jankesik1995 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Opublikowano 11 Stycznia 2018 witam. od jakiegoś czasu męczę się ze swoim klimatronikiem otóż od pewnego czasu przestało mi działać sterowanie ciepło zimno. podłączyłem vcds wyskoczyły mi błędy więc skasowałem je zrobiłem nastawy podstawowe było chwile dobrze i spowrotem to samo.Wymieniłem silniczek bo stary już ledwo pracował jednak nie pomogło potem mechanik powiedział żeby wymienić panel więc wymieniłem zrobiłem nastawy i 2 tygodnie było wszystko ok i znów to samo. po kolejnych nastawach słychać już tylko jak pracuje silniczek od sterowania klapami kratek nawiewu i nic więcej. W czym może tkwić problem bo już sam nie wiem sprawdzałem wszystko co tylko możliwe i skończyły mi się pomysły załączam zrzut błędów jakie aktualnie mi wyskakuja Log-Log.txt
Hezen Opublikowano 11 Stycznia 2018 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Identyczny problem jak w tym temcie: https://a4-klub.pl/index.php?/topic/414330-Pilnie-Prosze-o-pomoc.-Klapy-klimatronik-wszystkie-mają-błądZastosuj się do moich postów.Wysłane z OP3T
jankesik1995 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2018 (edytowane) Czyli mam porostu wszystkie luty w panelu klimatronica przelutować tak? Edytowane 12 Stycznia 2018 przez jankesik1995
Hezen Opublikowano 24 Stycznia 2018 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Tak, na złączach gniazd z tyłu klimatronika i gniazda taśmy przedniego panela z płytą główną sterownika. Wysłane z OP3T
jankesik1995 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2018 Witam. Zrobiłem tak jak pisałeś niestety nie pomogło u znajomego próbowałem inne panele takie same i nic nie chciało ruszyć a włożyłem ten nowy poliftowy z wypuklymi klawiszami i ruszył ładnie tylko nie chce klima ruszyć da się to jakoś przerobić wogóle??
Hezen Opublikowano 30 Stycznia 2018 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Stary klimatronik załącza przekaźnik kompresora masą, a ten z wypukłymi przyciskami plusem.Poszukaj na forum elektrody czy jest możliwość przerobienia tego.Wysłane z OP3T
Rekomendowane odpowiedzi