Kerczak Opublikowano 9 Lipca 2017 Opublikowano 9 Lipca 2017 (edytowane) Witam ma pytanie raz na jakiś czas auto tak jakby zawiesza mi sie na obrotach nwm co to może byc wtedy muszę dać mu trochę w piz.. żeby wszystko wróciło do normy może miał ktoś już takie problem i czasami śmierdzi takim spalonym olejem 2.0 tdi 140 hp w automacie Edytowane 9 Lipca 2017 przez Kerczak
piotrsob1 Opublikowano 10 Lipca 2017 Opublikowano 10 Lipca 2017 (edytowane) Za***iście wyczerpujący opis problemu Jak już mam zgadywać to posprawdzaj temperatury VAG-iem w momencie gdy nie chce zejść z obrotów ( a w szczególności tą którą pokazuje G62) Sprawdź też błędy, może któryś z czujników łapie przerwę albo zwarcie w obwodzie Edytowane 10 Lipca 2017 przez piotrsob1
Kerczak Opublikowano 10 Lipca 2017 Autor Opublikowano 10 Lipca 2017 (edytowane) Nwm bardzo co mialem napisać bo ni hu... sie na Tym nie znam napisałem jakie mam objawy i tak liczyłem na szczęście bo moze ktos juz takie cos mial ?? Teraz jak sie mi to znów pojawi to skocze do znajomego na kompa i dam znac co tam sie znów zjeba....? Ale dzieki za info ?? Edytowane 10 Lipca 2017 przez Kerczak
moniuh Opublikowano 10 Lipca 2017 Opublikowano 10 Lipca 2017 masz jeszcze DPFa? moze przy aktywnej procedurze wypalania obroty masz przy automacie podwyzszone? zdaje sie, ze tak jest w autoamtach...
Kerczak Opublikowano 11 Lipca 2017 Autor Opublikowano 11 Lipca 2017 (edytowane) Mam jeszcze dpf ale zastanawiam sie na usunięciem tego ustrojstwa tylko nwm jaki koszt tego zabiegu będzie bo z tego co słysZałem tanie to nie jest ? Edytowane 11 Lipca 2017 przez Kerczak
moniuh Opublikowano 11 Lipca 2017 Opublikowano 11 Lipca 2017 pi razy oko 800, zalezy jak Twoj lokalny tuner sie ceni
Kerczak Opublikowano 11 Lipca 2017 Autor Opublikowano 11 Lipca 2017 A do tego jakis program bedzie trzeba zrobić czy bez tego bedzie śmigac ?
moniuh Opublikowano 11 Lipca 2017 Opublikowano 11 Lipca 2017 wywalaja ceramike z puchy, zaspawuja, program tez zeby wylaczyc procedure i sprawdzanie parametrow czujnikow. tylko daj do polecanego tunera, zeby nie bylo ze ktos wywali Tobie tabele z bledami i nigdy juz nie pojawi sie nawet jak bedzie auto kulalo
Rekomendowane odpowiedzi