Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Czy taka turbina może być ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio trochę prześledziłem ten dział i zastanawiam się nad kupnem turbiny. Z tego co wyczytałem to większość zakłada od AWX, mam zamiar pozbierać trochę gratów a następnie udać się do Wa-wy wiadomo do kogo aby to wszystko ładnie zagrało. Pisząc trochę gratów miałem na myśli coś takiego czyli w sumie jeden grat :> http://allegro.pl/item527440143_turbosprezarka_turbo_turbina_130_ps_1_9_tdi_awx.html

Nie wiem czy będzie to pasować i czy będzie w dobrym stanie.

W dziale sprzedam nic nie znalazłem. Ewentualnie może zna ktoś kogoś godnego polecenia kto by takie sprzedawał.

Jest jeszcze jeden problem a mianowicie z montażem, nawet mając w warsztacie opisane to i tak nie mógłbym tego zrobić

(brak czasu i miejsca) :( Może ktoś zna jakiegoś mechanika we Wrocku ?

Pozdrawiam :hi:

Opublikowano

Mieszkasz we Wrocławiu i będziesz jechał do Warszawy aż? No gratulacje... Aczkolwiek jak kto woli.

A co do tej turbiny, to ja bym jednak poszukał coś nowego.

Opublikowano
  • Autor

No bo w warszawce jest jeden z najlepszych tunerów wg. forumowiczów, taka ilość pozytywnych opinii o czymś świadczy

A ma ktoś pomysł gdzie "coś nowszego" dostanę i jaki koszt może być?

Opublikowano

Co do turbo to pogadaj z użytkownikiem raggaman, on miał jakiś kontakt do niezłych turbin.

Opublikowano

We wroclawiu masz oddzial Dynosoft (najmocniejszy diesel w tym roku na cwiare o ile sie nie myle).

Nie ujmujac nic Rogalowi jak masz dymac pozniej w razie problemow do Wawki to chyba malo sie oplaca....

Wybor tunera powinien byc uzalezniony od jego kompetencji ale tez odleglosci......

Co jak co Dynosoft to tez swietni fachowcy i robia mechanike

Opublikowano

Dynosoft....słyszałem same pozytywne opinie

Opublikowano

Dynosoft ok! i zobacz na turbiny od Turbo-Bogdan z allegro ja mam od niego taka nowke:

1232994064-p26010912.4101.jpg

Pozdro.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za podpowiedzi

Na dniach jade do Dynosoft popytać co i jak, widziałem że też jakieś turbinki mają więc może tam jakąś zmotam

Pozdrowka

Opublikowano

dynosoft ma 150 konne turbo od leona minn. 150 km i montaz + turbo 2100 zl ... :cool1:

Opublikowano

dynosoft ma 150 konne turbo od leona minn. 150 km i montaz + turbo 2100 zl ... :cool1:

od ARL'a .. ? i to maja Ci wsadzic do AFN'a ? :mysli:

Opublikowano

ja tego nie wymyslilem, po licznych mailach i odpowiedziach z ich strony dostalem wycene do mojego AFN i pisalo turbina 150 koni ARL 2100 zl razem z dopasowaniem i podlaczeniem, ja sie nie znam przytaczam tylko fakty...

Opublikowano
  • Autor

Byłem dzisiaj tam i nikogo nie było :( Więc zadzwoniłem, powiedzieli mi, że Turbina 130 z paska regenerowana + montaż + dogranie = 2800

I teraz pytanie czy cena jest ok czy za mało albo za dużo?

A i powiedzieli że tak 320-330 niutonów by było

Opublikowano

Hmm niby drogo, ale to pewnie masz razem z programem... Z reszta nie orientuję się tak w cenach.

Opublikowano

sama tubina po regeneracji to pewnie z 1000 zł + montaż z 300 zł + program 1300 zł

turbine mozna taniej kupić, a i załozyc taniej tez sie da :wink4:

Opublikowano

nie no, kupujesz turbine na allegro, 800-1400 zl zalezy jak dlugo chcesz jezdzic bezproblemowo, jedziesz do mechanika z ktorym robisz zawsze naprawy, i ci zaklada... potem do tunera i w ten sposob minimalizujesz koszta. pozdro

Opublikowano
  • Autor

Tak ta cena jest razem z programem. Niby można trochę zminimalizować koszta, ale ja nie mam zaprzyjaźnionego mechanika bo prawie wcale do mechaników nie jeżdżę. Koszt używanej turbiny to tak około 600-800 zł, regenerowanej tak około 1000zł, sam jej nie zamontuje bo się nie znam i nie mam gdzie + do takiej turbiny konieczne są jakieś przeróbki aby ją zamontować więc chyba 1400 za regenerowaną razem z montażem i przeróbkami nic do niej więcej ni dokupując jest chyba ok. A kolejne 1400 za hamownie przed i po i z programem. Tak to wygląda.

Pozdrowka :hi:

Opublikowano

We Wrocławiu masz niezłych specy od turbin. Kiedyś u nich regenerowałem i wszystko OK.

To ich strona http://www.turbojulita.pl/

Opublikowano

przerobka turbiny - szybkozlaczka / przejsciowka; rura wylotowa z 30-stu kilka mm na 60-kilka mm . pozdro

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ile koni moze miec silnik po podmiance turbiny z afn na awx bez korekcji softu? orientuje się ktoś może

Opublikowano

ile koni moze miec silnik po podmiance turbiny z afn na awx bez korekcji softu? orientuje się ktoś może

zaduzo sie nie poprawi bo turbina bedzie dmuchała jak seryjna bo przecież program seryjny, a poza tym konie ma sie z paliwa a nie z turbiny. Wymień wtryski i bez korekty na mocy zyskasz