MartwicaTkanek Opublikowano 8 Lipca 2017 Opublikowano 8 Lipca 2017 Witam. Z góry uprzedzam, że jestem laikiem w tej dziedzinie i proszę o wyrozumiałość.Do rzeczy, posiadam Golfa 3 w opłakanym stanie blacharskim z niezniszczalnym 1.9 90km. I pomyślałem, żeby kupić samą karoserie audi a4/passata b5 i zrobić swap silnika. I tu pytanie do Was czy jest to opłacalne? Jeśli tak to jakie kroki podjąć, żeby miało to rece i nogi? Pozdrawiam
fanthomas18 Opublikowano 8 Lipca 2017 Opublikowano 8 Lipca 2017 Silnik z golfa 3 nie podejdzie do A4 b5, przerabiałem ostatnio
spraniec Opublikowano 8 Lipca 2017 Opublikowano 8 Lipca 2017 Z tego co się orientuję,to w golfie silnik jest poprzecznie,a w a4,passat wzdłużnie. Czyli słabo to widzę! Ale nie jestem pewny na 100%
Mozgu Opublikowano 8 Lipca 2017 Opublikowano 8 Lipca 2017 Podejdzie ale do wymiany wtedy miska i smok oraz do nagwintowania otwory pod lapy silnika bo ogolnie to sa wykonane w odlewie bloku ale nie nagwintowane. Poa tym osprzet troche sie rozni bo np turbina ma inaczej przekrecona muszle. Blok sam w sobie bez wiekszych komplikacji ale po co sie pierdzielic z taka robota jak ktos wezmie za to z tysiaka za robote i to na bide a sprzeglo i skrzynia nie bedzie pasowac z golfa do audi ani passata
jbl485 Opublikowano 10 Lipca 2017 Opublikowano 10 Lipca 2017 Chyba, że nie będzie nadlewów do nagwintowania. Przerabiałem taki motyw ostatnio. Także niekoniecznie będzie to pasować.Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
MartwicaTkanek Opublikowano 13 Lipca 2017 Autor Opublikowano 13 Lipca 2017 Czyli jakie autko będzie najlepsze do tego silnika?
Mozgu Opublikowano 14 Lipca 2017 Opublikowano 14 Lipca 2017 Najlepiej pasuje do takiego samego auta. Zastanow sie czy jet sens wg ten silnik swapowac do czegokolwiek bo koszty robocizny nie sa male
Rekomendowane odpowiedzi