Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Jaki ma numer pilot do webasto ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam fabryczną instalację ale nie dostałem pilota. Czy jest ktoś w stanie mi podać numer takiego pilota po nr vin ? Czy po zakupie będę musiał go jakoś kodować ? Jeżeli tak to w jaki sposób ? I w końcu czy można zastosować np pilot od fabrycznej instalacji np z B8 ?

Pozdrawiam i proszę o pomoc

Paweł

Opublikowano

8E0 909 507 (8E0909507)

ale cena... jakieś 700zł w aso :blink:

w B8 jest inny pilot - choć nie wiem czy nie można go "zaadopotować"

Opublikowano
  • Autor

cena ..... szok

dzięki za odpowiedź

Jakby ktoś jeszcze coś wiedział w tym temacie to proszę o info

Opublikowano

może na alledrogo trzeba poszukać...

Opublikowano

Jeżeli ma ktoś wiedzę jak zakodować takowy pilot uprzejmie proszę o wypowiedź na forum. Właśnie zamontowałem sobie oryginalne "webasto" (czyli fachowo Ardica) do mojej A4 i walczę z sterowaniem przez pilota. Mam odbiornik oraz pilota ale nie wiem jak to zgrać ze sobą.

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam

I co udało Ci się zżenić tego pilota do webasto ?

Opublikowano

Witam

to jest jedna z najprostszych operacji przy webasto :>

wystarczy poczytać "zrób to sam"[br]Dopisany: 03 Lipiec 2010, 01:41_________________________________________________

8E0 909 507 (8E0909507)

ale cena... jakieś 700zł w aso :blink:

w B8 jest inny pilot - choć nie wiem czy nie można go "zaadopotować"

ZTCW, to b6 i b7 mają piloty nadawcze, a b8 nadawczo-odbiorczy... może gdybym miał pilota od b8, to pokusiłbym się o próbę przystosowania

Opublikowano

Witam

W moim przypadku udałem się do kolegi elektronika który zamontował mi kolorowe zegary FIS i przy okazji zakodował pilota do webasto.

Kolega wyżej zrobił fajną instrukcje, przeczytaj uważnie, powinno pomóc.

• 2 lata później...
Opublikowano

włączę webasto i odgrzeję kotleta -

Czy da się zastąpić oryginalny pilot z B6 (8E0909507) jakimś innym, bardziej dostępnym pilotem? ori pilot z B6 jest nie do znalezienia!

Myślicie, że np. taki pilot da się zakodować?

PILOT Webasto VW TELESTART T80 T90 T91 T100 NOWY (2677978487) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano

Czy da się zastąpić oryginalny pilot z B6 (8E0909507) jakimś innym, bardziej dostępnym pilotem? ori pilot z B6 jest nie do znalezienia

....p&p raczej nie zastąpisz :kwasny:, poza tym jak obserwuję allegro od początku roku były na sprzedaż trzy piloty 8E0 909 507 (jeden zdaje się z brakującą pokrywką), więc wystarczy obserwować co się pojawia, zresztą w marcu miałem wystawionego (jako czwartego) swojego pilota 8E0 909 507 w stanie praktycznie nowym i z nowiutkimi bateriami (3x7zł sztuka!) za 280zł z wysyłką - niestety wisiał przez 10 dni i nikt o niego nawet nie zapytał, potem chciałem go zamienić na podłokietnik (zamiesciłem ofertę na naszym forum w dziale zamienię) i również zero odzewu - tak więc poczekałbym cierpliwie aż pojawi się cos w ofercie bo nawet jakby zestroić pilota od T60 to nijak się on ma gabarytami i samym wyglądem do oryginału:wink:....