eXik Opublikowano 25 Lipca 2017 Opublikowano 25 Lipca 2017 Witam, Mam problem z autem i nie wiem jak go rozwiązać. Jak odpalę auto po dłuższym postoju to dziwnie chodzi przez kilka sekund, trzęsie budą, wystarczy że dodam trochę gazu i problem ustaję, kolejny problem jak gwałtownie dodaje gazu czuć takiego kangurka w sensie przerywanie, szarpie i czasami nie ma mocy, problem nie zawsze występuje ale od kilku dni jest coraz gorzej. Wymieniłem kable na nowe, świece mam w db stanie. Podłączałem pod komputer błędów brak.
baraka Opublikowano 27 Lipca 2017 Opublikowano 27 Lipca 2017 MOże któras swieca lub cewka.Jak wypada zapłon to silnik własnie dostaje takiego zawahania przy nagłym bucie.
xamer Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 podłącz pod kompa i zczytaj logi przepływu powietrza porównaj z innymi logami i sprawdź czy są w normie jeśli tak sprawdzaj zapłon. Problem leży w przepływomierzu lub układzie zapłonowym.
PTER84 Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Opublikowano 20 Sierpnia 2017 miałem cos podobnego, szarpało szczególnie na biegach 2-3, przy odpalaniu mial problem a jak odpalił to rzucało silnikiem, jak się okazało swiece i przewody nie były wymieniane, co stało sie u mnie powodem tej awarii. Tak to jest jak sprzedający robi coś i nie wie co :(:( sprawdz swiece i przewody, polecam NGK troche drogie bo same przewody 150zł a swiece 18 zł za sztukę. Może pomoże.
Rekomendowane odpowiedzi