Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Blad Oil sensor dorobienie wiązki do bezpośrednio do licznika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pytanie dotyczace znanego problemu z oil sensor (żółta konewka).

wczesniej mialem 1.6 alz i tylko w cieple dni czasami sie zaswiecalo.Pewnego razu grzebalem w instalacji i swieci się na okrągło.

Zrobiłem teraz swapa na 1.8t anb w misce mam czujnik ale w wiazce brak wtyczki.

Jeśli dorobię wtyczkę na 3 piny podepne + i masę i puszcze sygnał bezpośrednio do pina w liczniku ma prawo to działać ?

Czujnik był wymieniany.

Opublikowano

Tak zadziała to

Opublikowano

Według elsy : 
Pin 1 czarno/żółty lub czarno/czerwony (2001) idzie do kostki brązowej 10pin (skrzynka z ecu)na pin 8, póżniej zmostkowany jest z innymi przewodami. Zasilanie do tego punktu brane jest z bezpiecznika nr 5 (15A). 

Pin 2 brązowy do masy w wiązce przewodów wtrysku bezpośredniego 

Pin 3 niebiesko/szary lub czerwono/szary idzie do tej samej kostki co pin 1 na pin 9 i dalej na licznik kostka zielona pin 15

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Fazii napisał:

Według elsy : 
Pin 1 czarno/żółty lub czarno/czerwony (2001) idzie do kostki brązowej 10pin (skrzynka z ecu)na pin 8, póżniej zmostkowany jest z innymi przewodami. Zasilanie do tego punktu brane jest z bezpiecznika nr 5 (15A). 

Pin 2 brązowy do masy w wiązce przewodów wtrysku bezpośredniego 

Pin 3 niebiesko/szary lub czerwono/szary idzie do tej samej kostki co pin 1 na pin 9 i dalej na licznik kostka zielona pin 15

u mnie sa jaja bo w podszybiu kostki od alz a silnik anb i przy swapowaniu byl problem z odpaleniem bo nie bylo pradu na wtryski i pompe.

Dopiero zworowalismy dwa piny w bialej kostce w ecu i zasilanie jest ale teraz gaszenie jedynie duszenie skrzynia :D 

a co do linii od ecu do licznika to grzebalem tam nożem i pewnie kabel sie natrafił :/

Edytowane przez KULARESKO
dod info