muunv Opublikowano 9 Grudnia 2017 Opublikowano 9 Grudnia 2017 No to bierz et43 i dorzucisz dystans. Tylko uwazaj na pod*ebki. Bo masa ich jest w necie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1
sonadores Opublikowano 9 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2017 okej dzięki za info ! bede na spokojnie szukał dobrej oferty. Ważne ze juz ustalone parametry
sonadores Opublikowano 10 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2017 Przemyślałem temat, rozważałem możliwość 19 ale jednak cena felg i opon przy tym rozmiarze jest zbyt wysoka jak na ten samochód ;p gdyby był to s-lina to inaczej sprawa wygląda. Myśle ze nie chce obniżać w przyszłości zawieszenia i dałbym 18 profil 45, użytkuje auto do pracy i poza nią gdzie droga jest miejscami kiepska, a chciałbym żeby był jako taki komfort i mniejsze ryzyko uszkodzenia felgi stąd pomysł na 18 z większym profilem niż był w planach. Ponadto poszukałem troche na necie i znalazłem że warto by dac 225 na przód i 235 na tył zeby nie wystawały poza rant. Co Wy na to ?
krystian.gawin Opublikowano 10 Grudnia 2017 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Jeżeli chcesz 225 to szukaj felg 7.5j,max 8j bo przy szerszych felgach opona rantu nie będzie chronila .225/45/18 przy standardowym zawieszeniu 1ba wejdą tylko et dałbym Et35 albo et40 w zależności od szerokosci felg .Może ktoś ma jeszcze inne propozycje.Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka 1
muunv Opublikowano 10 Grudnia 2017 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Daj 4x opony takie same. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1
FroS-t Opublikowano 10 Grudnia 2017 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Oj Marcin Marcin, wiesz co, cudujesz, kombinujesz jak koń pod góre i nic z tego nie wynika, wszystko Ci napsiali ludziska ori 18 z reguły są 18x8j et 43 do tego opony 225/40/18 i ewentualnie dystans i będzie grało a Ty teraz wymyslasz rózne opony tylko jeden kij wie w jakim celu.....poza tym panie jakie to ma znaczenie czy S-line czy nie S-line, nic tak nie zmienia auta jak felgi i zawieszenie, nic przynajmniej Moim zdaniem nie ma takiego wpływu na prezencje samochodu jak właśnie zawieszenie i felga a przykład masz poniżej, auto bez S-line ale z dobrym kołem i zawieszniem, ten profli 45 znacznej poprawy komfortu nie da a wygląd jak najbardziej bedzie na plus przy 40 z reszta taki tez masz na wlepce..... Ale to tylko Moja opinia, Twoja decyzja, Pozdro 1
sonadores Opublikowano 10 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2017 wiem wiem że kombinuje, chyba szukam jakiegoś idealnego rozwiązania które w praktyce jest wiekszym problemem Czyli sumując brać 18 et 43 225/40 i obniżyć zawias i będzie wszystko cacy ; ) ? Jeżeli chodzi mniejsze ET to w tym modelu felg nie znajde mniejszego bo nie ma :/ Wrzucam wizualnie o jaki chodzi a tak wgl to w takim kolorze mam furke i zderzak od s-line wydaje mi sie ze czarne fele w macie albo pół-macie będa fajnie sie prezentować
krystian.gawin Opublikowano 10 Grudnia 2017 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Jak chcesz żeby auto ładnie się prezentowało to zakładaj zawias 1be -20mm lub jeszcze twardsze 1bv I opony 225/40 lub 235/40 /18(będzie minimalnie wyższa)Na pewno znajdziesz jakieś 18 z nowszych modeli z et poniżej 43Proponowałbym 8j et37 żeby były blisko nadkoli. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka 1
sonadores Opublikowano 11 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2017 ok gdybym nie znalazł mniejszego et niż 43 to nie będzie tragedii ? aczkolwiek bede szukać coś poniżej
muunv Opublikowano 11 Grudnia 2017 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Nie bedzie. A jak bedzie Cie razic w oczy to zamowisz dystanse. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1
sonadores Opublikowano 11 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2017 3 godziny temu, muunv napisał: Nie bedzie. A jak bedzie Cie razic w oczy to zamowisz dystanse. okkk, dzięki to wiem na czym stoje
sonadores Opublikowano 12 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2017 Takie pytanko mam, czy było by wszystko ok gdybym do zawieszenia 1ba wymienił spręzyny eibacha 30/30 ?
muunv Opublikowano 12 Grudnia 2017 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Tak Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
sonadores Opublikowano 12 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2017 hmm a można by powiedzieć ze jest to lepsza opcja kupić nowe eibachy niż uzywane zawieszenie 1be ?
muunv Opublikowano 12 Grudnia 2017 Opublikowano 12 Grudnia 2017 hmm a można by powiedzieć ze jest to lepsza opcja kupić nowe eibachy niż uzywane zawieszenie 1be [emoji4] ?Nowe to zawsze nowe. Jedni wola dolozyc do nowego, a dusigrosz kupi uzywki. Sa rozni ludzie. Co do nowych sprezyn uderz do@Trewor87. Be ma -20mmWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Trewor87 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Opublikowano 12 Grudnia 2017 2 godziny temu, muunv napisał: Nowe to zawsze nowe. Jedni wola dolozyc do nowego, a dusigrosz kupi uzywki. Sa rozni ludzie. Co do nowych sprezyn uderz do@Trewor87. Be ma -20mm Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Dzięki za wspominkę Z używkami jest loteria, zawsze to jednak mniej lub bardziej uklepana sprężyna. Po nowe rzeczywiście, można zgłosić się do mnie. Do końca roku mamy spore zniżki cen. Sugeruję dobierać sprężyny głównie pod naciski na osie, nie patrzeć na podane wersje silnikowe.
Rekomendowane odpowiedzi