Fido Opublikowano 13 Grudnia 2017 Opublikowano 13 Grudnia 2017 Niestety dopadło i mnie . Auto ostatnio nie garażowane. Zaświeca mi się Airbag. Raz świeci raz nie, żyje po prostu swoim życiem. Błędy to 2 Faults Found: 01221 - Crash Sensor Side Airbag; Driver Side (G179) 012 - Electrical Fault in Circuit - Intermittent 01221 - Crash Sensor Side Airbag; Driver Side (G179) 011 - Open Circuit - Intermittent Kiedyś (ze 2 lata temu) wyciągałem fotel kierowcy i pasażera. Wtyczka nie kontaktuje czy to coś innego ??? Za parę dni wracam z DE do PL więc takie miganie będzie drażnić w nocy.
Fido Opublikowano 14 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2017 (edytowane) Nikt nic ??? Gdzie się on znajduje ? W drzwiach czy w słupku ? Edytowane 14 Grudnia 2017 przez Fido
Fido Opublikowano 18 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2017 Nie lubicie mnie czy co ??? Powrót z niemcowni z tym błędem to masakra. Po pół godzinie ponownym odpaleniu pomiga i gaśnie kontrolka. O co biega ??? Podpowie ktoś ?
kamil-vag Opublikowano 18 Grudnia 2017 Opublikowano 18 Grudnia 2017 Wygląda na to, że w słupku środkowym po stronie kierowcy: Tam jest taka gąbka wygłuszająca, która często nasiąka i wtedy czujnik dostaje wilgoci...
Fido Opublikowano 19 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2017 Ok, dzięki. Muszę poszukać jakiegoś ogrzewanego garażu by nie połamać namarzniętych plastików.
piotrekekm Opublikowano 19 Grudnia 2017 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Na 99% do wymiany czujnik w bocznym słupku. Ja miałem błąd 01222. Kupiłem na allegro najtańszy czujnik 8E0959643D jaki był , dałem całe 10 zł , wymieniłem i błędu nie ma. Gąbka była cała mokra. Czytałem, że niektórzy ją wywalają, ale ja ją wysuszyłem i wsadziłem.
Rekomendowane odpowiedzi