Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ABC] Wymiana ECU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Bardzo pilnie potrzebuje informacji o wymianie ECU, mam najprawdopodobniej do wymiany ECU.

Czy mogę założyć ECU od innego auta też ABC A4? Czy trzeba coś zmieniać prócz adaptacji immo??

Proszę o o odpowiedz.

Opublikowano

Nic nie trzeba zmieniac z tego co mi wiadomo,tylko imo zaadoptowac lub wymienic razem z ECU,a co sie dzieje ze musisz wymienic ECU?

Opublikowano

Witam, mam problem własnie z immo (chyba), auto zapala i po 1s odcina zapłon. Auto już miało wymienany sterownik immo nowe kodowanie itd. Było sprawdzane przez pracownika ASO Audi. Niestety dalej to samo pieć razy odpala, pożniej nie odpala. Najczęsciej dzieje sie to jak zostawie auto na noc to juz nie moge zapalic, ale to nie reguła. Zaznaczam ze jak auto juz zaplali to chodzi idealnie, oczywscie VAG nie pokazuje zadnych blędów poza sterownik silnika zablokowany. Poleco mi wymienic ECU. Stad moje pytanie. Znalalzlem ECU na allego takie samo jak moje wszytskie oznaczenia i cyferki sie zgadzaja. Czy taki sam identyczny sterownik bedzie pasować? Pozdrawiam

Opublikowano

może cewka w stacyjce jest w jakiś sposób uszkodzona, lub też kluczyk wysyła zbyt niski sygnał...Masz drugi kluczyk? Sprawdź to, zanim narazisz się na koszty. To, że ECU było sprawdzane przez pracownika ASO, nie daje żadnej pewności, że jest uszkodzone, a ośmielam się twierdzić, że celowo karzą Ci wymienić komputer, żeby po prostu na Tobie zarobić.

Opublikowano

Została wymieniona cała kostka stacyjki na nową. Kluczyk wysyła dobry sygnał. (poprawiałem cewke oraz antenke). Poza tym VAG nic nie pokazuje, tzn nic nie mowi o za niskim sygnale. Kontrolka od immo dziala caly czas prawidlowo tzn. wkładam kluczyk i po chwili gasnie i jest ok. Nigdy nie mrugała itp. Wszystkie czesci kupowane i wymieniane na orginaly ASO. Zostały mi jeszcze dwie rzeczy do wymiany... albo ECU, albo coś gdzieś w kablach padło....;// no chyba ze cos jeszcze mnie zaskoczy....