Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podgrzewanie foteli

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,przestały grzać mi fotele przednie w mojej b7,zrobiłem diagnozę klimatronika i błąd czujnika temperatury G59 fotela,Strona kierowcy. I teraz pytanie czy przez ten błąd mogą nie grzać fotele ? gdzie się znajduje ten czujnik,zima się zbliża to przydało by się ciepełko w cztery literki :))

Pozdrawiam Dawid.

Opublikowano

Tak na logikę jak ma kontrolować temperaturę fotela to powinien być w macie grzewczej i raczej w siedzisku niż oparciu  :P:decayed:

Opublikowano

W B7 pod fotelem masz zieloną wtyczkę a w niej 4 przewody. Dwa z nich idą do czujnika temp w fotelu. Zmierz miernikiem czy są przejścia (czy jest pomiar rezystancji) o ile dobrze pamiętam na cieńszych przewodach.

Opublikowano
  • Autor

A ile powinna wynosić rezystancja? Jak będzie 0 to mata do wymiany ?

Opublikowano

Nie wiem ile ale można porównać z drugim fotelem. Podejrzewam że to wina.tego g59  prawdopodobnie niema przejścia. 

Opublikowano
  • Autor

tyle,że drugi ledwo co grzeje :D ten G59 jest przy macie ? czyli by trzeba było kupić nową matę ?

Edytowane przez Aligatorek96

Opublikowano

Nie. No chyba ze masz duzo kasy to mozesz. Mozna go wymienic to tylko mala pastylka. Miesci sie w macie siedziska blisko oparcia na srodku. Trzeba siedzisko pruc od tylu. I mozna podzialac jak chcesz samemu to lutowac bo mam foty z roboty bo umnie mata przerwana byla to tez rozbieralem...

A mierz przejscie... Najlepiej na poczatek miernikiem ustawionym na gong... Bo przejscie zalezy od temp zawnetrznej i wyniki moga byc rozneale tez opis jest w temacie co i ile. Aaaa dalej to i moze byc tak ze pastylka po prostu Ci zwiera tez byl o tym w temacie ze przewody za mocno odizolowane byly...

Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Zakup maty to ostatecznosć.  Teraz sprawdź czujnik. 

Opublikowano
  • Autor

A wiecie może ile mata do foteli s line w ASO ??

Opublikowano

ASO koło 600 zł za sztukę

Opublikowano
W dniu 20.09.2017 o 18:23, Aligatorek96 napisał:

Witam,przestały grzać mi fotele przednie w mojej b7,zrobiłem diagnozę klimatronika i błąd czujnika temperatury G59 fotela,Strona kierowcy. I teraz pytanie czy przez ten błąd mogą nie grzać fotele ? gdzie się znajduje ten czujnik,zima się zbliża to przydało by się ciepełko w cztery literki :))

Pozdrawiam Dawid.

Poczytaj ten temat i wszystkiego się dowiesz

https://a4-klub.pl/topic/296139-nie-działa-ogrzewanie-fotela/

Edytowane przez kdawid