Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Oświetlenie wnętrza - wymiana na LED(info 1 post)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

ja w bixenonie mam zółtą pozycje :decayed: przynajmniej nie pala sie co miesiąc, a u mnie to i tak prawie nigdy nie zapalone :tongue4:

Opublikowano

Heh to mnie zjechaliście teraz :przebiegly: Ja u siebie mam postojówki Philipsa Bluevision bo były w zestawie z żarówkami :wink4:

Opublikowano

Heh to mnie zjechaliście teraz :przebiegly: Ja u siebie mam postojówki Philipsa Bluevision bo były w zestawie z żarówkami :wink4:

dlaczego ja nie widze sesnsu wkładać ledowej postojówki do zwykłych żarówek, co innego Blue Vision, czy Xenon, Kowi jest wyjątkiem bo on non stop na Dziennych napiertala :polew:

Opublikowano
  • Autor

dlaczego ja nie widze sesnsu wkładać ledowej postojówki do zwykłych żarówek, co innego Blue Vision, czy Xenon, Kowi jest wyjątkiem bo on non stop na Dziennych napiertala :polew:

nie ma nic lepszego niz te dzienne :evil: to chyba mój najlepszy mod w tym roku :decayed:

Opublikowano

Ja u siebie nie mam dziennych bo w zasadzie A4 nie jeżdzę codziennie. Na codzienne upalanie do pracy mam Audi 80 B3 i tam również nie widzę sensu zakładania ledowej postojówki do żarówki o żółtej barwie :wink4:

Kowi jest jakiś temat jak podłączyć światła dzienne? Ja u siebie miałbym jeszcze problem o tyle że u mnie jest kodowanie skandynawskie i światła mijania włączają się automatycznie po przekręceniu zapłonu :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Jesli chodzi o dzienne to jest opis w wątku o rezaniu bixenonu :wink4:

Opublikowano

Jesli chodzi o dzienne to jest opis w wątku o rezaniu bixenonu :wink4:

Dzięki :wink4:

Opublikowano

pomieszało mi się z edycją tych wiadomości bo się zamotałem :wallbash: więc jest ok moim zdaniem też śmiesznie jak podświetlenie tablicy z tyłu podświetla lepiej niż światło cofania :polew:a to że palą się często to zależy od ledów i nie koniecznie ich ceny puki co ja mam przy tablicy prawie rok może kilka w środku żarówki nie się nie pali już ale w jednej żarówce przecież jest klika ledów tzn smd i jakoś różnicy nie widać chociaż ja mam tak że chwaląc czymś u siebie zaraz się zaczyna pierdo..ć :wallbash: , do zwykłych lamp z przodu też są różne żarówki więc i leda można wsadzić, kwestią zimnej bieli dla policji zimna biel może być kolorem niebieskim , jakiś czas temu tłumacząc się brakiem zapiętych pasów jeden pan zaglądał mi w lampy w nocy ale nic mi nie powiedział ale na przeglądzie w speed carze już marudzili że to bardziej niebieskie jak białe a ja na to że te normalne białe jest bardziej żółte niż białe heheh i było do przodu jak o czymś zapomniałem dopisać to sorki :decayed:

Opublikowano

pomieszało mi się z edycją tych wiadomości bo się zamotałem :wallbash: więc jest ok moim zdaniem też śmiesznie jak podświetlenie tablicy z tyłu podświetla lepiej niż światło cofania :polew:a to że palą się często to zależy od ledów i nie koniecznie ich ceny puki co ja mam przy tablicy prawie rok może kilka w środku żarówki nie się nie pali już ale w jednej żarówce przecież jest klika ledów tzn smd i jakoś różnicy nie widać chociaż ja mam tak że chwaląc czymś u siebie zaraz się zaczyna pierdo..ć :wallbash: , do zwykłych lamp z przodu też są różne żarówki więc i leda można wsadzić, kwestią zimnej bieli dla policji zimna biel może być kolorem niebieskim , jakiś czas temu tłumacząc się brakiem zapiętych pasów jeden pan zaglądał mi w lampy w nocy ale nic mi nie powiedział ale na przeglądzie w speed carze już marudzili że to bardziej niebieskie jak białe a ja na to że te normalne białe jest bardziej żółte niż białe heheh i było do przodu jak o czymś zapomniałem dopisać to sorki :decayed:

Dokładnie o to mi chodziło.Ja też mam tak czasem że odpisuję a nawet dokładnie nie doczytam posta przedmówcy :wink4:

Opublikowano

Koledzy ja założyłem tak samo pierwsze lepsze, nie pamiętam ile za nie zapłaciłem, ale jakiś miesiąc, czy nawet ponad świecą, ale znowu zakładałem u teścia takie same....baaa- nawet z tego samego żródła i tamte nawet się nie zapaliły. Więc zależy na to się trafi----po prostu teraz wszystko co ogólnie dostępne na rynku robią PINKPONGI (chinole :polew:) masowo i takie są tego wyniki.

