Wagi Opublikowano 30 Stycznia 2009 Opublikowano 30 Stycznia 2009 Czy jest możliwe aby po rozpadnięciu turbiny cos sie stało z nową mapa???(Wcześniej wszystko grało) Auto na zimnym silniku szarpie i dymi....dodam że uszczelka głowicy jest dobra,wtryskiwacze również. Po rozgrzaniu wszystko gra a na kompie nie wychodzą zadne błędy..... Czy mogło sie cos popieprzyc w programie???
.:campino:. Opublikowano 31 Stycznia 2009 Opublikowano 31 Stycznia 2009 podłącz pod Vag-a i sprawdź kat wtrysku, pewnie masz opóźniony.
krzyniek Opublikowano 31 Stycznia 2009 Opublikowano 31 Stycznia 2009 vag jak najbardziej-zresztą kolega napisał że nie ma błędów na Vagu ale sprawdź kat wtrysku w silniku z PD
Musashi Opublikowano 31 Stycznia 2009 Opublikowano 31 Stycznia 2009 vag jak najbardziej-zresztą kolega napisał że nie ma błędów na Vagu ale sprawdź kat wtrysku w silniku z PD mozeby jednak logi wykonac, pewnie cos namieszane w elektryce, zle podlaczony jakis czujnik, lub zle podlaczony wezyk podcisnienia
marewel Opublikowano 31 Stycznia 2009 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Lekarstwo na wszystko "kat wtrysku"
Daimos Opublikowano 31 Stycznia 2009 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Po awarii turbiny może olej pozostał w dolocie? Przy niesprawnych świeczkach szarpie ale przez max 15 sek.
Wagi Opublikowano 31 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2009 Jade we wtorek do V-Techa sprawdzić program czy wszystko gra......... Dzisiaj odebrałem auto i doszło do tego jeszcze to że turbina odpala dopiero przy 3,5tys obr. Juz głupieje
fazi1111 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Opublikowano 31 Stycznia 2009 a masz wykres do tego programu ?
Musashi Opublikowano 31 Stycznia 2009 Opublikowano 31 Stycznia 2009 a turbosprezarke zamontowales nowa czy regenerowana? moze z nia jest problem
Wagi Opublikowano 1 Lutego 2009 Autor Opublikowano 1 Lutego 2009 Wykres mam....Sprężarka regnerowana od Turbobogdana i chcodziła elegancko do momentu wymiany uszczelki itd....
Musashi Opublikowano 1 Lutego 2009 Opublikowano 1 Lutego 2009 moze hmm, bez logow bladzenie - po omacku
.:campino:. Opublikowano 1 Lutego 2009 Opublikowano 1 Lutego 2009 w silniku z PD :shocked no fakt , nie spojrzałem Lekarstwo na wszystko "kat wtrysku" dla mnie to nie jest zabawne Ja miałem takie objawy i miałem opóźniony kąt wtrysku . Równie dobrze można powiedzieć że "lekarstwem na wszystko " jest wymiana świec ( bo połowa porad do tego sie sprowadza . Co do tematu: Dzisiaj odebrałem auto i doszło do tego jeszcze to że turbina odpala dopiero przy 3,5tys obr. Turbina chodzi od momentu odpalenia silnika, nawet na wolnych obrotach. To taka ciekawostka.
pawlo5 Opublikowano 1 Lutego 2009 Opublikowano 1 Lutego 2009 w silniku z PD :shocked no fakt , nie spojrzałem Lekarstwo na wszystko "kat wtrysku" dla mnie to nie jest zabawne Ja miałem takie objawy i miałem opóźniony kąt wtrysku . Równie dobrze można powiedzieć że "lekarstwem na wszystko " jest wymiana świec ( bo połowa porad do tego sie sprowadza . Co do tematu: Dzisiaj odebrałem auto i doszło do tego jeszcze to że turbina odpala dopiero przy 3,5tys obr. Turbina chodzi od momentu odpalenia silnika, nawet na wolnych obrotach. To taka ciekawostka. Vag > silnik > bloki wartosci> kanał 004 i okienko nr4 ("synchro angle" czy jakos tak) Regulujesz kołem zębatym wałka rozrządu (rozpietosc od -3 do +3 o ile dobrze pamiętam) Ustawiamy synchro na 0,0 Zerknicie tutaj http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=66404&highlight= Pany Elsa się kłania. Pozdrawiam
Wagi Opublikowano 11 Marca 2009 Autor Opublikowano 11 Marca 2009 Więc tak:w v-techu wszystko dobrze wyszło.Wgrali mi spowrotem ori mape i ustawiłem sie w ASO na diagnoze bo juz mnie krew zalewa.Chłopaki w v-tech twierdzą ze dla nich to jest 100% wtryskiwacz.Tylko że miałem je sprawdzane :disgust:Ijeszcze teraz na dodatek turbina sie wogóle nie włącza [br]Dopisany: 05 Luty 2009, 11:48_________________________________________________Więc wszystko juz jasne...Mam skrzywione dwie korby :wallbash:Jak poszła turbina cos poleciało do dolotu i jest kwas :thumbdown:Nie wiecie gdzie mozna kupic dobre korby?
Rekomendowane odpowiedzi