Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż foteli podgrzewanych i elektrycznie regulowanych w A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

..w ori zasilanie elektryki foteli prowadzone jest z głównej wiązki zasilającej do bezpiecznika termicznego a potem przez ukryty w słupku bezpiecznik :wink4: ja to zrobiłem w ten sposób: złapałem sie od głównego plusa i do bezpiecznika w wolne pole , dołożyłem piny i przez bezpiecznik poszło na fotele :wink4:

Opublikowano

...rozumiem ze pusciles zasilanie na oba fotele z jednego bezpiecznika - jakiego uzyles??

Opublikowano

...rozumiem ze pusciles zasilanie na oba fotele z jednego bezpiecznika - jakiego uzyles??

..dokładnie jeden bezpiecznik na oba fotele :wink4: a mam 30A bo pod tego bez. mam jeszcze grzanie stołków :naughty:

Opublikowano

..w ori zasilanie elektryki foteli prowadzone jest z głównej wiązki zasilającej do bezpiecznika termicznego a potem przez ukryty w słupku bezpiecznik :wink4: ja to zrobiłem w ten sposób: złapałem sie od głównego plusa i do bezpiecznika w wolne pole , dołożyłem piny i przez bezpiecznik poszło na fotele :wink4:

p.kolego, wiem że jeden bezpiecznik jest na module cent. elektryki ( ten termiczny??)a drugi??

u mnie spieprzył się włącznik od regulacji lędźwi i jak mi dym nie poszedł... bezpiecznik (ten na MCE) się stopił, kabel tak samo... najlepsze jest to, że teraz nie ma bezpiecznika a w fotelu pasażera regulacja cały czas mi działa...

druga sprawa... jakie piny idą do skrzynki bezpieczników??

Opublikowano

p.kolego, wiem że jeden bezpiecznik jest na module cent. elektryki ( ten termiczny??)a drugi??

u mnie spieprzył się włącznik od regulacji lędźwi i jak mi dym nie poszedł... bezpiecznik (ten na MCE) się stopił, kabel tak samo... najlepsze jest to, że teraz nie ma bezpiecznika a w fotelu pasażera regulacja cały czas mi działa...

..do skrzynki bezpieczników (do dużych) idą duo iso , co do tego bezpiecznika to jest on zdaje sie po prawej stronie przy słupku B :mysli: ten termik to zrobił se zware w środku i dlatego to dalej hula :wink4:

Opublikowano

..do skrzynki bezpieczników (do dużych) idą duo iso , co do tego bezpiecznika to jest on zdaje sie po prawej stronie przy słupku B :mysli: ten termik to zrobił se zware w środku i dlatego to dalej hula :wink4:

tylko bezpiecznika już w ogóle nie ma... nadtopił się kabel zasilający, co idzie do bezpiecznika i 'złączył' się z kablem wychodzącym z bezp. zasilający regulację pasażera...

Opublikowano

...jak coś to mam takie ori termiki :wink4:

Opublikowano

...jak coś to mam takie ori termiki :wink4:

a jak to wygląda??

możesz fotkę zapodać??

Opublikowano

20101017010.jpg

20101017009.jpg

Opublikowano

ile chcesz za bezpiecznik do elektryki foteli??

..ten termiczny rozumiem

pw :>

Opublikowano

Dzieki, mam tez gdzies taki, tylko jaki tam jest amperaz? Ten od foteli? One wszystkie sa takie same?

A ten co Sie stopil, to byl normalny... Ktos wymienil wczesniej... amator...

Opublikowano

Dzieki, mam tez gdzies taki, tylko jaki tam jest amperaz? Ten od foteli? One wszystkie sa takie same?

A ten co Sie stopil, to byl normalny... Ktos wymienil wczesniej... amator...

..jak znajde dla kolegi wyżej to zapodam jaki tam amper siedzi :cool1:

Opublikowano

C – Bezpiecznik termiczny elektrycznej regulacji foteli S45 (30A)

C – Bezpiecznik elektrycznego sterowania odcinkiem lędźwiowym foteli S45 (czerwony 10A)

Opublikowano

Mam jeszcze pytanko co do podłączenia odcinka lędzwiowego. Jak wiemy potrzebne piny to 5-masa i 4 - 12v. Ja w swojej czerwonej kostce w aucie mam pin5 masa pin 3 - 4,6v i pin 2 - 12v (tak były podpięte stare fotele z pakietem oswietlenia). Moze poprostu pin 4 z kostki nowych foteli podpiąć pod pin 2 kostki w samochodzie? Jeśli pin 2 odpowiada za pakiet oswietlenia to czemu nie zanika na nim 12v po zamknięciu drzwi????

Opublikowano

Jeśli pin 2 odpowiada za pakiet oswietlenia to czemu nie zanika na nim 12v po zamknięciu drzwi????

Bo oświetlenie jest sterowane masą przez moduł komfortu. :wink4:

Opublikowano

Tak wiec czy moge podłączyć jak pisałem odcinek ledzwiowy z pinem 2 i z tamtąd wziąść 12v. Teraz nie mam pakietu oswietlenia wiec i tak jest nie uzywany

Opublikowano

Tak wiec czy moge podłączyć jak pisałem odcinek ledzwiowy z pinem 2 i z tamtąd wziąść 12v. Teraz nie mam pakietu oswietlenia wiec i tak jest nie uzywany

Teoretycznie możesz wziąć z pinu 2 12V. Jak nie ma dużych różnic w grubości przewodów nie powinno być problemu. :mysli: Bezpiecznik S2 do oświetlenia przestrzeni nóg ma wartość 5A, a do regulacji lędźwi 10A, więc napewno trzeba by taki włożyć. :wink4:

Opublikowano

Pytanie odnośnie gniazd wtyków w podłodze do grzania siedzenia jakie są poprawne nr ? kupiłem 1J0 937 741 ale jest to czarne gniazdo w dodatku tylko jedna część ( pół gniazda).

Opublikowano

Pytanie odnośnie gniazd wtyków w podłodze do grzania siedzenia jakie są poprawne nr ? kupiłem 1J0 937 741 ale jest to czarne gniazdo w dodatku tylko jedna część ( pół gniazda).

..tak teraz wystepuje to jako czarna kostka składająca sie z 2 części (chodzi oczywiście o kostke która siedzi w podlodze :mysli:)

1J0 937 723

1J0 937 724