Pozdrawiam!

Opublikowano

może nie zapaliły się bo bieguny nie w tą stronę są spróbuj odwrotnie wsadzić powinna zapalić , ciekawe czy wszystkie tak pomyliłeś czy rzeczywiście coś z nimi nie tego

Opublikowano
  • Autor

Koledzy ja założyłem tak samo pierwsze lepsze, nie pamiętam ile za nie zapłaciłem, ale jakiś miesiąc, czy nawet ponad świecą, ale znowu zakładałem u teścia takie same....baaa- nawet z tego samego żródła i tamte nawet się nie zapaliły. Więc zależy na to się trafi----po prostu teraz wszystko co ogólnie dostępne na rynku robią PINKPONGI (chinole :polew:) masowo i takie są tego wyniki.

Pozdrawiam!

jeśli by to przedlift to na 100% biegunowość :wink4:
Opublikowano

Ja też zamówiłem już ledy do autka i teraz nasuneła mi się taka myśl. Jak zdemontować oświetlenie żeby wymienić żarówki? Dzisiaj miałem zobaczyć w autku czy są tam jakieś zatrzaski albo śrubki ale zapomniałem :wallbash:

Opublikowano

Koledzy to nie chodzi o bieguny, bo pamiętałem o tym....odwracałem itd. Przełożyłem je nawet do swojego i one po prostu były trefne. Więc moim zdaniem naprawdę zależy jak kto trafi, bo w poprzednich autach zakładałem i też raz miałem taki przypadek, za tamte zapłaciłem na postój po chyba ok. 10zł, a na podświetlenie rej. za komplet 2szt. zapłaciłem 42zł i jedna z nich też była trefna (na drugi dzień byłem w pobliżu sklepu w którym je kupiłem, powiedziałem sprzedawcy jaka jest sytuacja i on na to że to już nie pierwszy raz jeśli chodzi o LED).

Pozdrawiam!

Opublikowano

Ja wymieniłem wszystkie żarówki na led już ze 2 miechy temu i jest super. Mam tylko problem z zarowkami w podsufitce . Wydaje mi sie ze jest zmieniona biegunowosc w instalacji. Bo zwykla zarowka swieci normalnie a led nie. Myslalem ze jest spalona ale przelozylem do postojowek i swieci . Ma ktos na to jakis patent .

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

też chętnie zobaczyłbym jak najlepiej zamienić bieguny w lampce podsufitki przedlifta (chodzi o te boczne mniejsze żarówki, obrócenie ich nie zmienia stanu rzeczy bo one są montowane pionowo, bieguny się nie zmieniają) póki co polutowałem do nich kabelki i popodłączałem odwrotnie do lampki nie wciskając ich do końca jednocześnie żeby nie porobić zwarć ale nie lubię tego typu fuszerek, dodatkowo przez to spaliłem 3 bezpieczniki i połamałem 2 bolce które mocują szybkę lampki podsufitki, musiałem ją przygleić na gluty żeby się trzymała

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja u siebie w przed lifcie w podsufitkę dałem leda to gdy wygaszacz zadziałał to ze dwie diody lekko się żarzyły i sobie odpuściłem natomiast w przednich mam POSTOJÓWKI DIODY SMD LED Ba9s T4W EFEKT XENON od ANDAR54 i jest gitara już ze 2 miesiące :rolleyes:

Opublikowano

Jestem elektronikiem i dziwna jest ta mała trwałość. Przecież ledy gotowości świecą w telewizorach dzień i noc kilkanaście lat...

Mogą być trzy przyczyny: napięcie instalacji za wysokie, diody wysilone (120% mocy nominalnej). Słabe chłodzenie (zabudowana termoizolacyjnie, brak obiegu powietrza).

Czy komuś świeci ponad rok? Podajcie producenta proszę.

Opublikowano
  • Autor

Jestem elektronikiem i dziwna jest ta mała trwałość. Przecież ledy gotowości świecą w telewizorach dzień i noc kilkanaście lat...

Mogą być trzy przyczyny: napięcie instalacji za wysokie, diody wysilone (120% mocy nominalnej). Słabe chłodzenie (zabudowana termoizolacyjnie, brak obiegu powietrza).

Czy komuś świeci ponad rok? Podajcie producenta proszę.

Mi wszystko co opisałem w pierwszym wątku swieci do dzisiaj i ma sie całkiem dobrze, a w rejstracji trzeba zastosowac diody z rezystorem, tak samo w postojówkach(ja olałem temat i mam zwykłe żarówki)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie zakładał ktoś żarowki do B6. Ja mam taki problem że żarówki pierw mrugną a dopiero potem ściemniacz oświeca oświetlenie wnętrza :kwasny:. Miał ktoś z was taki problem?