Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B8 2.0 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pamiętaj , jak kupisz komplet u handlarza który zajmuje się tylko marką Audi , to kupisz wszystko co potrzebujesz do przekładki i często w bardzo dobrym stanie . Będziesz miał kompletne lampy (z jedną datą produkcji ) spryskiwacze i wiele potrzebnych części . Kupując błotnik za 300-400zł. nie spodziewaj się lalki , tak samo z maską . Poza tym, ci co sprzedają samąm maskę najczęściej mają je uszkodzone . Ja nie dawno szukałem zderzaka do siebie  od S4 polifcie .  Byłem zmuszony kupić u pseudo handlarza i choć cena nie miała znaczenia , miał być w dobrym stanie , przyszedł śmietnik ... dokładnie wyciągnięty w Niemczech ze śmietnika. Zdjęcia i zapewnienie handlarza były że jest super. Z tym kupowaniem na części bądź ostrożny , bo nie zawsze może się to opłacać .

Opublikowano
  • Autor
Teraz, mariusz36 napisał:

Pamiętaj , jak kupisz komplet u handlarza który zajmuje się tylko marką Audi , to kupisz wszystko co potrzebujesz do przekładki i często w bardzo dobrym stanie . Będziesz miał kompletne lampy (z jedną datą produkcji ) spryskiwacze i wiele potrzebnych części . Kupując błotnik za 300-400zł. nie spodziewaj się lalki , tak samo z maską . Poza tym, ci co sprzedają samąm maskę najczęściej mają je uszkodzone . Ja nie dawno szukałem zderzaka do siebie  od S4 polifcie .  Byłem zmuszony kupić u pseudo handlarza i choć cena nie miała znaczenia , miał być w dobrym stanie , przyszedł śmietnik ... dokładnie wyciągnięty w Niemczech ze śmietnika. Zdjęcia i zapewnienie handlarza były że jest super. Z tym kupowaniem na części bądź ostrożny , bo nie zawsze może się to opłacać .

No właśnie widziałem na allegro komplety w jednym kolorze za 4/5 tyś i części wyglądały na zdjęciach dużo lepiej niż np jakiś zderzak wystawiony za 900 zł

4 minuty temu, krystian3769 napisał:

No dobra. Ale chcesz żeby Ci to lakiernik malował na aucie ?

No właśnie nwm bo miałem plan żeby zawieść mu te części i żeby nie malować na aucie ale znajomy jeden mówił żeby lepiej najpierw założyć wszystko na auto i wtedy dobrze dobierze lakier.. ? ale według mnie kod lakieru chyba wystarczy tak jak miałem z czujnikami parkowania.. podałem tylko kod lakieru i wyszło idealnie tak jak na aucie.. :)

Opublikowano

No to jeszcze na koniec . Daj do malowania części , tylko wcześniej nich lakiernik dobrze dobierze lakier . Pamiętaj !!! dobrze dobierze . Nie ma być żadnej różnicy , żadnego cieniowania. Jeżeli powie że się nie da , zmień lakiernika i szukaj takiego który tak zrobi ...Wiem , wiem łatwo nie będzie , ale teraz są takie standarty.

Opublikowano
4 minuty temu, Rafaello19944 napisał:

według mnie kod lakieru chyba wystarczy

Nie, nie wystarczy , ma go dobrać 

Opublikowano
  • Autor
Teraz, mariusz36 napisał:

Nie, nie wystarczy , ma go dobrać 

No to nwm czy się wyrobie ze wszystkim w dwa tygodnie? bo auto mam w de i będę na urlopie w wakacje na 2 tyg.. i teraz się obawiam że się nie wyrobie z tym wszystkim

Opublikowano
  • Autor

Mam kolejne pytania ?

jakbym np chciał zmienić fotele na pełną elektryke to trzeba coś przerabiać? 

Zwiększał ktoś moc z 143km do + - 170? Nic złego nie dzieję się z silnikiem? ? 

I ostatnie już pytanie.. co trzeba zmienić żeby były składane lusterka przy zamykaniu/otwieraniu samochodu?

Opublikowano
  • Autor

Ze względów finansowych zmieniam plany co przekładki na polift na przekładke z tył na polift światła i klapę bagażnika a przód nie ruszam tylko będę chciał przerobić lampy tak jak na tym filmiku:

I co do tej przeróbki mam pytanie.. trzeba rozklejać lampy i wkładać inne ledy przystosowane do takich kierunków? Czy wystarczy jakiś moduł i kodowanie tego?

Opublikowano

rozkleja się lampe i robi sie od zera taki kierunek, w pl jest gość co robi coś takiego, na yt ma filmiki, musisz poszukać.

