a4ek Opublikowano 12 Stycznia 2018 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Witajcie W swojej B7 mam fabrycznego Concerta. Z racji, że dużo gadam przez telefon to doskwiera mi brak zestawu głośnomówiącego. Wiem, że można się ratować jakimiś transmiterami czy emulatorami zmieniarki z Bluettoth, ale zanim zacznę rozważać tego typu rozwiązania chciałbym się dowiedzieć, czy może jest opcja żeby pod Concert'a zainstalować ori moduł bluetooth? Czy jednak potrzebuje do działania RNS-E/MMI? Z góry dzięki za podpowiedzi. Pzdr Arek
drex87 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Witam ja u siebie w b7 mam zamontowany zestaw głośno mówiący z wyświetlaczem sony ericsson hcb 700 działa wspaniałe wszystko słychać w głośnik po stronie kierowcy gdy ktoś dzwoni radio przełącza się automatycznie. Działa również wybieranie głosowe. Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
a4ek Opublikowano 15 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2018 Dzieki drex87. Z tego co sie zdążyłem zorientowac to oryginalny modul bluetooth gada tylko z radyjkami 2 din, więc w moim przypadku pozostaje kupno podobnego zestawu jak opisałeś. Pzdr Arek
AnnJan Opublikowano 15 Stycznia 2018 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Oryginalny bluetooth współpracuje z concertem 1din, wszystkie informacje masz na fisie(kontakty itp), radio pokazuje tylko napis phone, ale do wygodnej obsługi powinna być chyba kierownica multifunkcyjna.
a4ek Opublikowano 15 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2018 AnnJan - jesteś pewien? Masz taką konfigurację u siebie? W mojej a4 jest kierownica multi. Nie bardzo mogę sobie jednak wyobrazić jak odbierać połączenia - na kierownicy mam tylko symbol wybierania głosowego. Wiesz jak to wówczas działa?
AnnJan Opublikowano 15 Stycznia 2018 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Lewa rolka przyciskając odbierasz i kończysz rozmowę, kręcąc przewijasz kontakty,przycisk mode zmieniasz na radio lub telefon. Więcej nie pamiętam, teraz mam rnse, ale miałem z concertem.
Lukasz_mk2 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Opublikowano 30 Stycznia 2018 oryginalny BT działa na 100% z concertem 1 DIN, a nawet z kaseciakiem Chorus II - wiem bo u siebie miałem najpierw radio chorus II (kaseciak), a teraz mam radio concert 1 din i też wszystko działa
Rekomendowane odpowiedzi