zbychzz Opublikowano 21 Stycznia 2009 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Witam, mam zamiar zamontować sobie parkotronic (nawet czujniki już kupiłem), ale przed montażem chciałbym zasięgnąć rady: czy w oryginale czujniki były montowane w zderzaku czy w listwie pod zderzakiem. Czy gdybym zdecydował się na montaż czujników w zderzaku to czy uda sie zamontować czujniki bez zdejmowania zderzaka ?
tomasz-gorz Opublikowano 23 Stycznia 2009 Opublikowano 23 Stycznia 2009 w warsztacie masz opisany montaz, wyczytałem ze kable mozna poprowadzic przez lampe, bez koniecznosci sciagania zderzaka, ciekawe czy w sedanie tez. http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_montaz_parktronica-t7002.0.html foto na ostatniej stronie a na jaki zestaw sie zdecydowałes?
Kowi87 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Opublikowano 23 Stycznia 2009 W orginale są w dokładce zderzaka :gwizdanie: na zderzaku moze nie wyglądać jak masz jakis jasny kolor nadwozia, chyba ze masz czujniki przystosowane do lakierowania to inna sprawa
zbychzz Opublikowano 23 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2009 w warsztacie masz opisany montaz, wyczytałem ze kable mozna poprowadzic przez lampe, bez koniecznosci sciagania zderzaka, ciekawe czy w sedanie tez. http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_montaz_parktronica-t7002.0.html foto na ostatniej stronie a na jaki zestaw sie zdecydowałes? no tak ale tam jest opisany montaż do listwy pod zderzakiem ;( a ja myślałem o montażu do zderzaka kupiłem czujniki firmy STIG ( http://allegro.pl/item528111539_czujnik_czujniki_parkowania_sygnaliz_dzwiekiem.html ) - ma zakres temperatury ok i teraz jak je mam przed sobą to nawet solidnie to wygląda tak że myślę że są w porządku.
przemciotorun Opublikowano 23 Stycznia 2009 Opublikowano 23 Stycznia 2009 w warsztacie masz opisany montaz, wyczytałem ze kable mozna poprowadzic przez lampe, bez koniecznosci sciagania zderzaka, ciekawe czy w sedanie tez. w sedanie tez
zbychzz Opublikowano 23 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2009 no dobrze a montaż w zderzaku (nie w listwie pod zderzakiem) ?
przemciotorun Opublikowano 23 Stycznia 2009 Opublikowano 23 Stycznia 2009 zaras za zderzakiem masz belke
zbychzz Opublikowano 23 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2009 hmmm... a w originale do zamontowania czujników jest robiona dziura w belce czy jakiś inny patent ?
Kowi87 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Opublikowano 23 Stycznia 2009 hmmm... a w originale do zamontowania czujników jest robiona dziura w belce czy jakiś inny patent ? w orginale czujniki masz w dokładce czarnej zderzaka w avancie jak i w sedanie a nie w samym zderzaku :gwizdanie:
tomasz-gorz Opublikowano 23 Stycznia 2009 Opublikowano 23 Stycznia 2009 a gdzie orginalnie jest montowany wyswietlacz? i jak on wyglada, chodzi mi o to zeby kupic chociaz podobny
przemciotorun Opublikowano 24 Stycznia 2009 Opublikowano 24 Stycznia 2009 a w ori jest wyswietlacz? czy tylko piszczek?
tomasz-gorz Opublikowano 24 Stycznia 2009 Opublikowano 24 Stycznia 2009 tego własnie probuje sie dowiedziec, przepatrzyłem zdjecia na allegro z b5, ktore maja czujniki i sie nie dopatrzyłem, stad tez moje pytanie
Maniekk674 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Opublikowano 24 Stycznia 2009 U mnie jest tylko "piszczek" wg. mnie nie bylo w b5 zadnych wyświetlaczy montowanych
pioteres Opublikowano 24 Stycznia 2009 Opublikowano 24 Stycznia 2009 a w ori jest wyswietlacz? czy tylko piszczek? oryginalnie czujniki sa w listwie pod zderzakiem i jest tylko sygnal dzwiekowy
domino Opublikowano 2 Czerwca 2009 Opublikowano 2 Czerwca 2009 witam czy jest możliwość wysłania mi zdj z zamontowanymi czujnikami w listwie A4B5 bo nie chciał bym wiercić w zderzaku,a z kolei listwe mam o nieregularnych kształtów tzn może płasko nie przylegać dzieki za odp
pablo8004 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Z tego co się orjentuje to najlepiej wiercić w zderzaku i niestety w belce. Czujniki powinny być zamontowane na odpowiedniej wysokości, napewno w instrukcji jest wzmianka na ten temat. Obawiam się, że w dokładce będzie zbyt nisko i nie bedą pracować odpowiednio.
zbychzz Opublikowano 2 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2009 a ja mam zamontowane tak jak w oryginale w listwie i działa (zaleta czy też wada to dzialanie jego na nierównościach, np: przy dojeżdżaniu do krawężnika wykrywa mi krawężnik ale to już jest kwestja regulacjia). Co do zdjęć to jest tego troche na naszym forum więc wystarczy tylko poszukać.
domino Opublikowano 3 Czerwca 2009 Opublikowano 3 Czerwca 2009 dzieki za odpowiedz ,obrzeża dokładki pod zderzakiem jest bardzo skierowana w dół wiec mógłby być problemy , a jeżeli bym sie zdecydował na montaż w zderzaku to czy da sie ominąć belkę? [br]Dopisany: 03 Czerwiec 2009, 16:45_________________________________________________może jeszcze ewentualnie polecicie mi jakieś czujniki z możliwością montażu na wys. poniżej 50cm.Czy coś na podkładkach by pomogło ? czy lepiej zaufać co pisza na allegro?(http://allegro.pl/item651094247_czujnik_cofania_parkowania_polska_instrukcja_ups.html)...???
zbychzz Opublikowano 3 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2009 ja kupowałem czujnik stig na allegro (http://allegro.pl/item643631677_najlepsze_czujniki_parkowania_stig_wyswietlacz.html) tylko bez wyświetlacza. Dobra temp. pracy no i ten stig całkiem całkiem jeżeli chodzi o firmę (po pół roku napisałem o problemie przerywania i naprawili mi czujniczek bez problemu na gwarancji no i szybko bo 3 dni czekałem).
Rekomendowane odpowiedzi