycisk zamykanie i nie pomogło prosze o pomoc

Opublikowano

jednym kluczykiem np. serwisowym przekręcasz zapłon, na pilocie wciskasz i trzymasz przycisk otwarcia drzwi i w tym samym czasie naciskasz przycisk na drzwiach od centralnego w pozycje otwórz. Czynność powtarzasz dla opcji "zamknij" I wszystkie 3 przyciski masz zakodowane.