michal_w93 Opublikowano 13 Października 2017 Opublikowano 13 Października 2017 Witam wszystkich na tym forum. Mam problem z moją A4 B6 1.8T BFB. Podczas jazdy słychać zamykanie centralnego zamka w tylnych drzwiach. Wynikiem tego jest zapalenie się całego oświetlenia wewnątrz auta oraz zapalają się i mrugają światła awaryjne. Muszę wyłączyć awaryjne ręcznie i po jakimś czasie znów to samo. Zamykając samochód z pilota oświetlenie nie gaśnie, dopiero gdy zamknę auto mechanicznie z kluczyka... Czy to będzie wina modułu komfortu??
jacek70 Opublikowano 13 Października 2017 Opublikowano 13 Października 2017 Sprawdź czy nie zalało MK ?
michal_w93 Opublikowano 13 Października 2017 Autor Opublikowano 13 Października 2017 Sprawdzałem, moduł jest suchy i wszystko wokół niego też...
muunv Opublikowano 14 Października 2017 Opublikowano 14 Października 2017 To, ze jest suchu jeszcze nic nie znaczy. Moze poprostu jego czas minal. Zobacz jaki masz nr i popros kogos kto ma taki sam o przepiecie do Ciebie. Mialem kiedys b6 z takimi objawami i modul byl suchy, kupilem drugi i jak reka odjal. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
michal_w93 Opublikowano 17 Listopada 2017 Autor Opublikowano 17 Listopada 2017 Kupiłem drugi moduł o takim samym oznaczeniu, niestety dalej to samo... Ciekawi mnie to, że jak wyjmę bezpiecznik od modułu komfortu(24) to mogę jeździć cały czas i nic takiego się nie dzieję... Co prawda nie działają mi niektóre funkcję, takie jak el.szyby, klapa bagażnika i automatyczne oświetlenie po otwarciu drzwi, ale podczas jazdy nie slychać cyknięcia centralki i niezapalają się awaryjne... Wyjmowałem bezpiecznik 38 od centralnego zamka ale dalej to samo... Nie wiem, co mógłbym jeszcze zrobić...
8pit Opublikowano 1 Grudnia 2017 Opublikowano 1 Grudnia 2017 W dniu 17.11.2017 o 19:50, michal_w93 napisał: Kupiłem drugi moduł o takim samym oznaczeniu, niestety dalej to samo... Ciekawi mnie to, że jak wyjmę bezpiecznik od modułu komfortu(24) to mogę jeździć cały czas i nic takiego się nie dzieję... Co prawda nie działają mi niektóre funkcję, takie jak el.szyby, klapa bagażnika i automatyczne oświetlenie po otwarciu drzwi, ale podczas jazdy nie slychać cyknięcia centralki i niezapalają się awaryjne... Wyjmowałem bezpiecznik 38 od centralnego zamka ale dalej to samo... Nie wiem, co mógłbym jeszcze zrobić... I jak Michał - uporałeś się z tym? mam podobne objawy. Samochód stał nie używany i po rozładowaniu się akumulatora zaczęły się cyrki;/
michal_w93 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2017 Wygląda na to ze uporalem się, chociaż musze jeszcze trochę km przejechać żeby się upewnić. Okazalo się ze któryś sensor zderzeniowy zaczął wariowac. Co ciekawe przy włączaniu zapłonu zamiast kontrolka od air bag palić się i po chwili gasnąć, to mrugala i dopiero gasla. Trzeba było wprowadzić nowy program do.modułu komfortu i póki co jest dobrze. Zobaczymy jak długo
Bartek2408 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Miałem podobny problem, pozostała mi wymiana sensorów. Myślę, że któryś powodował zwarcie i stąd te cyrki.
Lukasz_mk2 Opublikowano 6 Grudnia 2017 Opublikowano 6 Grudnia 2017 W dniu 3.12.2017 o 20:38, michal_w93 napisał: Trzeba było wprowadzić nowy program do.modułu komfortu co to znaczy wprowadzić nowy program do MK??? moduł MK chyba nie ma takich możliwości, bo jeśliby miał, to można byłoby każdy moduł programować z wersji low na high
Rekomendowane odpowiedzi