Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

AKUMULATOR Problem z odczytaniem parametrów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Nadszedł czas na wymianę Aku w moim B7 i mam mały problem . A mianowicie stary akumulator nie posiada żadnych oznaczeń . Najprawdopodobniej jest to oryginał , nie ma nigdzie nabitej firmy i danych takich jak Ah i rozruch . Według katalogu mogę do tego silnika włożyć 70Ah i nawet 95 Ah . Silnik BPW 2.0Tdi . Jest w aucie trochę elektroniki ( 4x elektryczne szyby , 4x podgrzewane siedzenia , klima , duża navi itp. itd. ) Jaki akumulator powinien być odpowiedni do mojego wyposarzenia . Ten co siedzi teraz jest wielkości jak od stara :P Zajmuje całą lukę wolną na podszybiu :) 
Pomóżcie jak najszybciej :)

Opublikowano
  • Autor

Za pomocą wlepi odczytałem :

J1U battery 450 A (95 Ah)

Czy np. Bosch 85Ah 700 rozruchu będzie ok czy nie będzie go przeładowywał alternator ?

Opublikowano

Bierz bez wahania jak największy jaki wejdzie.

Opublikowano

No nie tak bez wahania bo alternator nie wyrobi ... najlepiej nominał czyli w tym przypadku 95Ah

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ok

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Tez mi się szykuje wymiana aku (na pewno przed zimą) i po sprawdzeniu wychodzi na to, że pownienem mieć aku 280a i 60ah. Nie za mały? Takich 280a to już chyba nie produkują :)
I alternator mam rozumieć "współpracuje" nie z prądem rozruchowym tylko z pojemnością?
Wie ktoś jaki może być max aku do altka w 1.8T?

Opublikowano
2 godziny temu, aiwer napisał:

Tez mi się szykuje wymiana aku (na pewno przed zimą) i po sprawdzeniu wychodzi na to, że pownienem mieć aku 280a i 60ah. Nie za mały? Takich 280a to już chyba nie produkują :)
I alternator mam rozumieć "współpracuje" nie z prądem rozruchowym tylko z pojemnością?
Wie ktoś jaki może być max aku do altka w 1.8T?

zależy jaki masz alternator były 120A, 140A i 150A. akumulatory też były różnych pojemności fabrycznie montowane. Był 60Ah ale były też 70Ah ( ja mam właśnie taki w b7). Ale przy alternatorze 120A on był cały czas niedoładowany, teraz wymieniłem alternator na 140A i zobaczę jak to będzie teraz wyglądać.

Opublikowano

Mam golasa jeśli chodzi o wyposażenie wiec pewnie jest ten 120A co by pewnie odpowiadało Ali 60ah. Pewnie stosują zasadę 2x większy latek w stosunku do Aku.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Ja u siebie miałem fabrycznie alatek 120A i aku 70Ah. są takie zestawienia że alatek ma 150A a aku 60Ah. W sumie to nie wiem od czego to zależy.

Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ciekawi mnie motyw co mogło być przyczyną (tak podejrzewam) rozładowania całkowitego akumulatora. Wczoraj normalna jazda i wszystko ok. Samochód postał jeden dzień i tu taki zonk. 

video-1499708746.mp4