Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż foteli podgrzewanych i elektrycznie regulowanych w A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie odnośnie gniazd wtyków w podłodze do grzania siedzenia jakie są poprawne nr ? kupiłem 1J0 937 741 ale jest to czarne gniazdo w dodatku tylko jedna część ( pół gniazda).

..tak teraz wystepuje to jako czarna kostka składająca sie z 2 części (chodzi oczywiście o kostke która siedzi w podlodze :mysli:)

1J0 937 723

1J0 937 724

Czyli x2 na P i L stronę, kupiłem nie takie wcześniej wtyki bo wątek mnie zmylił. Dzięki
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam pytanie pin 2 kostka czerwona - potrzebował bym taki pin żeński do kostki fotela. Może ktoś kupował gdzieś bo na allegro znalazłem ale te szersze takie jak pin 5

Opublikowano

000 979 131 jakbyś chciał kupować w ASO. Cena 12zł za jeden kabelek (2 piny)... a tak poza tym, bo już nie pamiętam... w czerwonej kostce wszystkie piny nie są takie same??

Opublikowano

No właśnie że nie piny skrajne w czerwonej kostce z fotela czyli żeńskie są szersze w miejsce nr 2 go nie wszadzisz

wtyczkaczerw.jpg

Uploaded with ImageShack.us

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

to niech teraz ktos zbirerze całość do kupy i da jeden poprawny schemat łączenia , nr kostek wszystkich i nr pinów , tez czeka mnie rezanie grzania , klimatronik kupiony,

---------- Post dopisany 02-08-2012 at 18:45 ---------- Poprzedni post napisany 26-07-2012 at 15:02 ----------

Pany jak sie zmienia klimatronoc ze zwykłego na grzane d*py to trzeba na cos uważać, kumpel mówił ze jakieś kody trzeba odpisać ??? klimatronik sie koduje ??? ale jak ? myślałem ze p and p i chula

Opublikowano
to niech teraz ktos zbirerze całość do kupy i da jeden poprawny schemat łączenia , nr kostek wszystkich i nr pinów , tez czeka mnie rezanie grzania , klimatronik kupiony,

---------- Post dopisany 02-08-2012 at 18:45 ---------- Poprzedni post napisany 26-07-2012 at 15:02 ----------

Pany jak sie zmienia klimatronoc ze zwykłego na grzane d*py to trzeba na cos uważać, kumpel mówił ze jakieś kody trzeba odpisać ??? klimatronik sie koduje ??? ale jak ? myślałem ze p and p i chula

przyuczasz tylko vin i po ptokach , kodowanie klimatronika to w 99% same zera:naughty:

Opublikowano

dzięki domin jesteś juz po urlopie bo wiesz co chce :wink: wiązke taką samą jak zakupił Lenox :naughty:

Opublikowano
dzięki domin jesteś juz po urlopie bo wiesz co chce :wink: wiązke taką samą jak zakupił Lenox :naughty:

no niestety skończyło sie urlopowanie:slina: znajde chwile to cuś spentam:wink:

Opublikowano

ok czekam :wink:

Opublikowano

Panowie, mam u siebie fotele z grzeniem tylka, ale bez elektrycznej regulacji a teraz zakupiłem takie z grzaniem i elektrycznie regulowane.

Mam takie wtyczki w fotelu:

wtyczki2.jpg

wtyczki3.jpg

Nie wiem niestety jakie mam kable pod fotelem bo już nie zdążyłem zrobić fotek.

Od czego są te wtyczki?

Znalazłm taki opis na 1 stronie:

"zielona wtyczka to zasilanie mat, czerwona elektryka lędźwi i sterowanie, fotele zółta poduszka, czarna czujnik siedziska b7".

Czy to jest prawidłowy opis?

Jeżeli nie będę miał u siebie w aucie instalacji z wtyczką koloru czerwonego elektryka lędźwi i sterowanie to co mam tam podpiąć? Mogę wziąć z innej wtyczki zasilanie?

Opublikowano

czerwona elektryka

zielona grznie d*p

czarna czujnik pasów

zółta jasiek

elektryka lędzwi to tylko 2 przewody + i -

u Ciebie widze że masz zdaje sie nawet fotele z pamięciami i w pełnej elektryce oraz pakiet światło:wink:

Opublikowano

Już rozkminiam tą czerwono wtyczke w podłodze. Brakuje mi tylko zasilania foteli, skad je podciągnąć najszybciej i naprościej? Poradzcie Panowie bo dzisiaj chce to montować. Zaraz jade do ASO po piny, Kupie tez bezpieczniek 30A w obudowie zeby wpiąć w układ, ale nie wiem do czego podłączyć :(

Opublikowano

masa ze słupka a plusa podciągnij z bezpieczników z zasilającego grubego kabelka:wink:

Opublikowano

Którego grubego kabelka? Błagam Cię, opisz mi to lopatologicznie...

