KULARESKO Opublikowano 4 Lipca 2017 Opublikowano 4 Lipca 2017 Witam. Mam pytanie dotyczace znanego problemu z oil sensor (żółta konewka). wczesniej mialem 1.6 alz i tylko w cieple dni czasami sie zaswiecalo.Pewnego razu grzebalem w instalacji i swieci się na okrągło. Zrobiłem teraz swapa na 1.8t anb w misce mam czujnik ale w wiazce brak wtyczki. Jeśli dorobię wtyczkę na 3 piny podepne + i masę i puszcze sygnał bezpośrednio do pina w liczniku ma prawo to działać ? Czujnik był wymieniany.
Fazii Opublikowano 4 Lipca 2017 Opublikowano 4 Lipca 2017 Według elsy : Pin 1 czarno/żółty lub czarno/czerwony (2001) idzie do kostki brązowej 10pin (skrzynka z ecu)na pin 8, póżniej zmostkowany jest z innymi przewodami. Zasilanie do tego punktu brane jest z bezpiecznika nr 5 (15A). Pin 2 brązowy do masy w wiązce przewodów wtrysku bezpośredniego Pin 3 niebiesko/szary lub czerwono/szary idzie do tej samej kostki co pin 1 na pin 9 i dalej na licznik kostka zielona pin 15
KULARESKO Opublikowano 4 Lipca 2017 Autor Opublikowano 4 Lipca 2017 (edytowane) 16 minut temu, Fazii napisał: Według elsy : Pin 1 czarno/żółty lub czarno/czerwony (2001) idzie do kostki brązowej 10pin (skrzynka z ecu)na pin 8, póżniej zmostkowany jest z innymi przewodami. Zasilanie do tego punktu brane jest z bezpiecznika nr 5 (15A). Pin 2 brązowy do masy w wiązce przewodów wtrysku bezpośredniego Pin 3 niebiesko/szary lub czerwono/szary idzie do tej samej kostki co pin 1 na pin 9 i dalej na licznik kostka zielona pin 15 u mnie sa jaja bo w podszybiu kostki od alz a silnik anb i przy swapowaniu byl problem z odpaleniem bo nie bylo pradu na wtryski i pompe. Dopiero zworowalismy dwa piny w bialej kostce w ecu i zasilanie jest ale teraz gaszenie jedynie duszenie skrzynia a co do linii od ecu do licznika to grzebalem tam nożem i pewnie kabel sie natrafił :/ Edytowane 4 Lipca 2017 przez KULARESKO dod info
Rekomendowane odpowiedzi