zbojna Opublikowano 22 Czerwca 2017 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Witam. W moim AWX gdzie jest tez wiatrak z wiskoza ostatnio nie slysze aby po wlaczeniu klimatyzacji nawet przy upalach 30 C nie zalaczal sie 2 bieg wentylatora klimatyzacji...Dawniej smigal az silnik zagluszal. Na VAG zadnych bledow i w tescie sie wentylator uruchamia. Natomiast po wlaczeniu klimy dziala tylko na 1 biegu. Cisnienie na vag dochodzi max do 13 bar, moze ktos sprawdzic u siebie przy jakim cisnieniu zalacza sie 2 bieg wentylatora? Pewny nie jestem ale kiedys startowal od razu z 2 biegu i tylko czasami sie przelaczal na 1 bieg. Pozdr
aiwer Opublikowano 23 Czerwca 2017 Opublikowano 23 Czerwca 2017 (edytowane) Może się myle ale po to jest wiskoza, żeby nie było sztywno biegów 1 i 2, tylko płynnie przechodziło na wyższe obroty. Wiatrak masz przecież na pasku. Tam gdzie wiatrak jest tylko elektryczny pewnie masz bieg 1 i 2 ale na pasku nie. Poszukaj jak sprawdzić wiskoze i jakies czujniki przy tym. Edytowane 23 Czerwca 2017 przez aiwer
zbojna Opublikowano 24 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 24 Czerwca 2017 No ok, ale ja nie pisze o wisko tylko o wiatraku klimatyzacji, wisko zyje swoim zyciem i tak jak piszesz jest na pasku. Pytanie jest tylko i wylacznie o wentylator od klimatyzacji elektryczny i jego 2 bieg POzdr
aiwer Opublikowano 26 Czerwca 2017 Opublikowano 26 Czerwca 2017 Eh, mogłem nie uciekać z lekcji j. polskiego to bym zrozumiał pierwsze zdanie
zbojna Opublikowano 12 Lipca 2017 Autor Opublikowano 12 Lipca 2017 (edytowane) Nikt nie da rady sprawdzic? Wystarczy w VAG na wlaczonej klimie na low wejsc w klime 8 i grupa 1, tam jest cisnienie, przykladowe wartosci: Edytowane 14 Lipca 2017 przez zbojna a
Rekomendowane odpowiedzi