Norakus Opublikowano 28 Czerwca 2017 Opublikowano 28 Czerwca 2017 (edytowane) [A4B6 1.8T Quattro BEX + LPG] Elitko, dwie sprawy: 1. Gdy zgaśnie mi samochód (bo np. dodam za mało gazu przy ruszaniu i za szybko sprzęgło puszczę), potem muszę z 20s kręcić zanim odpali. Czy to normalne, że tak się "zalewa"? 2. Gdy jadę i mam np. ponad 2 tys. obr. np. na 4 biegu i dam gaz w podłogę, to równo przyspiesza do ok. 3,2tys obr. a przy tych obrotach tak jakby "przysiada" i dalej wolniej przyspiesza, czuć przeskok przy tych obr. jakby coś go spowolniło. Miał ktoś taki przypadek, co to może być? czy zawór DV, inny zaworek lub cewki/świece mogą dawać takie objawy? Jeden zaworek stojąc przodem do samochodu, po prawej stronie za silnikiem, mam siwy (był czarny) i jakby pękł lekko na łączeniu. taki w kształcie latającegi spodka, mały. (wybaczcie za opis zale dopiero raczkuje w mechanice samochodowej) Edytowane 28 Czerwca 2017 przez Norakus
tomekp94 Opublikowano 28 Czerwca 2017 Opublikowano 28 Czerwca 2017 zrób logi 2+33, 33+32, 115+118, 3+20 pewnie turbo nie pompuje albo coś z mieszanką na lpg żle ustawione i wstaw mape z programu lpg jak masz kabel
HouseNight Opublikowano 1 Lipca 2017 Opublikowano 1 Lipca 2017 (edytowane) Możliwe że zawór N75 nie trzyma ciśnienia i przepuszcza i za to czuć utrate mocy A jak ten zaworek jak mówisz w kształcie spodka jest pęknięty to też należy go wymienić na sprawny i wtedy obserwować Edytowane 1 Lipca 2017 przez HouseNight
Norakus Opublikowano 8 Lipca 2017 Autor Opublikowano 8 Lipca 2017 (edytowane) Kabel zamówiony - doszedł, VCDS lite 1.2 jest, będę w weekend sprawdzał. Tymczasowo problem ustał, ale i tak warto zerknąć czy jakieś błędy są zapisane. Muszę trochę poczytać instrukcji do VCDSa /VAGa i wrzucę wtedy logi. Chyba, że jest jakiś post warty uwagi na temat diagnostyki VCDSem / VAGiem ? Edytowane 8 Lipca 2017 przez Norakus
Rekomendowane odpowiedzi