Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[bpw] Bład czujnika doładowania oraz kolejne problemy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Chowix napisał:

AutoPartner cos jak intercars zglosze ja do reklamacji.. ale widac ze to nie ten czujnik jutro zobacze weze podcisnienia bo cos czuje ze to gruszka.. ona powinna sie ruszac jak na jalowym na postoju przegazuje ??

Według mnie to ten twój nowy jest uwalony i na nim nie dojdziesz do ładu co jest nie tak :naughty:

Musisz najpierw założyć sprawdzony , PEWNY .

Sprawdzić masz gdzie :P

Z tej firmy mogę polecić, kilkanaście rzeczy od nich brałem i puki co Chińszczyzny od nich nie kupiłem :):

https://autowanda.pl/?page=catalog/product&cat[cat]=3be76645&cat[cmf]=2ea&cat[cmo]=17e5&cat[cve]=50e7&cat[art]=28056&cat[atg]=40ef36&offset=0&sort=1

A co do sedna sprawy to musisz wszystko posprawdzać , w pierwszej kolejności sprawdzić samą gruszkę turbiny, może jest dziurawa albo zmienna geometria stoi , posprawdzać wartości podciśnień , prawidłowość podłączenia wężyków podciśnienia ...

PS sprawdź u brata też ten swój stary czujnik doładowania , może się okazać że jest dobry :decayed:

Edytowane przez piotrsob1
Opublikowano

No to nieuniknione trzeba bedzie sciagnac oslone silnika :P juz tyle demontowalem ze to chyba bedzie pikus..

powiedzcie mi ile kosztuje gruszka do turbo ? To musi byc jakas specjalna do konkretnie tego modelu ? Chodzi o to ze mam hybryde i teraz nie wiem ile kosztuje i jaka wybrac ??

najpierw sprawdze weze podcianien i sam ten regulator czy tam zawor..

jutro zapowiada sie pracowity dzien ..

powiedzcie mi jeszcze czy moge to sprawdzic za pomoca vaga ? Tz nie wiem ta gruszke tj sztucznie zadziala gruszka taki element wykonawczy ??

Opublikowano

Do wszystkiego masz dostęp od góry może nie rewelacyjny , ale jest :naughty:

Szczelność i działanie gruszki sprawdzisz zakładając na nią  kawałek wężyka i podłączając dużą strzykawkę ( taką ze 100 cm3 ).

Same gruszki raczej nie występują jako część zamienna, chyba że Chińczyk zaczął produkować, a typ gruchy zależy oczywiście od typu turbiny .

Do posprawdzania reszty przydał by się wakuometr .

Opublikowano

Powodem całego zamieszania była zacięta gruszka ;) po rozruszaniu jej solidnie zaczęła działać idealnie :) superowo :) !! 

Opublikowano

No to ten "nowy" czujnik ciśnienia trochę namieszał :P

Ważne że dałeś radę ogarnąć, ciekawe tylko czy się nie będzie więcej zacinać :naughty: