Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Oświetlenie wnętrza - wymiana na LED(info 1 post)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

niestety nie mają ale zatrudniłem braciszka i na dniach bedziemy kombinowac on miał podobny problem w mercedesie z 1990 roku i poradził swoją drogą piekny ten mercedes :disgust:

Opublikowano

jak zdemontować cały panel oświetleniowy z podsufitki, chodzi mi o przód , prosze o pomoc

Opublikowano

ściągasz plastikową szybkę(jest na zatrzaskach)Potem odkręcasz 2 śrubki krzyżakiem i wyjmujesz lampkę też jest na takich metalowych zatrzaskach. :naughty:

Opublikowano

witam , ja włanie montuje oswietlenie lusterek zewnetrznuch tzn. wstawiłem tam juz diode malutka wogóle nie wystaje , podłaczyłem ja +w kabel niebieski z czerwonm paskiem a- w czanrny z zielonym i pozamknieciu samochody dioda nie wygasa , prosze o pomoc w tej sprawie jakie inne kable wybrac , chem aby dioda gasła i zapalała sie razem z podswietleniem w srodku auta, prosze o pomoc

Opublikowano

kolego podłączasz te diody po lampkę przednia podsufitki plus do czarnozielonego a minus do czarnego i wszystko powinno być gites.

pokaz fotkę z tego modu bo nie bardzo wiem gdzie umieściłeś ta diodę

Opublikowano

witam

kupiłem diody do sedan przedlift z 97 roku i oczywiscie nie swiecą małe żarówki z przodu rurka świeci

moje pytanie brzmi:

gdzie mogę dostać te ledy z odwrotną polaryzacją?

jak zmienić kabelki w oświetleniu wnetrza z przodu żeby obecne ledy świeciły

ps prosze o wyrozumiałość

nie mam zielonego pojęcia o lutowaniu elektryce i elektronice

jak sobie nie dasz rady a jesteś z wawy to powyjmuj lampki i wpadnij na ursynów to Ci pomogę :wink4:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

koledzy proszę zdjecie z modyfikacji , dioda ukryta jest wewnątrz lusterka narazie tylko jedno zdjecie ale jesli ktos chce moge dodac tez kilka zdjęć z całości swojej pracy a nie tylko efekt końcowy. http://img806.imageshack.us/i/diodaaudi.jpg/[br]Dopisany: 13 Marzec 2011, 23:45_________________________________________________zdjecie nie odzwierciedla tego co jest w rzeczywistości promień diody ładnie oświetla ziemie , na zdjeciu wyraznie widac tylko punkt na drzwiach gdyz samochód stoi pod latarnia

Opublikowano

Dawaj więcej fotek.A powiedz jeszcze czemu ma służyć te podświetlanie??

Opublikowano

pewenie Coming/Leaving Home :decayed:

Opublikowano

Migają mu te diody i policje udaje xD

Chyba lepiej wyglądało by w trójkątach lusterek żeby deskę oświetlało.

Powiedz czemu to ma służyć.

Opublikowano

efekt wizualny auta jest lepszy, diody zapalaja sie i wygasaja razem z lampkami wewnatrz auta , tak jak kolega wczesniej wspomniał ma to byc pakiet ala coming home , w nowych Q7 oraz innych modelach jest ten pakiet, stąd też narodził sie pomysł aby moja audi taki posiadała [br]Dopisany: 14 Marzec 2011, 20:35_________________________________________________kiedy nadejda cieplejsze dni rozpocznę montaż ori halogenów, podepne te same kable w tedy pakiet coming /leaving home bedzie w pełni ukończony

Opublikowano

A widziałem w audi Q7 taki element oświetlenia- już wszystko rozumiem.W fordach jest podobna sprawa tyle, że oświetlenie pada na klamkę-też ciekawy efekt.

Jak będziesz mógł to prześlij więcej zdjęć to i może się też za to wezmę:D

Opublikowano

jesli przykucniesz to zobaczysz ze w czarnym plastiku w lusterku jest mniej wiecej po srodku taka mała dziurka w której własnie umiesciłem diode. moge wstawic zdjecie diody jaka tam zastosowałem a zdjecia z montażu postaram sie wstawić jutro ale jak rozebrac i odkrecic luterko to raczej wiadomo :> sory za jakosc zdjec ale nie ma dobrego aparatu.

