PrzemekZ Opublikowano 21 Czerwca 2017 Opublikowano 21 Czerwca 2017 (edytowane) Czesc, od niedawna mam problem w mojej audi. SIlnik o kodzie BFB. Podczas mocnego przyspieszania(pedal na 3/4 i glebiej) czuc dwa szarpnieca na okolo 2 tys i 2,5 - 3 tys obrotow. Czym to moze byc spowodowane.. Dodam, ze nie bylo nic grzebane, kat jest wyrzucony, sada bez emulatora(jeszcze). Jak myslicie wypadaja zaplony ? Za tydzien wymiana swiec bo pewnie dawno juz nie byly wymieniane a ja osobie zrobilem juz 20k na lpg tymi swiecami wiec tu tez moze byc problem. Przepraszam za brak polskich znakow ale cos sie podzialo z laptopem. Edytowane 21 Czerwca 2017 przez PrzemekZ
przem8 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Na benzynie jest tak samo? Przydałby się podstawowy komplet logów, bo tak to można zgadywać... Rozumiem, że check się pali? Sondę najlepiej usunąć programowo i podepnij się pod kompa to może jakieś błedy się pojawią. Jak nie masz vaga to szukaj kogoś w okolicy.
PrzemekZ Opublikowano 22 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2017 Zrobie logi w przyszym tygodniu i podrzuce, na benzynie dzieje sie to samo. Tak, check sie pali ale chyba wole emulator niz wywalac sonde.
kaman5151 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Emulator Ci nie pomoże. Szkoda czasu i kasy na to. Dołożyć i usunąć ze sterownika. A co do problemu: Logi 002+033, 115+118, 020+003
PrzemekZ Opublikowano 26 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2017 (edytowane) Wiesz co sprawdziłem jeszcze raz dla pewności i na benzynie nie ma szarpania, na 18 mam komputer to wtedy coś więcej wywnioskuje Edytowane 26 Czerwca 2017 przez PrzemekZ
davcio_ukf Opublikowano 29 Czerwca 2017 Opublikowano 29 Czerwca 2017 Miałem podobny problem, czek się nie palił, na benzynie nie było szarpania tylko na lpg. brak błędów. Okazała się cewka która pewnie zaczynała padać co dziwne myślałem że jak padnie to padnie całkiem a nie takie objawy ale po wymianie cewki ustąpiło wszystko.
Rekomendowane odpowiedzi