Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Gdzie dorobić kluczyk ?

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie jest taki problem że po dorobieniu i zaprogramowaniu auto normalnie odpala na nowym kluczyku ale nie działa otwieranie i zamykanie z pilota, wogóle nie reaguje po naciśnięciu przycisku. Próbowałem wkładając jeden kluczyk do stacyjki i drugi do zamka i naciskać przycisk i nic żadnej reakcji.Kluczyk mam taki jak w aukcji wyżej 433,92 MHZ z 3 przyciskami.

Ktoś może ma jakiś pomysł czemu nie chce działać zamykanie i otwieranie z pilota???

Opublikowano

U mnie jest taki problem że po dorobieniu i zaprogramowaniu auto normalnie odpala na nowym kluczyku ale nie działa otwieranie i zamykanie z pilota, wogóle nie reaguje po naciśnięciu przycisku. Próbowałem wkładając jeden kluczyk do stacyjki i drugi do zamka i naciskać przycisk i nic żadnej reakcji.Kluczyk mam taki jak w aukcji wyżej 433,92 MHZ z 3 przyciskami.

Ktoś może ma jakiś pomysł czemu nie chce działać zamykanie i otwieranie z pilota???

spróbuj zaprogramowac vagiem
Opublikowano

Jak dokładnie to programowanie trzeba wykonać bo kombinowałem już i nic a pytałem też takiego niby speca to powiedział że w tych modelach się nie da Vagiem.

Opublikowano

Jak dokładnie to programowanie trzeba wykonać bo kombinowałem już i nic a pytałem też takiego niby speca to powiedział że w tych modelach się nie da Vagiem.

w dziale warsztat masz pięknie pokazane co i jak :wink4:
Opublikowano

w B5 robisz w sterowniku centralnego zamka,a nie w modole komfortu(B6)reszta tak samo 10 adaptacja ,kanal 21 :good:[br]Dopisany: 26 Czerwiec 2009, 19:35_________________________________________________nyna,a wczesniej pilot dzialal?moze on jest winien,mogl ie popsuc...czasem takie rzeczy sie zdazaja,ale dla pewnosci-pogadaj z kims,kto ma tez b5 i sprobuj zakodowac inny kluczyk-przynajmniej jedna rzecz wyeliminujesz :wink4: potem "dopiszesz" go z powrotem do tego drugiego auta :wink4:

Vagiem-jesli nie ma problemu z kluczykiem czy sterownikiem ,zarobisz w kazdym aucie typu VAG i nie sluchaj glupot,ze nie da rady,bo robilem to nie raz-jeden raz,byl problem,chlopak z Forum jechal do mnie ponad sto km,tylko po to,zeby sie przekonac,ze w Serwisie Audi pracuja,albo ulomki,albo lenie,bo powiedzieli mu,ze nie da rady,tylko nie potrafili podac przyczyny...-VAG i do auta-rzeczywiscie ,nie dalo rady,wiec wzialem jego pilota do mnie do auta i okazalo sie ,ze pilot jest OK,"pilot podszedl" do mojego auta-jak zawsze,powrot do jego auta i rozmowa,co sie okazalo,ze przyczyna byl modol komfortu po prostu byl popsuty,dodatkowo nie dzialal czasem c.zamek z klucza na wszystkie drzwi,szyby itp-konkludujac-Serwis i spece tam pracujacy-stwierdzili,ze nie da rady,bo cos nie bangla,ale dupska nie ruszyli,zeby sprawdzic co... :wink4:

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi.

Teraz właśnie będziemy podmieniać pompkę centralnego zamka i zobaczymy czy da radę zakodować.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Odgrzewam temat żeby nie zakładać nowego.

Otóż che wymienić swój stary kluczyk na scyzoryk ori. Kupiłem już "banana" 3 przyciski z a4 2006 i nie wiem jak rozwiązać problem z imo. Mam już docięty grot teraz tylko pozostało zakodowanie imo.

