Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B6 Avant by FrondSide

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Dzięki chłopaki :notworthy: już wszystko jest elegancko. W tylnym lewym było bardzo dużo powietrza, momentami wyglądało jak by się płyn rozwarstwil i tak co któreś pompowanie. Niby się wie jak to zrobić i jak powinno być ale jak się coś robi i nic nie pomaga to się już glupieje. Jeździ i hamuje :banan2:  

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

:offtopic:http://tinypic.com powiedziało pa pa. Ma ktoś darmowy serwer z dobrą jakością czy może lepiej wrzucać fotki tutaj :offtopic:

Opublikowano
2 godziny temu, Frond Side napisał:

czy może lepiej wrzucać fotki tutaj 

ja używam forumowego hostingu i jest OK ;) pod każdym nowo pisanym postem masz przycisk "dodaj plik" i po problemie ^^

Opublikowano

Tak samo robie, tylko mam aplikacje do zmniejszania wielkości zdjęcia i po zmniejszeniu waży około 250kb. 

Opublikowano
3 godziny temu, Frond Side napisał:

:offtopic:http://tinypic.com powiedziało pa pa. Ma ktoś darmowy serwer z dobrą jakością czy może lepiej wrzucać fotki tutaj :offtopic:

logo-1200-630.jpg?2
IMGUR.COM

Imgur: The magic of the Internet

Korzystam od lat, działa bez zarzutu.

Opublikowano

Tylko, że też w każdej chwili może przestać działać dany serwer i np. jak chcesz zobaczyć jakiś wątek sprzed kilku lat to zdjęcia już są niedostępne. A jeśli są na forum wrzucone to nawet sprzed 10 lat widać foty:wink4:

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, Adam87 napisał:

Tak samo robie, tylko mam aplikacje do zmniejszania wielkości zdjęcia i po zmniejszeniu waży około 250kb. 

Odswiezylem zdjęcia które poszły z serwerem i nie jest źle, wrzucalem jpg po kilka mb. Trochę ulepszyli :thumbup1: jeszcze jakiś raw, dng i będzie spoczko :D

Opublikowano
11 godzin temu, pksmlody napisał:
logo-1200-630.jpg?2
IMGUR.COM

Imgur: The magic of the Internet

Korzystam od lat, działa bez zarzutu.

korzystam z imgur-a od kilku lat i śmiga jak ta lala, także szczerze polecam.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Dołożyłem elektrycznie zamykane szyby na tył. Kupiłem ori wiązkę i nie wszystko śmiga jak powinno.

Prawy tył- szyba zamyka i otwiera, jest podświetlenie przycisku i klamki, po otwarciu drzwi świeci lampka w fotelu ale lampki w boczku już nie( kupie odpowiednie piny bo być może nie styka sie z tymi co dołożyłem ).

Lewy tył- Nic nie działa, kompletny brak reakcji

Centralny zamek z tyłu (lewa-prawa) tez nie działa

vag pokazuje błędy, najpierw były 4 później jeszcze raz polutowałem przewody od can( pomarańczowo zielone, pomarańczowo szare) i są 3 błędy. Które połączenia sprawdzić, poprawić lub co z tym zrobić? Licze na pomysły :)  

20191012_064242.jpg

20191012_140345.jpg

Opublikowano

No communication to raczej CAN-y, supply voltage to zasilanie, miernik w rękę i zobaczyć czy dochodzi napięcie na moduł... 

No i jakiś niezrozumialy sygnał z przycisku otwierania... Tylko czemu front right driver? Chyba left driver powinno być, masz napewno przyciski z EU a nie z GB? Chyba ze vag to tak dziwnie interpretuje... 

Opublikowano
  • Autor
5 godzin temu, kamil-vag napisał:

No communication to raczej CAN-y, supply voltage to zasilanie, miernik w rękę i zobaczyć czy dochodzi napięcie na moduł... 

No i jakiś niezrozumialy sygnał z przycisku otwierania... Tylko czemu front right driver? Chyba left driver powinno być, masz napewno przyciski z EU a nie z GB? Chyba ze vag to tak dziwnie interpretuje... 

Czy z EU to nie wiem ale będzie miało to znaczenie jeśli kolorami przewodów się wpinam ? 

W kostce 20 pin słupek A były can splecione ze sobą( pom-ziel i chyba pom-braz) a w instalacji która kupiłem był pom- ziel i pom-szary(chyba) lub na odwrot. Nie wiem czy ktoś ogarnia to co napisałem ale wpielem się canami w kostkę przednich lewych drzwi a zasilanie w prawe przednie bo tam Ori była ucieta. 

20191011_105332.jpg

20190913_150004.jpg

20190913_152815.jpg

20190913_145700.jpg

Opublikowano
  • Autor

20190913_145726.jpg

Opublikowano

Spojrzę w wolnej chwili w schematy... Ewentualnie mi się przypomnij. Ale tak na szybko, może zamień na próbę przewody od canow? 

Opublikowano
  • Autor
51 minut temu, kamil-vag napisał:

Spojrzę w wolnej chwili w schematy... Ewentualnie mi się przypomnij. Ale tak na szybko, może zamień na próbę przewody od canow? 

Dzięki za zainteresowanie. Sprawdzę jak najszybciej tylko narazie licznika nie mam więc Aku wyjete. A wpinając odwrotnie cany nic nie nachrzanie ? 

Opublikowano
  • Autor

Montaż elektrycznych podnośników tylnych szyb

Udało się ożywić tył, wreszcie latem we wnętrzu będzie przeciąg :JC_fan:

Vag nie pokazuje żadnych błędów a winowajcą wyly kostki 20pin w przelotkach drzwi. Styki źle przylegały, wiec potraktowałem contact sprayem i dobrze docisnąłem.  

20191010_135149.jpg20191011_080053.jpg20191011_080056.jpg20191011_080100.jpg20191011_104928.jpg

20191018_071546.jpg

Edytowane przez Frond Side

Opublikowano
  • Autor

Montaż kolor fis 

Licznik 8E0920930S z kolorowym fisem zagościł na pokładzie. Zdecydowanie robi robotę :thumbup:

20191018_071437.jpg

20191018_072652.jpg

Opublikowano

Kolor fis to must have w naszych B6. 

Fajnie, że udało się ogarnąć te szyby ? podpięte dobrze, a jedynie styku nie było... 

Opublikowano
28 minut temu, Frond Side napisał:

Montaż kolor fis 

Licznik 8E0920930S z kolorowym fisem zagościł na pokładzie. Zdecydowanie robi robotę :thumbup:

Kupa pieniądzów taki licznik :) Jeszcze VFIZ i będzie elegancko :hi:

Edytowane przez cysiek18

Opublikowano

Superancko:oklasky:

W dniu 18.10.2019 o 09:05, cysiek18 napisał:

Jeszcze VFIZ i będzie elegancko :hi:

Święte słowa..:good:

Opublikowano
W dniu 18.10.2019 o 08:36, Frond Side napisał:

Montaż kolor fis 

Fajna sprawa kolorowy licznik:wink4:

A co tak mało na liczniku km???

Edytowane przez Adam87