Kespi Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Witam . Otóż ostatnio kupiłem swoje pierwsze auto którym jest Audi a4b5 1.8t 150km Pb+Lpg . I moje pytanie wygląda następująco. Tankowałem gaz za 50zł i benzyne 95 za 30zł . Odpaliłem i po jakiś 3 minutach przełączyło z benz na gaz . Gdy dojechałem do Radomia do celu patrze na wskaźnik benzyny a tu pusto . A jechałem cały czas na gazie i zwracałem kilkukrotnie uwagę na przełącznik czy faktycznie jest na gazie i tak było . Co może być przyczyną czy po prostu tak już musi być ? Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam
sitar Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Nie powinno tak być. Słychać pyknięcie podczas przełączania się na gaz?Ja bym obstawiał jakąś nieszczelność w układzie paliwowym lub błędne wskazania poziomu paliwa-do baku wchodzi ponad 60 l a za 30 zł wskazówka nie miała prawa bardzo drgnąć:)
Kespi Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Tak , słychać normalnie pykniecie podczas przelaczenia z benzyny na gaz.
sitar Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 dolej więcej wachy i obserwuj wskaźnik, jak masz kanał to zerknij od spodu czy nic nie cieknie
Rekomendowane odpowiedzi