Opublikowano

jesli przykucniesz to zobaczysz ze w czarnym plastiku w lusterku jest mniej wiecej po srodku taka mała dziurka w której własnie umiesciłem diode. moge wstawic zdjecie diody jaka tam zastosowałem a zdjecia z montażu postaram sie wstawić jutro ale jak rozebrac i odkrecic luterko to raczej wiadomo :> sory za jakosc zdjec ale nie ma dobrego aparatu.

mam nadzieje że ją dobrze zaizolowałeś :wink4:, wiesz po co tam jest ta dziurka? to odpływ wody z lusterka żeby CI nie stała w obudowie :naughty:, lepiej byłoby nawiercić jeszcze jedną dziurę, i tam wsadzic diodę, i ją zasylikonować :good:

Opublikowano

kolego własnie tak to wykonałem :> ale nowa dziurka służy do odpływu wody wszystko jest sprawdzone zaizolowane el. lusterko działa w każdym kierunku i nie wyrywa diody :wink4:

Opublikowano

kolego własnie tak to wykonałem :> ale nowa dziurka służy do odpływu wody wszystko jest sprawdzone zaizolowane el. lusterko działa w każdym kierunku i nie wyrywa diody :wink4:

no to elegencko :wink4:, myślałem o czymś takim ale żeby wsadzic w lusterko modół z 3 diód, ale to zobaczę jak wyjdzie w praniu :wink4:

Opublikowano

tez o tym myslałem ale po dluzszym przemysleniu postanowilem wstawic 1 diode zgrabniej to wyglada nie zuca sie w oczy za dnia ponieważ nie widac ze co kolwiek tam siedzi dioda jest rownoz krawedzia lusterka a do tego ładnie oświetla podłoże wiec stosowanie 3 diod jest zbedne :)[br]Dopisany: 14 Marzec 2011, 23:35_________________________________________________jak zamontowac oswietlenie kratek nawiewu? wiem trzeba kupic nowe kratki do czego to podłaczyć

?

Opublikowano

tez o tym myslałem ale po dluzszym przemysleniu postanowilem wstawic 1 diode zgrabniej to wyglada nie zuca sie w oczy za dnia ponieważ nie widac ze co kolwiek tam siedzi dioda jest rownoz krawedzia lusterka a do tego ładnie oświetla podłoże wiec stosowanie 3 diod jest zbedne :)[br]Dopisany: 14 Marzec 2011, 23:35_________________________________________________jak zamontowac oswietlenie kratek nawiewu? wiem trzeba kupic nowe kratki do czego to podłaczyć

?

jest o tym wątek, ja mam podłączone pod postojówki :wink4:

Opublikowano

Postanowiłem w samochodzie zrobić pewne zmiany w oswietleniu :kox:.

Czerwone podświetlenie nóg podczas otwierania drzwi

Oświetlenie nóg miało być czerwone wiec kupiłem zwykłe diody np

ledyeg0.th.jpg

Jakie żarówki???

1999-2001 B5 oraz 2001-2004 B6

przód:

2 x żarówki rurkowe 42mm - 7,99zł/szt

Festoon_6led_42.jpg

2 x Ba9S (5W) małe światełka 12,99/szt

bas9_HP_bok.jpg

oswietlenie pod nogami - W5W 21zł/szt ceny zalezne od modeli

postojeiq8.th.jpg

Mam coś takiego zamontowane od ponad roku i przetrwalo zimę bez kłopotów lecz z kilkoma małymi różnicami:

- zamiast pojedynczych diod LED zastosowane

http://inergyled.hostil.pl/zdjecia/IMAG0045.jpg

a świeca tak: http://inergyled.hostil.pl/zdjecia/IMAG0041.jpg

- cena mniejsza i bezwzględnie pasuje do wszystkich modeli

wystarczy po dwa panele z jednej strony

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Interesuje mnie ten moduł do B5, jaki to jest dokładny moduł i jak należy wiedzieć by był dopasowany do B5?

led2ei1.jpg