markuspr Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Witam jak w temacie. Problem falujące obroty, o dziwo jak włączę klime falowanie ustaje. Dodam link do YT gdzie wrzucę filmik jak to wyglada. Jak wykasuje check moc przybywa ale mija dwa dni zapala się check i dalej problem. Są 4 błędy na silniku a w mojej okolicy żaden mechanik nie chce się podjąć tego.
zwonko Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 NIeszczelności... sprawdź czy cos się nie odpieło.
markuspr Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Tyle to wiem a gdzie szukać tego ? Które węże ? Zawory ?
zwonko Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Wg błędu jest nieszczelnośc w intake air system. Reszta to raczej konsekwencja tego błędu. Aczkolwiek nie wiem jak te tfsi rozpoznają gdzie jest dziura. Ogladnij dolot i wszystko co do niego dochodzi (odma może sai czy coś nie wiem co tam w tym tfsi jest). Mogło się coś odpiac lub zrobić dziura. Jest najmniej 4 sposoby na spr szczelności w skrocie od najmniej dokładnej: na oczy, na PLAKa, dymem, kompresorem. Można nawet profilaktycznie obejrzeć okolice turbo
zwonko Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Opublikowano 5 Sierpnia 2017 (edytowane) http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/18711/P2279/008825 http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/16683/P0299/000665 Wiem że lista jest spora ale tego się trzeba czepiać. Pozostałe bledy to raczej konsekwencja któregoś z tych Edytowane 5 Sierpnia 2017 przez zwonko
markuspr Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Dzięki będę szukać dziury, dodam jeszcze ze check zapałał się zanim był problem z tymi obrotami. Ale wtedy nie miałem jeszcze dostępu do kompa. A z sonda jest wszystko Ok ?
zwonko Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Skąd mam to wiedzieć, ale nie ma błędu sondy więc nie wiem czemu się o nią martwisz.
jarek920 Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Falujace obroty na jałowym w tfsi to w większości przypadków zawor pcv. Jeśli go nigdy nie zmieniłeś to zmień.
markuspr Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Gdzie dokładnie ten zawór ? Podrzuci ktos zdjęcie ?
Rekomendowane odpowiedzi