KRISAUDIA5 Opublikowano 9 Lipca 2017 Opublikowano 9 Lipca 2017 (edytowane) Witam wszystkich Sprowadziłem miesiąc temu z niemieckiego komisu Audi A5 z 2012 roku z przebiegiem 67 tyś km .Samochód jest wyposażony w silnik 2.0 TDI 177KM symbol: CGLC.Auto było serwisowane w Niemczech .Wszystkie wpisy potwierdziłem u nas w ASO .Jeden właściciel za granicą . W trakcje eksploatacji okazało się ,że z silnika ubywa olej .Brak wycieków i jakichkolwiek strat mocy . Jednostka zużywa około 0,7l oleju na 1000KM Czy ktoś z was miał może również problemy z wyżej wymienionym silnikiem ? Mechanicy twierdza ,że te silniki nie miały żadnych wad konstrukcyjnych .Ostatnio znalazłem ogłoszenie w internecie te temat sprzedaży takiego samego silnika z wada ubywania takiej samej ilości oleju .Sprzedający powiedział mi ,że najprawdopodobniej wyszła seria silników z wadliwymi pierścieniami . Edytowane 9 Lipca 2017 przez KRISAUDIA5
Kris7619 Opublikowano 7 Marca 2020 Opublikowano 7 Marca 2020 Witam. Mam podobne auto. I podobny kłopot. Czy juz wiadomo co to było?
Rekomendowane odpowiedzi