Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B8 2.0 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
Teraz, krystian3769 napisał:

????

Narazie zostawię to dla siebie :) narazie..

Opublikowano

Ok.

Dziwię się tylko ...

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, krystian3769 napisał:

Ok.

Dziwię się tylko ...

No niestety tak bywa.. napisałem do Ciebie na priv

Opublikowano
  • Autor

A orientuję się może ktoś jak to jest z niemieckimi przepisami jak chcę zmienić przód i tył na polift? ? żeby potem nie było jakiś problemów ??

Opublikowano

Mody idą w dobrym kierunku :kox:

Fajny czarnuch

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, egon47 napisał:

Mody idą w dobrym kierunku :kox:

Fajny czarnuch

Dzięki :)

Auto chyba najbardziej w wakacje sie zmieni????

Opublikowano
11 godzin temu, Rafaello19944 napisał:

A orientuję się może ktoś jak to jest z niemieckimi przepisami jak chcę zmienić przód i tył na polift? ? żeby potem nie było jakiś problemów ??

No coś Ty, do czego mieliby się przyczepić? ;p

Opublikowano
  • Autor
Teraz, Veiru napisał:

No coś Ty, do czego mieliby się przyczepić? ;p

W Niemczech do wszystkiego się czepiają ? ale już się dowiedziałem i nie będzie z tym problemu :)

Opublikowano
  • Autor

Czym się różni tak dokładnie sline, s4 od normalnej b8? :)

Opublikowano
  • Autor

Mam kilka pytań odnośnie wymiany przodu i tyłu na polift :)

W tym temacie są wszystkie części potrzebne do wymiany przodu na polift czy czegoś brakuje?

https://portal.a4-klub.pl/a4-b8-zmiana-przodu-na-poliftowy-2012-2015/

Przy zmianie tylnego zderzaka są tylko slizgi są do wymiany? I będę chciał założyć podwójny wydech od 3.0tdi.. szukać od polifta czy przedlifta? :)

I jeszcze macie jakieś rady dotyczące przekładki? 

Opublikowano

Jeśli chodzi o przód to części jak w tym temacie , choć większość śrubek wykorzystasz swoich. Szukaj najlepiej całego przodu z lampami , śligami , ale bez pasa przedniego (potrzebujesz tylko belkę przednią ) Jeśli nie będzie w Twoim kolorze , to pamiętaj żeby cały komplet był w jednym kolorze .Nie patrz na to że będziesz później malował , ma być w jednym kolorze .W różnych kolorach możesz kupić jak sam będziesz kupował po jednym elemencie . 

Jeśli chodzi o tył , to zderzak kup po lifcie , ślizgi zostają stare 

Opublikowano
  • Autor
15 minut temu, mariusz36 napisał:

Jeśli chodzi o przód to części jak w tym temacie , choć większość śrubek wykorzystasz swoich. Szukaj najlepiej całego przodu z lampami , śligami , ale bez pasa przedniego (potrzebujesz tylko belkę przednią ) Jeśli nie będzie w Twoim kolorze , to pamiętaj żeby cały komplet był w jednym kolorze .Nie patrz na to że będziesz później malował , ma być w jednym kolorze .W różnych kolorach możesz kupić jak sam będziesz kupował po jednym elemencie . 

Jeśli chodzi o tył , to zderzak kup po lifcie , ślizgi zostają stare 

No właśnie chyba będę kupować po jednym elemencie bo i tak pewnie będę musiał malować więc chyba taniej wyjdzie jak będę kupował po jednym niż cały komplet.. :) chociaż szybciej by było kupić od razu komplet.. 

A jak np mam teraz bi xenon i jak kupię też takie lampy z polifta to trzeba je kodować? 

Opublikowano
23 minuty temu, mariusz36 napisał:

Jeśli nie będzie w Twoim kolorze , to pamiętaj żeby cały komplet był w jednym kolorze .

Dlaczego ma być w jednym kolorze? 

Opublikowano
3 minuty temu, Rafaello19944 napisał:

A jak np mam teraz bi xenon i jak kupię też takie lampy z polifta to trzeba je kodować?

Trzeba 

Opublikowano
2 minuty temu, krystian3769 napisał:

Dlaczego ma być w jednym kolorze? 

Będzie miał pewność że części pochodzą z jednego auta i że dostanie do tego komplet potrzebnych części też z tego auta. Ci co sprzedają maskę inną , błotnik inny , to reszta części też będzie innego pochodzenia . Mówiąc krótko będzie śmietnik. 

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, mariusz36 napisał:

Będzie miał pewność że części pochodzą z jednego auta i że dostanie do tego komplet potrzebnych części też z tego auta. Ci co sprzedają maskę inną , błotnik inny , to reszta części też będzie innego pochodzenia . Mówiąc krótko będzie śmietnik. 

W sumie z tym masz rację :)

A jeszcze jak radzicie? Malować wszystko jak jeszcze nie będzie na aucie czy dopiero jak będzie wszystko założone? Bo w pl będę ok dwa tyg i myślę żeby to przed moim przyjazdem oddać do lakierowania i miałbym już wszystko na mój przyjazd gotowe.. :)

Opublikowano
13 minut temu, mariusz36 napisał:

To nie zrozumieliśmysię...

Myślałem że inny kolor blach ma w czymś przeszkadzać :wink:

Opublikowano
11 minut temu, Rafaello19944 napisał:

A jeszcze jak radzicie? Malować wszystko jak jeszcze nie będzie na aucie czy dopiero jak będzie wszystko założone?

Rozwiń tą myśl...:tongue:

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, krystian3769 napisał:

Rozwiń tą myśl...:tongue:

Chodzi mi o to czy lepiej będzie żeby wszystko było malowane już jak będzie założone na aucie tzn przód i tył (jakbym nie znalazł w kolorze) 

Czy wystarczy jak zawiezie się do lakiernika same części i poda mu się kod lakieru.. bo trochę obawiam się że lakier nie będzie pasował z resztą auta.. Ale znajomy lakirnik by to zrobił w tydzień góra półtora więc najlepiej by było jakby odwieść mu to wszystko przed moim przyjazdem i żeby już to było gotowe jak będę.. 

Nie wiem czy dobrze wytłumaczyłem????

Opublikowano

No dobra. Ale chcesz żeby Ci to lakiernik malował na aucie ?