Opublikowano 17 Stycznia 200917 l Mam fabryczną instalację ale nie dostałem pilota. Czy jest ktoś w stanie mi podać numer takiego pilota po nr vin ? Czy po zakupie będę musiał go jakoś kodować ? Jeżeli tak to w jaki sposób ? I w końcu czy można zastosować np pilot od fabrycznej instalacji np z B8 ? Pozdrawiam i proszę o pomoc Paweł
Opublikowano 17 Stycznia 200917 l 8E0 909 507 (8E0909507) ale cena... jakieś 700zł w aso w B8 jest inny pilot - choć nie wiem czy nie można go "zaadopotować"
Opublikowano 17 Stycznia 200917 l Autor cena ..... szok dzięki za odpowiedź Jakby ktoś jeszcze coś wiedział w tym temacie to proszę o info
Opublikowano 25 Stycznia 200917 l Jeżeli ma ktoś wiedzę jak zakodować takowy pilot uprzejmie proszę o wypowiedź na forum. Właśnie zamontowałem sobie oryginalne "webasto" (czyli fachowo Ardica) do mojej A4 i walczę z sterowaniem przez pilota. Mam odbiornik oraz pilota ale nie wiem jak to zgrać ze sobą.
Opublikowano 2 Lipca 201016 l Witam I co udało Ci się zżenić tego pilota do webasto ? to jest jedna z najprostszych operacji przy webasto :> wystarczy poczytać "zrób to sam"[br]Dopisany: 03 Lipiec 2010, 01:41_________________________________________________ 8E0 909 507 (8E0909507) ale cena... jakieś 700zł w aso w B8 jest inny pilot - choć nie wiem czy nie można go "zaadopotować" ZTCW, to b6 i b7 mają piloty nadawcze, a b8 nadawczo-odbiorczy... może gdybym miał pilota od b8, to pokusiłbym się o próbę przystosowania
Opublikowano 9 Lipca 201016 l Witam I co udało Ci się zżenić tego pilota do webasto ? W moim przypadku udałem się do kolegi elektronika który zamontował mi kolorowe zegary FIS i przy okazji zakodował pilota do webasto. Kolega wyżej zrobił fajną instrukcje, przeczytaj uważnie, powinno pomóc.
Opublikowano 29 Września 201213 l włączę webasto i odgrzeję kotleta - Czy da się zastąpić oryginalny pilot z B6 (8E0909507) jakimś innym, bardziej dostępnym pilotem? ori pilot z B6 jest nie do znalezienia! Myślicie, że np. taki pilot da się zakodować? PILOT Webasto VW TELESTART T80 T90 T91 T100 NOWY (2677978487) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Opublikowano 30 Września 201213 l Czy da się zastąpić oryginalny pilot z B6 (8E0909507) jakimś innym, bardziej dostępnym pilotem? ori pilot z B6 jest nie do znalezienia ....p&p raczej nie zastąpisz , poza tym jak obserwuję allegro od początku roku były na sprzedaż trzy piloty 8E0 909 507 (jeden zdaje się z brakującą pokrywką), więc wystarczy obserwować co się pojawia, zresztą w marcu miałem wystawionego (jako czwartego) swojego pilota 8E0 909 507 w stanie praktycznie nowym i z nowiutkimi bateriami (3x7zł sztuka!) za 280zł z wysyłką - niestety wisiał przez 10 dni i nikt o niego nawet nie zapytał, potem chciałem go zamienić na podłokietnik (zamiesciłem ofertę na naszym forum w dziale zamienię) i również zero odzewu - tak więc poczekałbym cierpliwie aż pojawi się cos w ofercie bo nawet jakby zestroić pilota od T60 to nijak się on ma gabarytami i samym wyglądem do oryginału:wink:....