Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

BMW F10 528xi 2012r. - Kreator Mocy, Wagner, El-Tec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
W dniu 31.05.2018 o 00:33, Ogi napisał:

w TFSI montują "niewymienialne" ( w teorii ) i wieczne filtry w bakach paliwa.

Ciekawe gdzie jest schowany u mnie?

Opublikowano

Jeśli jest "niewymienialny/wieczny" to w pompie paliwa w baku, tak jak w tfsi.

Opublikowano
  • Autor
41 minut temu, zabiello napisał:

Jeśli jest "niewymienialny/wieczny" to w pompie paliwa w baku, tak jak w tfsi.

Lekko nie będzie.

Opublikowano
  • Autor

Tymczasem ze spraw przyjemniejszych, samochód już jest gotowy do sezonu letniego.

Mycie szamponem (Zymol), IronX, znowu mycie, podkład Zymol HD Cleanse, dwie warstwy Zymol Glasur.

1-min.jpg

Opublikowano
  • Autor

7-min.jpg

Opublikowano
  • Autor

9-min.jpg

Opublikowano
  • Autor

3-min.jpg

Opublikowano
  • Autor

5-min.jpg

Opublikowano
W dniu 1.06.2018 o 09:05, milart napisał:

Tymczasem ze spraw przyjemniejszych, samochód już jest gotowy do sezonu letniego.

Mycie szamponem (Zymol), IronX, znowu mycie, podkład Zymol HD Cleanse, dwie warstwy Zymol Glasur.

1-min.jpg

Wyglada swietnie! Jaki czas pracy ?

Opublikowano
  • Autor
19 minut temu, Ogi napisał:

Wyglada swietnie! Jaki czas pracy ?

Dzięki. Na lakier 1,5 dnia bez pośpiechu przy browarku. Do tego kilka godzin na wnętrze. W przyszły weekend jeszcze wpadnie soft99 na szyby i koniec. 

Edytowane przez milart

Opublikowano
  • Autor

Problem z obrotami zdiagnozowany. Jest coś nie tak z okablowaniem lambdy w katalizatorze. Tym razem zapalił się check engine. Inpa wywaliła błąd lambdy wiec poruszałem kablami i samochód zaczął normalnie jechać. Błąd narazie skasowany i zobaczymy co będzie dalej. Jeb..y el-tec. Pewnie naruszyli izolację montując katalizator. Oby tylko sonda nie była uwalona bo jutro jadę ponad 500km. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Sonda wymieniona i po problemie. Silnik pracuje równo i spalanie na przyzwoitym poziomie. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Niecałe 100km na vpower 100. Praca wydechu dużo dużo głośniejsza i okopcenie jak zimą w kominie. Spalanie na tym samym poziomie co na verva 98. No i 50-60 zł więcej za pełny bak. 

IMG_20180810_081544.jpg

Edytowane przez milart

Opublikowano

po 100 kilometrach to się jeszcze dobrze "silnik" nie przestawił, cały bak zrób i dopiero wyciągaj wnioski. Generalnie nie żebym był fanem racinga bo jest zwyczajnie za drogi ale różnica in plus musi być. 

Opublikowano
  • Autor

Bak zrobiony. Może na hamowni coś by pokazało ale przy normalnej jeździe było jedynie głośniej i drożej. No i końcówka okopcona tak że masakra. Był strojony na 98 i nie ma co kombinować. 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Od prawie roku miałem problem z drganiami silnika na postoju. Sprawdziłem praktycznie wszystko i nic. W końcu trafiłem do BritCarParts w Rembertowie i okazało się, że j...y Kreator Mocy narobił burdelu w sterowniku. Błędne sumy kontrolne, uruchomione zabezpieczenie antykradzieżowe i różne inne cuda. Przy okazji wymienione sworznie wahacza poprzecznego z przodu, tylne amortyzatory i manszeta którą inni spece w ubiegłym roku źle założyli i po załamaniu zaczęła trajkotać podczas skręcania. Sterownik będzie teraz wyczyszczony i zostanie wgrane najnowsze seryjne oprogramowanie na bazie którego trochę podniesiemy moc. Jakoś pech mnie ciągle prześladuje przy tym samochodzie......

Edytowane przez milart

Opublikowano

poproś od BritCarParts opinie i wal do kreatora o zwrot kosztów. Napisz im że jak Ci kasy nie oddadzą to nagłośnisz temat na różnych forach motoryzacyjnych. 

Opublikowano
  • Autor
13 minut temu, l.e.s.t.e.r napisał:

poproś od BritCarParts opinie i wal do kreatora o zwrot kosztów. Napisz im że jak Ci kasy nie oddadzą to nagłośnisz temat na różnych forach motoryzacyjnych. 

Nie zostanie to bez echa. Z tego co mówią to trafia do nich sporo beemek po kreatorze.

Opublikowano
  • Autor

Ciąg dalszy serwisowania.

Teraz na ruszt idzie układ hamulcowy. Będą nowe tarcze, klocki, regeneracja zacisków + ich piaskowanie i wymiana płynu.

Do tego wszystkiego jeszcze padają mi przeguby zewnętrzne z przodu (pokłosie źle założonych manszet w ubiegłym roku po zakupie).

Wszystko już czeka aż będę miał czas pojechać do warsztatu.

Zastanawiają mnie jedynie tarcze bo oryginały mam po bokach nitowane (odzysk energii z hamowania). Te są dobierane po vin więc mam nadzieję że wszystko będzie ok.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Edytowane przez milart

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Już po piaskowaniu i malowaniu zacisków. Dzisiaj składanie ;)

image1542300523282.jpg

Edytowane przez milart