Kaw Opublikowano 20 Stycznia 2009 Opublikowano 20 Stycznia 2009 W jaki sposób mógłbym wyregulować zamek w masce, tak, aby zatrzaskiwał się ze 2 milimetry wyżej? Teraz mam właśnie te 2 milimetry niżej niż idzie linia błotników.
DeeJay_Kill Opublikowano 20 Stycznia 2009 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Trzeba poluzować śruby w pasie przednim, jest ich bodajże 3 (gwiazdka). Zakres regulacji niewielki, ale powinno u Ciebie wystarczyć. Nie zapomnij potem odpowiednio wkręcić odbójników.
_Solar_ Opublikowano 20 Stycznia 2009 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Trzeba poluzować śruby w pasie przednim, jest ich bodajże 3 (gwiazdka). Zakres regulacji niewielki, ale powinno u Ciebie wystarczyć. Nie zapomnij potem odpowiednio wkręcić odbójników. za duzo zabawy z tym jest,a poza ty jest do tego bardzo latwa i szybka regulacja Jak otworzysz maske to po prawej i po lewej stronie zobaczysz takie czarne gumowe jakby sruby...i tam mozesz sobie spokojnie podregulowac maske zgodnie z błotnikami...przerabiałem ten temat na wlasnym autku wiec wiem
DeeJay_Kill Opublikowano 21 Stycznia 2009 Opublikowano 21 Stycznia 2009 To są własnie odbójniki, tylko chodzi o to, żeby maska była sztywno zaklinowana, a nie podskakiwała po opuszczeniu tylko na gumkach.
tomasz-gorz Opublikowano 22 Stycznia 2009 Opublikowano 22 Stycznia 2009 jak szybko jade to widze jak moja maska troche sie porusza, czy jakbym podniosł te odbojniki to przestanie? chyba, ze to przez cos innego, jakas porada by sie przydała?
iwadrian Opublikowano 23 Stycznia 2009 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Jeżeli maska jest za nisko to podnieś odbojniki jeżeli za wysoko opuść zamek. Żeby prawidłowo ustawić maskę powinienneś odkręcić zamek następnie ustawić maskę na odbojnikach minimalnie powyżej linii błotników (2-3 mm) następnie przykręcić zamek i ustawić zamek do maski tak aby po zamknięciu zciągał ją lekko w dół równo z błotnikami.
Rekomendowane odpowiedzi