Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z otwieraniem szyby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Nie działa otwieranie szyby od kierowcy i prawy tył, sprawdziłem rozebralem i silniczek jest spalony.  kupiłem inny moduł  rozni sie paroma cyframi zalozylem cały ten mechanizm i nie działają żadne szyby to zaloztlem spowrotem stary i dzialaja dwie ,wziąłem silnik z tego co kupilem zalozylem na modul stary i dalej zadnych rezultatow czyli mozebyć jakiś inny problem... tez szwankuje mi centralny zamykam z pilota to.samo nieraz mi otworzy, tak samo po zamknięciu nie zamykają mi się drzwi tym prawy, a przy otwieraniu przód kierowcy nieraz mi nie otwiera tylko z kluczyka muszę żeby otworzyły mi się drzwi kierowcy...  czekam na porady .

Edytowane przez Marcos 11
Błędy
Opublikowano

A kable w przelocie miedzi drzwiami a budą sprawdzałeś - na 95% są połamane i dlatego takie cyrki. Co do modułów to parę cyferek robi sporą różnicę. Podaj swoje cyferki i cyferki z modułów które kupiłeś.

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Ok w takim razie sprawdzę i wyśle później. Czyli mówisz że prawdopodobnie mogą to być kabelki ,nie sprawdzałem dziś postaram się to zrobić i zobaczyć,  czy to zamykanie drzwi z pilota gdzie tylne drzwi się nie zamykają mam je otwarte i czasem drzwi kierowcy jak otwieram z pilota nie otwierają się ,tylko musze z kluczyka i tezi szwankuje jak otworzę wsiade odpalic chce auto a tu pyk zamyka mi się auto... to też może być ten powód ? Jeżeli to nie będę kable to jest jeszcze coś? Też jak dobrze patrzyłem to mi nie działają ustawienia  lusterek... Dzięki wielkie za info. Pozdrawiam

Edytowane przez Marcos 11
Opublikowano

Tak jak kolega pisał wyżej to na 96 procent mogą być to uszkodzone kable na łączeniu, sam to przerabiałem kable są w tym miejscu tak twarde że u mnie kilka na raz było połamanych i miałem takie same cyrki co ty wymieniłem wiązkę na nową i wszystko wsio :)

z tyłu na klapie miałem podobnie ale tam niema jak odczepić wiązki jest na stałe z instalacją auta i musiałem lutować na aucie ... ale grunt że działa :)

Opublikowano

Sprawdzalem wiązka kolo drzwi i widziałem jakiś pomarańcZowy kabelek który jest oderwany nie wiem jak dalej głębiej będę w piątek dopiero sprawdzał i się bawił .. jeśli ktoś wie od czego jest to czekam na info. A i jeszcze świeci mi AIR BAG czy to moze być wina tych kabli..?? Było spawdzane i pisze przetarte przewody i czy to też ma zWiązek z zwiazka w drzwiach

Opublikowano

podaj dokładny nr błędu ze sterownika airbag, ale wątpię, żeby to wszystko było powiązane. AIRBAG zaczął świecić niedawno, czy świeci odkąd posiadasz auto??

Opublikowano

Swieci mi od paru miesięcy auto mam 2 lata i nic nie bylo przedtem A szyba nie dziala mi od 1 roku...  podepne we wtorek to napiszę nr błędu. A jak podpinalem pisało mi przetarte przewodu... jutro bede bral się za ta wiazke w drzwiach i szukanie tych kabli po przecieranych. Jak ktoś może napisać rady jak zacząć i jak to rozbierać itd. Z góry dzięki.