Kendzior Opublikowano 7 Listopada 2017 Opublikowano 7 Listopada 2017 Witam wszystkich. mam do Was pytanie odnośnie ciśnienia paliwa. Mierzyłem ciśnienie na listwie i na wolnych obrotach jest 3,5bara a jak da się gazu to spada do 3 barów. Filtr paliwa nowy. I teraz mam pytanie czy w silniku 1.8t AVJ tak być powinno czy to jest za małe ciśnienie?
Kendzior Opublikowano 7 Listopada 2017 Autor Opublikowano 7 Listopada 2017 Wyczytałem gdzieś ze na wolnych obrotach powinno być 4 bary. Czy to prawda?
przem8 Opublikowano 7 Listopada 2017 Opublikowano 7 Listopada 2017 27 minut temu, Kendzior napisał: Wyczytałem gdzieś ze na wolnych obrotach powinno być 4 bary. Czy to prawda? i pod obciążeniem też 4
Kendzior Opublikowano 7 Listopada 2017 Autor Opublikowano 7 Listopada 2017 Czyli mam się szykować do wymiany pompy paliwa? I czy z powodu małego ciśnienia może być samochód trochę słabszy?
kusy04 Opublikowano 8 Listopada 2017 Opublikowano 8 Listopada 2017 Może filtr paliwa kiepski jak użyłeś zamiennika.
Kendzior Opublikowano 8 Listopada 2017 Autor Opublikowano 8 Listopada 2017 2 godziny temu, kusy04 napisał: Może filtr paliwa kiepski jak użyłeś zamiennika. Filtr w sobote zakładałem MAHLE. A po zmianie filtra ciśnienie było mierzone i wyszło niecałe 3.5 Bara.
przem8 Opublikowano 8 Listopada 2017 Opublikowano 8 Listopada 2017 Pompa do wymiany. Bedzie samochód słabszy zwłaszcza na wyższych obrotach. Zrób komplet logów dynamicznych to zobaczymy co go tam jeszcze boli
Kendzior Opublikowano 8 Listopada 2017 Autor Opublikowano 8 Listopada 2017 2 godziny temu, przem8 napisał: Pompa do wymiany. Bedzie samochód słabszy zwłaszcza na wyższych obrotach. Zrób komplet logów dynamicznych to zobaczymy co go tam jeszcze boli Dzięki za pomoc. Teraz w pracy na wyjeździe jestem i z logami to ciężko. Ale mam możliwość dostać inną pompek na podmiane,to może zrobię tak i zobaczymy co się stanie.
Rekomendowane odpowiedzi