inzKornel Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Co to za srebrna puszka znajdująca się obok napinacza łańcucha? I za co ta część jest odpowiedzialna? Sory ale nie mogłem znaleźć w etce ani na forum. Poprostu nie wiem jak to się nazywa i za co odpowiada. Zdjęcie poniżej
witold2452 Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Opublikowano 15 Sierpnia 2017 (edytowane) Combi valve/zawór kombinowany ten element z SAI tworzą układ. ps. Dawno powinieneś się tego pozbyć Edytowane 15 Sierpnia 2017 przez witold2452
inzKornel Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Serio? A w czym mi to przeszkadza? Pytam się bo wąż od tego miałem odpięty i tak sobie jeździłem i nic w sumie się nie działo złego...
przem8 Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Póki cały układ SAI jest sprawny to nie przeszkadza... Przy okazji wyrzucenia kata powinno się to wyłączyć w ecu i najlepiej wyrzucić spod maski
Piotr Korkosz Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 A do czego służy układ SAI ??? Myślisz, że dali go tam bez potrzeby.
witold2452 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 SAI ma ci pomóc dogrzać katalizator, a jak masz downpipe to po co Ci SAI
Repik Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Dogrzewa katalizator przy zimnych silniku. Jeżeli odpalasz zimny silnik i masz sprawny układ SAI to na pewno usłyszysz takie buczenie - jakbyś odkurzać włączał i po parunastu sekundach następuję cisza - wtedy się wyłączą. Słyszałem, że jest to używane ze względów ekologicznych. Uważam, że jeżeli nie masz z tym problemów to po co wywalać ?? Poza tym dziwi mnie, że nie zapalił ci się "check engine" jeżeli miałeś wężyk od układu odczepiony - u mnie przy dziurwaym węzyku przy combi valve wywalało co chwile "check engine".
Rekomendowane odpowiedzi