Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Oświetlenie wnętrza - wymiana na LED(info 1 post)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Interesuje mnie ten moduł do B5, jaki to jest dokładny moduł i jak należy wiedzieć by był dopasowany do B5?

led2ei1.jpg

to jest samoróba :wink4:

Opublikowano

podobne moduły led kupisz na allego lub w wielu sklepach elektroniczych. po podłączeniu zamiast żarówki w lampce masz oświetlenie ledowe

Opublikowano
  • Autor

trzeba będzie wyciąć plastikowe odbłysniki żeby załozyc takie moduły :wink4:

Opublikowano

trzeba będzie wyciąć plastikowe odbłysniki żeby załozyc takie moduły :wink4:

Mógłbyś mi pokazać, które trzeba będzie wyciąć i jak plastikowe odbłysniki? Jakie mają wymiary, środkowy moduł 15 LED jak i boczne moduły po 6 LED oraz czy to są LED SMD? Bo same LEDy później mają strobo i padają :rolleyes: nie chciałbym narażać na dalsze koszty.

EDIT

Czy to taki moduł jest dobry?

http://allegro.pl/panel-modul-led-podsufitka-oswietlenie-l23a-9-led-i1507153701.html 9 LED ale nie wiem czy to są SMD :confused4:

Opublikowano
  • Autor

Jak zdejmiesz szkiełko lampki to bedziesz wiedział które plastiki trzeba zlikwidować, ogólnie musisz wywalić całe bebechy łącznie z gniazdem żarówki zostawiajac tylko kabelki podpinasz wtedy moduł LED mocujesz go na stałe w pociętej lampce i składasz wszystko do kupy :wink4: to tak w skrócie bo ja tego nie robiłem, ale pamietam fotki z tej strony skad pochodzi ten obrazek co pokazałeś :wink4:

Co do mrugania ktoś pisał rozwiazanie tego problemu w tym wątku bodajze, w poliftach problem nie występuje :wink4:

Opublikowano

Co do tematu z przed paru postów fajnie by wyglądało jak by sie halogeny oświecały w czasie gdy włącza się oświetlenie wnętrza.

Opublikowano

Co do tematu z przed paru postów fajnie by wyglądało jak by sie halogeny oświecały w czasie gdy włącza się oświetlenie wnętrza.

ja mam tak:) no i fajnie to wygląda

Opublikowano

Jak zdejmiesz szkiełko lampki to bedziesz wiedział które plastiki trzeba zlikwidować, ogólnie musisz wywalić całe bebechy łącznie z gniazdem żarówki zostawiajac tylko kabelki podpinasz wtedy moduł LED mocujesz go na stałe w pociętej lampce i składasz wszystko do kupy :wink4: to tak w skrócie bo ja tego nie robiłem, ale pamietam fotki z tej strony skad pochodzi ten obrazek co pokazałeś :wink4:

Co do mrugania ktoś pisał rozwiazanie tego problemu w tym wątku bodajze, w poliftach problem nie występuje :wink4:

Zrobisz dla mnie fotostory? :decayed:

Tutaj jakoś nie widzę żeby było coś pociętego :mysli:

led2ei1.jpg

A to moja podsufitka

1zdn4up.jpg

Opublikowano
  • Autor

Ja tego nie robiłem, podciecie jest zlaezne od modułów jakie kupisz :gwizdanie: jak sie zmieszczą bez podcinania to ok :wink4: ja tego u siebie nie robiłem pozatym mam inną lampke :wink4:

Opublikowano

Również można samemu łatwo wykonać jak widać powyżej po 3 rządki ledów flux na płytce uniwersalnej dziurkowanej jeśli byłby problem ze standardowym modułem

Opublikowano

Jeśli zmieszczą się np. na boczne to jak one będą się trzymały? Jak to jest w ogóle zamontowane :mysli:

U mnie boczne mają wymiary długość jak i wysokość mają po 28-29 mm

Opublikowano

A ja u siebie do podsufitki w miejsce Ba9s dałem taki moduł:

http://allegro.pl/modul-led-6x-5050-smd-panel-w5w-c5w-ba9s-t10-i1527941872.html

Oczywiście trzeba było zamienić piny w tych mini kosteczkach ale to sekundowa sprawa. Jak dla mnie efekt bardzo dobry, świeci jasno.

Opublikowano

A jak to masz zrobione daj jakiś filmik albo coś?

Opublikowano

A ja u siebie do podsufitki w miejsce Ba9s dałem taki moduł:

http://allegro.pl/modul-led-6x-5050-smd-panel-w5w-c5w-ba9s-t10-i1527941872.html

Oczywiście trzeba było zamienić piny w tych mini kosteczkach ale to sekundowa sprawa. Jak dla mnie efekt bardzo dobry, świeci jasno.

:good: pokażesz nam zdjęcia jak wygląda, i jak świecą w ciemności :naughty:

Opublikowano

No dobra, postaram się któregoś wieczoru chlasnąć foto :)

Opublikowano

A jak to masz zrobione daj jakiś filmik albo coś?

mam ale nie na necie muszę coś wrzucić gdzieś :decayed:

Opublikowano

To daj potem jakieś namiary na efekty pracy.

Opublikowano

jesli kupisz dobrej jakosci to swieca długo

Opublikowano

nie ma dobrej jakości :decayed: z ledami jak z loterią

Opublikowano

nie ma dobrej jakości :decayed: z ledami jak z loterią

Zwykłe LEDy owszem ale jak jest z SMD to dłużej świecą przynajmniej jak tak uważam.