Jump to content
IGNORED

Pompka ciągle pompuje przy otwieraniu + nie działa tylna klapa

Recommended Posts

Posted

Witam.

W moim Audi A4 B5 2000r sedan od jakiegoś czasu zauważyłem, że przy otwieraniu zamka ciągle pompuje pompka od centralnego( do momentu odcięcia czasowego). Wszystkie drzwi się otwierają - łącznie z klapką wlewu paliwa. Jednak w tym samym czasie przestała się otwierać tylna klapa bagażnika - brak reakcji na naciśnięcie mikrostyków, tak jakby była zamknięta. Silczniek w tylnej klapie słychać tylko wtedy, gdy otworze klape z kluczyka. Sprawdzałem mikrostyki na klapie i wszystko wygląda ok. 
Podczas zamykania samochodu wszystko działa poprawnie. Nie słychać także żadnych nieszczelności powietrza.

Z tego co wiem w modelach przed liftem klapa jest otwierana także ciśnieniem powietrza. Jak to działa w modelach po 2 lifcie ?

Dzięki za pomoc, pozdrawiam !

Posted

Podepnę się do tematu. Pompa o numerze: 8d0862257. W moim przypadku jest to samo, otwiera wszystko oprucz klapy i długo buczy. Grafit w pompie jest cały. Jak najlepiej podejść do tematu? Auto to: a4 b5 Avant polift 99'. Z osobnego przycisku w kluczyku klapa się otwiera...

Posted

Sprawdz miernikiem czy mikrostyki działają. Trzeba zdjąć tapicerkę klapy. Co do dłuższej pracy pompki szukaj nieszczelności.

Posted

No właśnie, że to wszystko zaczęło się w tym samym czasie, tzn. pompka zaczęła buczec, a klapa przestała się otwierać. No ale jest jakiś pomysł więc w wolnej chwili to sprawdzę 

Posted

Tak sie jeszcze zastanawiam czy problemem nie jest przetarta wiązka idąca do klapy bagaznika od otwierania/zamykania.

Posted

Na pompce centralnego jest taka Mała czarna klapka i pod nią są styki. Podejmij je i będzie śmigać. U mnie to pomogło i działa już drugi rok [emoji846]

Posted

Ta zaślepka pod przewodami od powietrza ?

Posted

Na zdjęciu po lewo od przewodów ciśnieniowych

c13dbaa39f9091e3e0abf3ea1d0e83df.jpg