Kubi97 Opublikowano 2 Grudnia 2017 Opublikowano 2 Grudnia 2017 Siemka. Od dwóch dni mam taki problem iż pedał hamulca raz na 1h jazdy wpadnie mi w podłogę i hamuje ledwo ledwo. Coby hamulec wrócił do sprawności muszę zacisnąć (wystarczy lekko) hamulec ręczy i nożny odrazu robi się twardy i wracają mu jego właściwości. Dodam że pompa wymieniona za 4k km temu wraz z płynem i odpowietrzony cały układ. Klocki i tarcze mają grubo mięsa. I jeszcze jedno co ma wspolnego ręczny z całym układem hamulcowym?
matisstz Opublikowano 2 Grudnia 2017 Opublikowano 2 Grudnia 2017 możesz mieć jakąś nieszczelność w układzie, albo zapowietrzoną pompę abs-u ( u mnie w b5 miałem za nisko pedał i słabe heble przez powietrze w pompie abs ) a zaciągając ręczny wciskasz tłoczki w tylnych zaciskach które oddziałują na płyn i wzrost ciśnienia
Kubi97 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2017 (edytowane) Tak więc płynu nie ubywa i układ odpowietrzyłem i na razie Św. Spokój. Zobaczymy co będzie po kilku dniach. Także wielkie dzięki za info Edytowane 4 Grudnia 2017 przez Kubi97
Rekomendowane odpowiedzi