Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B8 CAGC 120KM + turbo CGLC 177KM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wczoraj założyłem turbo od poliftowej 2.0 177KM, DPF, EGR, IC, wydech itp. wszystko seria

Dziś byłem u Witka z R-Performance na modyfikacji programu, wcześniej było ABT, jak się okazało na seryjnym doładowaniu z podciągniętym paliwem. Nie będę umieszczał opinii Witka, żeby ABT się nie obraziło :) 

Program mocny z racji docisku Performance do 530Nm

Wyszło super i super się jeździ. Pozdrawiam i polecam wszystkim Witka R-PERFORMANCE

A4 B8 CAGC R-Performance.jpg

Edytowane przez Szkita

Opublikowano

Bardzo ładnie to wyszło.

PS. masz może nr tej turbiny z cglc.

Opublikowano
  • Autor
Bardzo ładnie to wyszło.

PS. masz może nr tej turbiny z cglc.

Dzięki. Jasne

03L 145 721 B

Witek mówił, że jest ogromna różnica ze wstawaniem z dołu między tą a z CAHA. Na korzyść tej oczywiście

Edytowane przez Szkita

Opublikowano

Dużo kombinacji było, żeby wsadzić to turbo ? W wolnej chwili mógłbyś nagrać filmik jak się teraz auto zbiera ? :wink:

Opublikowano

Co do turbo to wygląda na to że nie musi być koniecznie od 177 ,a ogólnie od silnika cgl bo u mnie siedzi takie samo turbo. Tak dla potomnych jak by ktoś chciał wymieniać turbo

Poszperałem jeszcze w necie i silnik CGLE 136 ps ma inne turbo 03L 145 721 A

received_736202136578072.jpeg

Edytowane przez Krzy0

Opublikowano

tak trzeba uwazac bo CGL (e) ma slabe turbo i starcza na max 170-175km.

Opublikowano
  • Autor

Odpowiadając na różne pytania powiem tylko, że zakres od 1500 obr. do 2000 obr. można by jeszcze podnieść. Druga sprawa turbo podobno w tym wypadku bardzo dobrze "wstaje" z dołu.

Przeglądałem wykresy i faktycznie parę postów wcześniej jest auto kolegi inhosik , które było robione u Witka i widać "brak" dołu, przypadłość turbiny z silnika CAHA. Jeśli zastanawiacie się nad zmianą to mam nadzieję, że rozwiałem wątpliwości. Wykres z tej samej hamowni jest najlepszy do porównania.

Co do kombinacji z wstawieniem turbo to za wiele nie ma, ale delikatnie trzeba rozwiercić dziury na szpilki, bo w audi się nudzili i zmienili o jakieś 2mm na szpilce, druga sprawa to inne podejście zasilania oleju, to chyba tez z nudów zrobili. Wszystko do ogarnięcia u dobrego mechanika.

Opublikowano
16 godzin temu, Szkita napisał:

Odpowiadając na różne pytania powiem tylko, że zakres od 1500 obr. do 2000 obr. można by jeszcze podnieść. Druga sprawa turbo podobno w tym wypadku bardzo dobrze "wstaje" z dołu.

Przeglądałem wykresy i faktycznie parę postów wcześniej jest auto kolegi inhosik , które było robione u Witka i widać "brak" dołu, przypadłość turbiny z silnika CAHA. Jeśli zastanawiacie się nad zmianą to mam nadzieję, że rozwiałem wątpliwości. Wykres z tej samej hamowni jest najlepszy do porównania.

Co do kombinacji z wstawieniem turbo to za wiele nie ma, ale delikatnie trzeba rozwiercić dziury na szpilki, bo w audi się nudzili i zmienili o jakieś 2mm na szpilce, druga sprawa to inne podejście zasilania oleju, to chyba tez z nudów zrobili. Wszystko do ogarnięcia u dobrego mechanika.

Dokładnie to trzeba przetoczyć restryktor oleju. Można kupić ale nie wiem jaki to był. No i u mnie jako w przedlifcie gruszka nie działała. Odwrócone działanie. 

Edytowane przez Kodzak33

Opublikowano
  • Autor

U mnie działanie gruszki było takie samo, a tez mam przedlifta

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
3 godziny temu, Szkita napisał:

U mnie działanie gruszki było takie samo, a tez mam przedlifta

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

To miałem pecha dwie gruszki i ten sam problem. Podobno są dwie zasady działania tak mi w perun turbo powiedział. A orginalnie miałeś turbo kkk czy garetta jak cglc? 

Edytowane przez Kodzak33

Opublikowano
  • Autor
4 godziny temu, Kodzak33 napisał:

To miałem pecha dwie gruszki i ten sam problem. Podobno są dwie zasady działania tak mi w perun turbo powiedział. A orginalnie miałeś turbo kkk czy garetta jak cglc? 

miałem KKK

• 3 lata później...
Opublikowano

Odświeżę trochę temat :) Jestem w trakcie zmiany z CAGA na CGLC, powiedzcie mi bo przekopałem całe forum tematy, grupę na fb i nigdzie nie ma info jaki restryktor oleju dokładnie trzeba kupić żeby to wszystko grało, zbieram graty i chciałbym mieć już komplet tylko z tym mam mały kłopot :) Czy ktoś byłby tak uprzejmy i wytłumaczył jaki dokładnie potrzebny ten restryktor?