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, Mosek napisał:

rozkleja się lampe i robi sie od zera taki kierunek, w pl jest gość co robi coś takiego, na yt ma filmiki, musisz poszukać.

Czyli tak jest jak myślałem ;)

Opublikowano
  • Autor

W aucie jak narazie nic się nie dzieje?? jestem w trakcie przemyśleń co w nim przerabiać.. ?  

Może poddacie jakieś pomysły? ?

561381aa251d9f15med.png

Edytowane przez Rafaello19944

Opublikowano

Miałeś w planach polift i wymianę mmi, coś się zmieniło? [emoji848]

Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor
8 godzin temu, xsebo1 napisał:

Miałeś w planach polift i wymianę mmi, coś się zmieniło? emoji848.png

MMI i czujniki parkowania już są zrobione ?

A co do wymiany na polift to nwm czy zrobię.. musiałbym robić to etapami bo nie mogę sobie teraz pozwolić na takie wydatki ?

Opublikowano

To może program i hamulce? Miałem w mojej A6 brembo od aso, obecnie komplet ate ceramic + sprężyny eibach pro kit -30 i nowe amortyzatory sachs. Prowadzi się i hamuje dużo lepiej, nie buja autem i momentalnie reaguje na skręt kierownicą 9765b1b6d49142f27c71fb76b4d18d3c.jpg

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, xsebo1 napisał:

To może program i hamulce? Miałem w mojej A6 brembo od aso, obecnie komplet ate ceramic + sprężyny eibach pro kit -30 i nowe amortyzatory sachs. Prowadzi się i hamuje dużo lepiej, nie buja autem i momentalnie reaguje na skręt kierownicą 9765b1b6d49142f27c71fb76b4d18d3c.jpg

Ja mam u siebie zawieszenie 1be i dla mnie narazie jest w sam raz? program planuje zrobić w lipcu na + - 170KM.. 

Też się zastanawiam czy tylne światła i klapę bagażnika zmienić na te z polifta a przednie światła przerobić tak jak na filmiku

Oczywiście z tył też zrobić dynamiczne kierunkowskazy.. :)

Myślę że nawet fajnie by to wszystko razem wyglądało

Opublikowano
Ja mam u siebie zawieszenie 1be i dla mnie narazie jest w sam raz[emoji4] program planuje zrobić w lipcu na + - 170KM.. 
Też się zastanawiam czy tylne światła i klapę bagażnika zmienić na te z polifta a przednie światła przerobić tak jak na filmiku
Oczywiście z tył też zrobić dynamiczne kierunkowskazy.. [emoji4]
Myślę że nawet fajnie by to wszystko razem wyglądało

Ciekawe ile kasy za takie coś. Na tył za pływające biorą 1500-1700

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano
  • Autor
47 minut temu, Marcin_G napisał:

Ciekawe ile kasy za takie coś. Na tył za pływające biorą 1500-1700

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Szczerze to nawet nie wiem.. jakbym się decydował to bym zaczął się dowiadywać jaki to jest koszt

Opublikowano
  • Autor

A jeszcze tak z ciekawości.. chciałbym narazie na tym czasowo wymienić żarówki w kierunkach na ledy i w wstecznych na białe ledy.. jak wymienie to nie będzie świecił się błąd? I jakie wgl tam trzeba żarówki? ? aa i w przeciwmgielnych przednich tez jakie są? 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Pytanie tak z ciekawości.. jak to jest z egr? Jeśli jeżdżę np tak jak teraz.. ok.1k km po mieście i 1k km w trasie, i tak na zmianę.. to jest powód żeby o to i dpf się martwić? Czy raczej nie?

Opublikowano
  • Autor

W aucie cisza :) jak narazie jestem na etapie przemyśleń co dalej.. 
Są dwie opcje..
1. Dalej przerabiać b8 
2. Sprzedać b8 i kupić A6 C7 
Sam nie wiem co zrobić bo z jednej strony już niewiele brakuje żeby b8 była zrobiona tak jak to sobie wymyśliłem i co najważniejsze.. jest w idealnym stanie.. a z drugiej strony A6 by była większa, wygodniejsza, młodsza i pewnie z quattro.. 

20db5b4fd38fdd86med.jpg
f86df2d10d5f73ddmed.jpg

Opublikowano

Zamieniłem b6 na c6 model 2011 głównie z powodu miejsca. Dużo więcej [emoji4] na autostradzie połyka km. Co do C7 z początku produkcji s-tronik bywał kłopotliwy, zdarza się że klosze lamp same pękają, wolałem starszą sprawdzoną konstrukcje i śmiało polecam