The Viru5 Opublikowano 3 Października 2017 Opublikowano 3 Października 2017 (edytowane) Witam. Ostatnio zdejmowałem koło i nagrałem filmik pokazujący moje wahacze i mam prośbę o ocenę wizualną mojego zawieszenia. Wiem że z wideo to za dużo powiedzieć nie można, ale może jednak coś zwróci waszą uwagę, bo mam wrażenie że komfort z jazdy już nie ten sam, a i dźwięki skrzypienia można usłyszeć po najechaniu na próg zwalniający. Link do wideo: Zawieszenie wideo Edytowane 3 Października 2017 przez The Viru5
luki19862121 Opublikowano 3 Października 2017 Opublikowano 3 Października 2017 Wygląd jak wygląd. Zawiecha jest jeszcze pewnie z fabryki. Jeśli na niskich prędkościach słyszysz skrzypienie to na bank wahacze. Zazwyczaj banan skrzypi lecz nie jest powiedziane, że np dwa lub trzy są do wymiany. Miałem ostatnio identyczną przypadłość jako, że nie jestem zwolennikiem wymiany jednego czy dwóch wahaczy i po miesiącu wymiany kolejnych i tak w koło więc zawieszenie zostało wymianie kompletne nastała cisza i auto całkiem inaczej się zachowuje na drodze.
The Viru5 Opublikowano 3 Października 2017 Autor Opublikowano 3 Października 2017 Widać że popękane gumy na każdym wahaczu, więc raczej czeka mnie inwestycja. A czy to normalne że drążek od ruszania ręką tak stuka? luki19862121 z jakiej firmy wziąłeś komplet wahaczy?
luki19862121 Opublikowano 3 Października 2017 Opublikowano 3 Października 2017 Ja akurat wsadziłem Delphi koszt z wymianą 1700 zł same zawieszenie 1350 widziałem TRW podrobione i tego bym unikał. Jest kolega z forum który sprzedaje i doradzi akurat nie skorzystalem z jego oferty bo zawias już był kupiony. Z filmu wynika, że masz zawieszenie 1BE lub BV?
luki19862121 Opublikowano 3 Października 2017 Opublikowano 3 Października 2017 Tez mam 1BE. Napisz do kolegi Marcina "dzik" doradzi i sprzeda Ci wahacze w dobrej cenie.
michcio1985 Opublikowano 4 Października 2017 Opublikowano 4 Października 2017 Co się dzieje z autem?Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
The Viru5 Opublikowano 4 Października 2017 Autor Opublikowano 4 Października 2017 Chyba będę musiał się zgłosić po oferte do 'Dzik-a' No i Dzięki Łukasz za zainteresowanie się tematem. michcio1985 z autem raczej wszystko jest OK - nic nie stuka i nie puka tylko już nie jest takie komfortowe (takie mam wrażenie) jak to było np 2 lata temu, jedynie słychać skrzypienie gum po najechaniu na próg zwalniający czy w jakąś większą dziure/nierównośc na drodze, no chyba że wjadę w większą kałuże to wtedy cisza:)
luki19862121 Opublikowano 4 Października 2017 Opublikowano 4 Października 2017 Zgadza się. W deszczowe dni cisza nastaje
Rekomendowane odpowiedzi