Opublikowano
Którego grubego kabelka? Błagam Cię, opisz mi to lopatologicznie...

rozbebraj puche od bezpieczników i tam dochodzą 2 lub 3 takie czerwone grubaski, mostkuj sie do niego i przez bezpiecznik do fotla:wink:

Opublikowano

Za pozno... rozebrałem panel przy zapalniczce i tam sie wpiąłem we wtyczkę. Wypuściłem kabel pod wykładziną do miejsca gdzie jest wtyk czerwonej kostki i przy pomoz pina z ASO włożonego w gniazdno nr 4 zasiłem fotele. Zmieniłem też bezpiecznik dla zapalniczki z 15A na 10A. Nie używam i nie planuje nigdy używać zapalniczki, nawet wyrzucę z niej środek aby nikogo nie kusiło.

Walka trwała kilka godzin, ale udało się zamontować fotel kierowcy.

Oto efekt :)

fotel_n1.jpg

Opublikowano

Pany to i ja mam pytanie odnośnie czerwonej kostki, fotele kupiłem ze sterowaniem lędzwi a w instalacji w aucie nie miałem, wyczytałem gdzies tutaj ze w podłodze w kostce czerwonej jeden kabelek od masy czyli minus juz jest poprowadzony(w kostce czerwonej w podłodze jest ten kabelek czy nie ma ? ) brakuje tylko zasilania czyli plusa i jego trzeba pociągnąc z grubego czerwonego kableka który jest chyba nad bezpiecznikami z boku taką gruba śrubą przykręcony , dobrze mówię ?

---------- Post dopisany at 22:43 ---------- Poprzedni post napisany at 22:42 ----------

jeszcze jedno jezeli nie ma w tej czerwonej kostce kabelka z masą to skąd go wziąść jezeli chce tez z miejsca gdzie sa bezpieczniki bo nie chce mi sie odginać progów i wykładziny i szukać tego słupka ze śrubą....

---------- Post dopisany at 22:57 ---------- Poprzedni post napisany at 22:43 ----------

i to pole 44 o którym ktoś tu pisał gdzie to jest bo nie czaje , myslałem ze to ta śruba na d bezpiecznikami z boku ale to chyba nie to :kwasny:

Opublikowano
Pany to i ja mam pytanie odnośnie czerwonej kostki, fotele kupiłem ze sterowaniem lędzwi a w instalacji w aucie nie miałem, wyczytałem gdzies tutaj ze w podłodze w kostce czerwonej jeden kabelek od masy czyli minus juz jest poprowadzony(w kostce czerwonej w podłodze jest ten kabelek czy nie ma ? ) brakuje tylko zasilania czyli plusa i jego trzeba pociągnąc z grubego czerwonego kableka który jest chyba nad bezpiecznikami z boku taką gruba śrubą przykręcony , dobrze mówię ?

---------- Post dopisany at 22:43 ---------- Poprzedni post napisany at 22:42 ----------

jeszcze jedno jezeli nie ma w tej czerwonej kostce kabelka z masą to skąd go wziąść jezeli chce tez z miejsca gdzie sa bezpieczniki bo nie chce mi sie odginać progów i wykładziny i szukać tego słupka ze śrubą....

---------- Post dopisany at 22:57 ---------- Poprzedni post napisany at 22:43 ----------

i to pole 44 o którym ktoś tu pisał gdzie to jest bo nie czaje , myslałem ze to ta śruba na d bezpiecznikami z boku ale to chyba nie to :kwasny:

pole 44 jest w bezpiecznikaach i ja np. zasiliłem sobie grzanie d*p z niego ,zresztą tak jest ori:wink:

co do czerwonej kostki czasem jest tylko z kabelkiem masowym a czasem wogóle jej niema , wtedy mase łapiesz ze słupka (brązowe kabelki skrecone śrubą) a p;usa z bezpieczników , odchylasz tylko plastiki na progach i posuwasz kabelek:wink:

Opublikowano

no to u mnie w czerwonej kostce w podłodze własnie wychodzi jeden kabelek to pewnie ta masa , w którym pinie to ma byc w 5 ? a do 4 plus tak i powinno działać , a ten bezpiecznik w przewód to jak sie wpina wystarczy 10 A ?

---------- Post dopisany at 00:58 ---------- Poprzedni post napisany at 00:57 ----------

domin a ta wiązke którą dla mnie wyrezasz to w niej bedzie czerwona kostka do wpięcia czy tylko zielona do grzania ?

---------- Post dopisany at 00:58 ---------- Poprzedni post napisany at 00:58 ----------

:wink:

Opublikowano

Spaliło mi bezpiecznik 10A, czy u Was też jest 10A na sterowaniu elektrycznym foteli?