Czy muszę wymienić transponder w tym scyzoryku na czysty czy może da sie go ponownie zakodować?

Wyczytałem na forum że w moim starym kluczyku jest pestka którą koduje się tylko raz a w nowych kluczykach można programować transponder kilkakrotnie. Jak to wygląda w praktyce?

Przełożenie transpondera ze starego kluczyka nie wchodzi w grę bo mam niestety tylko jeden i chciałbym go sobie zostawić jako zapasowy. :wink4:

Opublikowano

Odgrzewam temat żeby nie zakładać nowego.

Otóż che wymienić swój stary kluczyk na scyzoryk ori. Kupiłem już "banana" 3 przyciski z a4 2006 i nie wiem jak rozwiązać problem z imo. Mam już docięty grot teraz tylko pozostało zakodowanie imo.

Czy muszę wymienić transponder w tym scyzoryku na czysty czy może da sie go ponownie zakodować?

Wyczytałem na forum że w moim starym kluczyku jest pestka którą koduje się tylko raz a w nowych kluczykach można programować transponder kilkakrotnie. Jak to wygląda w praktyce?

Przełożenie transpondera ze starego kluczyka nie wchodzi w grę bo mam niestety tylko jeden i chciałbym go sobie zostawić jako zapasowy. :wink4:

musisz włożyć nowy transponder i zakodować...one sa wielokrotnego zapisu :wink4:
Opublikowano

musisz włożyć nowy transponder i zakodować...one sa wielokrotnego zapisu

chyba nie,bo jak sie "zamknie" proces adaptacji do immo-juz tej samej pastylki nie uzyjesz do innego auta
Opublikowano

musisz włożyć nowy transponder i zakodować...one sa wielokrotnego zapisu

chyba nie,bo jak sie "zamknie" proces adaptacji do immo-juz tej samej pastylki nie uzyjesz do innego auta

oczywiście...ale mówiłem,że wielokrotnego zapisu w danym aucie :wink4:

PS: Tak na marginesie jest już sprzet co otwiera zamkniete transpondery ale nie ma sie co rozpisywac lepiej włożyć nowy czysty bo to nie sa duze pieniadze :wink4:

Opublikowano

jest już sprzet co otwiera zamkniete transpondery

nie wiem,czy to dobry pomysl,bo i zlodzieje moga tego uzywac... :confused4:
Opublikowano

Czy w ASO dostane czysty transponder?

Opublikowano

skoro dorabiaja to i maja... :wink4: poszukalbym gdzies na ebayu,czy allegro

Opublikowano

Czy w ASO dostane czysty transponder?

szukaj T5 :wink4:
Opublikowano

Ja chciałbym Was prosić o radę. Chce zamówić w ASO jeszcze jeden kluczyk do swojej B5. Za kodowanie tego kluczyka wołają 150zł. Czy jest możliwość abym zrobił to sam ? Czy należy to zrobić w taki sposób jak jest to opisane w 1 poście ?

Opublikowano

Ja chciałbym Was prosić o radę. Chce zamówić w ASO jeszcze jeden kluczyk do swojej B5. Za kodowanie tego kluczyka wołają 150zł. Czy jest możliwość abym zrobił to sam ? Czy należy to zrobić w taki sposób jak jest to opisane w 1 poście ?

ale za zakodowanie pilota czy immo?
Opublikowano

Właśnie nie jestem pewien, szybko wpadłem do ASO tylko zapytać.

Może opisze co mam i co chce osiągnąć, tak będzie prościej :decayed:

W swoim aucie mam alarm Langeforda, nie Audi. Chce kupić jeszcze jeden kluczyk do mojego auta. Facet w ASO powiedział tak: kluczyk 190zł + strojenie czy kodowanie 150. Chodzi o zwykły kluczyk nie w scyzoryku.

audi-s.jpg