Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7] Projekt: 2,7biturbo + mody

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Dałbyś jakiś kontakt do tego kolegi?

Wiem, że jestem monotonny, ale chciałbym się dowiedzieć jak auto się zachowuje po takiej modyfikacji. Czy jest bardziej/mniej przewidywalne? Czy jest mniej podsterowne? Mówię o dynamicznej jeździe na suchym asfalcie. Ale jak to wygląda na ograniczonej też chętnie się dowiem.

Będę mega wdzięczny :)

Edytowane przez LUKENSZ

Opublikowano

Opublikowano
  • Autor

Chyba nieaktualne bo zniknęło z otomoto.. Wiadomość wysłałem. Dzięki za pomoc.

Jak się da to nadal liczę na odpowiedź w sprawie napędu :D

Opublikowano

Auta ze szpera z tyłu są na pewno w jakimś stopniu bardziej nadsterowne, ale lepiej się je kontroluje, są prostrze do wyczucia. Na przykładzie BMW bez szpery ciężej ją wprowadzić w poślizg nadsterowny bo często się bedzie kręciło 1 koło i auto będzie jechało prosto, ale jak już poleci bokiem to jest mało przewidywalne, ponieważ nigdy nie wiesz które koło złapie trakcje i jak się zachowa mech. różnicowy. Ze szperą auto jest bardziej do wyczucia i prościej jest je wprowadzić w poślizg nadsterowny, ale wtedy jest jak mówię bardziej przewidywalne.  W 4 bucie jeździłem tylko albo otwarty dyfer albo 100%. 100% bajka ale na chwilę do zabawy, na pewno nie na co dzień ani po torze.

Opublikowano
  • Autor

O taka odpowiedź właśnie mi chodziło :D dzięki

Opublikowano

Moje b7 2.7 bi turbo aktualne jak coś pisz pw

Opublikowano

Kupuje starą budę, wrzucam kupę siana na swap i dostawanie reszty by potem oszczędzać na gazie ?

Po co te zabawy z napędem w aucie które porusza się z punktu A do B ?

Opublikowano

Też jak będę robił swap na 2.7 to też bita będę gazował. Co w tym dziwnego? Obecnie instalacje są na takim poziomie technologicznym, że jazda na LPG odbywa się na takim samym poziomie co na PB. Oczywiście nie instalacja za 2 czy 3 tys tylko taka już trochę kosztuje. Nawet idzie LPG ogarnąć ponad 500 koni z 2.7. Osobiście celowałbym w przełącznik map, pierwsza mapa na daily na LPG, druga na PB "setce" i trochę wiecej kunia. Po co na daily mam płacić 2x więcej za ten dystans, nie niszcząc silnika, ani niczego wokoło?

LUKENSZ: sam chciałbym się przejechać AWD z TorSenem z tyłu, ale no myślę, że na pewno właściwości jezdne tylko na plus i to duży. Z pewnością podczas daily jazdy jak dziadek różnicy nie będzie, ale po mokrym ronda, skrzyżowania i zakręty musi być różnica.

Opublikowano

Jestem ciekaw kiedy się to wróci, to lpg przekładka i zrobienie tego 2.7bit jego bolączek i podstawy  (bo za stary motor raczej gówno dostaniecie) ;), ile Wy jeździcie km rocznie? Samo wrzucanie 2.7bit rozumiem jak najbardziej ale nie z powodu gazu :D tylko z potencjału do modyfikacji.. ale, żeby wrzucać 2.7 bit i robić lpg i soft to słaby pomysł. Koszty w uj, nie lepiej poszukać 1.8T w b7 ? A jak robisz duże przebiegi to pomyśleć nad 3.0tdi. Choć silnik też kosztowny. BTW jest gotowy projekt ww użytkownika to odezwij się do niego cena okey jeśli wszystko igła :)

Opublikowano
  • Autor

3.0 tdi odpada z dwóch względów, tak jak napisałeś drogi w utrzymaniu, a poza tym jak masz PB+LPG to wychodzi dużo taniej niz ON przy ostrym jeżdzeniu. 1,8t w b7 ma 163km, podnoszenie mocy w tym silniku do ok. 260-270 km kosztuje porównywalnie do swap'a na 2,7 bit i na starcie możesz mieć spokojnie ok. 300km, a potem jak już sam zauwazyłeś duże pole do popisu przy modzeniu. 

Opublikowano

Jeden zrobi 20 tys rocznie, drugi 60 tys. Dobra instalacja LPG NIE SZKODZI silnikowi nawet na koxie. A po co mam płacić 50 zł na 100 km jak mogę 30...