Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Regulacja zamka maski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W jaki sposób mógłbym wyregulować zamek w masce, tak, aby zatrzaskiwał się ze 2 milimetry wyżej? Teraz mam właśnie te 2 milimetry niżej niż idzie linia błotników.

Opublikowano

Trzeba poluzować śruby w pasie przednim, jest ich bodajże 3 (gwiazdka). Zakres regulacji niewielki, ale powinno u Ciebie wystarczyć. Nie zapomnij potem odpowiednio wkręcić odbójników.

Opublikowano

Trzeba poluzować śruby w pasie przednim, jest ich bodajże 3 (gwiazdka). Zakres regulacji niewielki, ale powinno u Ciebie wystarczyć. Nie zapomnij potem odpowiednio wkręcić odbójników.

za duzo zabawy z tym jest,a poza ty jest do tego bardzo latwa i szybka regulacja :naughty: Jak otworzysz maske to po prawej i po lewej stronie zobaczysz takie czarne gumowe jakby sruby...i tam mozesz sobie spokojnie podregulowac maske zgodnie z błotnikami...przerabiałem ten temat na wlasnym autku wiec wiem :good:
Opublikowano

To są własnie odbójniki, tylko chodzi o to, żeby maska była sztywno zaklinowana, a nie podskakiwała po opuszczeniu tylko na gumkach.

Opublikowano

jak szybko jade to widze jak moja maska troche sie porusza, czy jakbym podniosł te odbojniki to przestanie? chyba, ze to przez cos innego, jakas porada by sie przydała? :notworthy:

Opublikowano

Jeżeli maska jest za nisko to podnieś odbojniki jeżeli za wysoko opuść zamek. Żeby prawidłowo ustawić maskę powinienneś odkręcić zamek następnie ustawić maskę na odbojnikach minimalnie powyżej linii błotników (2-3 mm) następnie przykręcić zamek i ustawić zamek do maski tak aby po zamknięciu zciągał ją lekko w dół równo z błotnikami.