tipmaniak Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Witam, mam mały problem z silnikiem 1.6tdi. zaczęło mi coś stukać w samochodzie okazało się że to wtryski. Wtryski wyciągnięte z samochodu i okazało się że wszystkie do roboty :/ wtryski Simens, silnik comorrail 1.6 tdi. Ma ktoś dostęp do nowych w fajnej cenie, albo regeneracja ? Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
piotrsob1 Opublikowano 4 Września 2017 Opublikowano 4 Września 2017 (edytowane) Dnia 29.08.2017 o 15:47, tipmaniak napisał: Witam, mam mały problem z silnikiem 1.6tdi. zaczęło mi coś stukać w samochodzie okazało się że to wtryski. Wtryski wyciągnięte z samochodu i okazało się że wszystkie do roboty :/ wtryski Simens, silnik comorrail 1.6 tdi. Ma ktoś dostęp do nowych w fajnej cenie, albo regeneracja ? Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Trzeba znowu mocno uważać co i gdzie się leje do zbiornika Jak wszystkie zaczęły hałasować nagle to przyczyna jest raczej tylko jedna i nazywa się paliwo, a właściwie coś co nim miało być i zostało zalane do zbiornika Poczytaj : Trzeba było się nie spieszyć z wydzieraniem wtrysków, tylko zacząć od sprawdzenia zawartości zbiornika Edytowane 4 Września 2017 przez piotrsob1
tipmaniak Opublikowano 5 Września 2017 Autor Opublikowano 5 Września 2017 Wtryski poszły na maszynę do sprawdzenia i wszystkie nie były w 100% sprawne. Jeden hałasował. Paliwo tylko leje na stacji bp. No ok, zgodzę się że coś jest w zbiorniku, ale takie rzeczy powinien wyłapać filtr paliwa
piotrsob1 Opublikowano 5 Września 2017 Opublikowano 5 Września 2017 (edytowane) Jakby z tej A6-ki co ja się z nią męczyłem wyciągnął wtryski w momencie kiedy nie chciała chodzić i dał na maszynę to też by wykazało że są niesprawne Po wymianie paliwa ten silnik zaczął normalnie pracować dopiero po ok 50 km przebiegu A co do paliwa to przez kilka lat był spokój bo nikt w kombinacje typu mieszanie, odbarwianie się nie bawił , łatwiej było przywieść gotowe paliwo z Niemiec. No ale dobre czasy się skończyły i stare metody zarabiania pieniędzy w branży paliwowej wracają do łask Dzisiaj znów nie znasz dnia ani godziny kiedy coś takiego może w zbiorniku wylądować Ładny baner niczego nie gwarantuje , jak franczyzobiorca chce dużo zarobić PS Jak auto nie poszło jeszcze w eksploatacje po naprawie to lepiej sprawdź co masz w zbiorniku A to paliwo ze słoika po lewej przez filtr paliwa przeszło , łapałem go na powrocie z silnika Edytowane 5 Września 2017 przez piotrsob1
tipmaniak Opublikowano 25 Września 2017 Autor Opublikowano 25 Września 2017 Wtryski na pewno były zużyte/zniszczone od paliwa. Wtryski nie zaczeły od razu stukać tylko z km na km było coraz głośniej. Też myślałem że paliwo, ale tankowałem przez ten czas co dwa baki na innej stacji i dalej to samo :/ Trudno samochód zrobiony, przejechane już parę km i wszystko gra [emoji3]
Rekomendowane odpowiedzi